Запрянов готов да обезщети пътниците от "Тракия"

Потърпевшите: Туроператорите да обърнат внимание на безопасността
28 юли 2015 12:14, Анисия Иванова
10
Запрянов готов да обезщети пътниците от "Тракия"

Собственикът на туристическата фирма "Запрянов травел" – Илия Запрянов, обясни, че причината за инцидента със закъсалия автобус на магистрала "Тракия" е била електрическа повреда.

Dnes.bg първи разказа историята на групата родни туристи, които на прибиране от Истанбул им се наложило да чакат над 2 часа късно вечерта в неделя край Вакарел заради липса на гориво.

В ефира на телевизия Bulgaria On Air Запрянов обясни, че в машината са били сложени над 100 литра гориво и въпреки това тя отново не е успяла да запали.

Още по темата

"Автобусът не е наш и поискахме официално обяснение от провозвача, който наемаме. До 2 часа през нощта с автобуса е имало катаджии, сутринта са дошли техници от столичен сервиз, който са отсткранили повредата", разказа той своята версия.

Той заяви, че е готов да обезщети туристите, ако подадат жалба и няколко пъти си извини в ефир за неприятния инцидент.

"До момента при нас официална жалба не е постъпила, нека хората заповядат и да я пуснат", прикани той.

Гостите в студиото - Десислава Гиева и Димитър Ганов, обясниха, че идеята им не е да подават жалби, а да се обърне внимание на всички туроператорските фирми у нас за безопасността на пътниците.

"Стояхме 2 часа в аварийната лента на "Тракия", след завой, на опасно място. Огорчи ни неадекватната реакция", припомни Гиева.

Тя е на мнение, че екипът, който е пътувал с тях, е нямал никакво обучение за безопасност на пътниците.

"Крайно време е в България да се направи сайт, който да дава рейтинг не само на туроператорите, но и на самите екскурзоводи", предложи тя.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към 9Е, щом вози българи 10 пъти ще проверява. Ей Боже дай малко акъл на тези хора. Прави сте, нали сме на изчезване. Ама то по-добре да ни няма като сме такива мрънкала.
7
0
 
5
 
! Отговори
Ира преди 8 години
Пътниците имат право. Ако този народ не се научи да си търси правата ще го мачкат като малко червейче. Фирмите работят на принципа " АКО МИНЕ " . Едни деца в Испания предварително платили останали без хотел защото някой използвал метода недоразумение да сложи парички в джоба. " Ако мине" Крайно време е да се разбере че българина не е червейче за мачкане и другия път фирмата като разбере че вози българи пет пъти да провери изправността и горивото на машината. До тук ясно ли ви е
6
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
"В машината сложени 100 литра и не успяла да запали". Всеки знае, че глътне ли въздух не се пали ей така, "слага" се гориво преди да угасне.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вярно големи мрънкачи станахме.Стояли два часа...все едно са стояли два дни.Колкото и често да се проверява един автомобил,винаги може да аварира.Факта,че повредата е отстранена на място говори,че не става въпрос за сериозен проблем.При днешните модерни и набъкани с електроника автомобили и автобуси,едно кабелче да се прекъсне и може де не тръгне.Това да не е лада или москвич да ти трябват само маркуч,парче кабел, тел и клещи в колата и няма закъсване :):):)
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 4ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ ПРЕГЛЕДАНА?
3
4
 
9
 
! Отговори
Alabala преди 8 години
До Анонимен:Аз поткрепям Дедо ви. Случва се . Да летят самолет или да ходят с собствена кола. Нестига че ги докарал до бензионстанцията ами реват. Аве измекчри са всички. Техника , пуктази жена ще сложи ли триъгълник ми е чудно ако се развали колата и ... В Бг само мрънкаме това е поредния пример.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 1ТИ ИЗГЛЕЖДА СИ РОДНИНА НА ЗАПРЯНОВ..САМО ДА ТЕ СВЕТНА ЧЕ ХОРАТА СА ПЛАТИЛИ НА НЯКОМУ ЗА БЕЗОПАСНО И СИГУРНО ПЪТУВАНЕ. ПРИБРАХТЕ СИ ПАРИТЕ И ОЩЕ ГРАЧЕТЕ ТУК...СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ СИ ПЪТУВАЙТЕ САМИ И СИ СТОЙТЕ АКО ЩЕТЕ И ЦЯЛА НОЩ СИ ГО РЕМОНТИРАЙТЕ НА ПЪТЯ
1
11
 
25
 
! Отговори
Дедо ви преди 8 години
Абе тия пътници *** ли са? Като се счупи колата къде да стоят във фоайето на операта ли? Стояли били два часа, е какво хеликоптер ли да им изпратят за 15минути?Много важни станаха всичките ама им пожелавам да им се повреди личната кола на магистралата и да видим колко време и къде ще висят кат на дедо оная работа!