Мъж преби дете с пръчка... за едната синя слива

Той счупи пръчката в главата ми, разказва 9-годишният Рачо
Обновена: 30 юли 2015 11:07 | 30 юли 2015 10:00,
212
Мъж преби дете с пръчка... за едната синя слива
Снимка: bTV

Мъж преби с пръчка 9-годишно дете, защото си позволило да си набере сини сливи от улично дърво. Случката се разиграва пред къщата на самотен човек.

Малкият Рачо се прибирал със свои приятели и пред къщата на побойника децата виждат узряла синя слива и ябълка. Решават да си откъснат, но за беда ги вижда Петър Газов.

Самотникът излиза и започва да ги налага с тояга. Другите момчета отнасят по някой удар, но 9-годишният Рачо е пребит.

"Той счупи пръчката в главата ми. Налагаше ме навсякъде. Виках за помощ, но никой не ми помогна. Откъснах само една слива, бях заедно с мой приятел", разказа Рачо пред bTV.

Възрастният мъж, употребил необяснимата агресия, отрече да е налагал с пръчка малкото дете, въпреки че побоят е заснет от случайни минувачи. За самотния мъж повечето съседи предпочитат да не говорят.

Въпреки, че детето е от ромски произход, съседите са потресени от жестокостта.

"Навсякъде го би, по лицето, краката... А детето плаче и се моли да не го бие. А той му вика: Ставай, ще те убия! Ужас беше!", разказва възрастна жена, станала неволен свидетел на случката.

Валери Радев и дъщеря му виждат побоя и веднага сигнализират в полицията. Мъжът не успява да дочака униформените и тръгва да търси изплашеното дете. Намира бащата на Рачо и му предлага да го закара с колата си до Спешното, за да прегледат момчето.

"Заведохме го в болницата, дадоха му успокоително Много е стресиран, една нощ не е спал", казва майката на пребитото дете.

"На момента, ако го бях намерил, щях да го пребия аз. Законът ако не предприеме нещо, аз ще пусна жалба“, разказва бащата на битото дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БПФНе че нещо, но съм сигурна, че и вие някога сте брали от нечие чуждо дърво. Много ли ви биха?
80
7
 
18
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Да свиква, след години новината ще е същата - пак ще го бият заради сливите!
79
7
 
46
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Не че нещо, ама някой някога да е видял т.нар. "роми" да посадят дърво? Иначе за брането човек не може да се вреди от тях, че и съсипват дърветата, трошейки и сечейки клоните наред !!!!Малко го е бил човека.
78
26
 
15
 
! Отговори
nas преди 8 години
или ако щеш 1000 сливи от улично дърво-не виждам смисъл от какъвто и да е било коментар- насилника на дете българин или * трябва да бъде наказан а не укоражаван от нечетящи индивиди. Хора осъзбайте се (не вярвам че ще стане но все па ми се иска ... айде юруш на минусите че е по лесно от колкото да четем и мислим..)!
77
25
 
17
 
! Отговори
nas преди 8 години
Значи чета новината... чета коментарите... и се чудя какво ви става бре хора... злобата е обладава всички ви до такава степен че май няма накъде съвсем всички превъртяхте..Че са пошло "племе" няма спор и че там нешата нямат оправия е ясно ама защо всички спирате да четете при думата ром... ами ако новината беше българче бито от че набрало няколко сливи от УЛИЧНО дърво мога да се обзаложа какви щяха да са коментарите.Ако описаното е вярно и детето е откъснало 1-10 или
76
20
 
22
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Всеки ден се потрисам от коментарите, които чета.Насилието не е метод на възпитание.А за медиите: "Въпреки, че детето е от ромски произход, съседите са потресени от жестокостта"Що за коментар е това от някой, който трябва да е коректив? Детето си е дете, без значение от какъв произход е.Това поведение и тези ви коментари възпитават биячи, простаци и потенциални "прегоряли".Какъв пример давате и какви ценности проповядвате!Що за "буден гражданин", който снима, а не помага на детето?
75
2
 
17
 
! Отговори
до луд с мотика преди 8 години
""ястребите" предпочитат брането
74
4
 
35
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Трябвало е да попита дали може и 100% нямаше да му се откаже. Помня когато бях малък и се разхождахме с един приятел по улиците. На една тераса видяхме жена която пържеше кюфтета и когато минахме покрай терасата миришеше много хубаво. Бяхме на по 10-12 годинки. Застанахме под терасата и се наслаждавахме на аромата докато жената не ни видя. Тогава й казахме какво правим и я попитахме дали може да ни даде само 1 кюфте да опитаме. Не 1 ами 4 ни даде жената. Винаги се пита и получаваш повече.
73
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е направил човека.
72
4
 
31
 
! Отговори
до Що? преди 8 години
Ама то и нищо му няма не гледа ли репортажа.А на всичкото и отгоре БЪЛГАРСКИЯТ му е труден баща му превеждаше на камерата
71
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре бе за * няма закони. Значи аз трябва да си купя сливата от пазара, а то може да си краде. Защо го бил после. Еми защото родителите не са го научили че се пита преди да се вземе!
70
10
 
17
 
! Отговори
жал ми е преди 8 години
Жал ми е донякъде за детето, донякъде заради факта, че повечето хора изобщо и не вдяват защо тази постъпка е "лоша". Липсата на държава води до такива глупости и по спиралата сме все по надолу докато стигнем първобитния строй. За тези дето коментират без да са виждали развито общество горещо Ви препоръчвам да го направите и тогава ще разберете защо малките са възпитани а големите не си избиват комплексите с бой... И като финал да псоделя, че не съм учуден, че е "самотник" той и такъв ще си умре.
69
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега откраднал слива, утре ще влезе и ще изнасили и обере някоя баба. И всички моралисти тук ще запеете друга песен. За крадците само бой до спукване като няма държава и закони. Без значение от етноса.
68
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НикойНе става въпрос за злоба. Хората са жадни за малко правосъдие.
67
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе брали сме, вярно е. Вървиш по тротоара и ако са ти надвиснали клоните над главата, в движение откъсваш няколко джанки примерно и продължаваш. А това питиенце явно дълго се е задържало на дървото и яко е брулило, та да има време собственика да го усети, да излезе и да го хване. Да не говорим, че човекът явно не го обират за първи път, за да му прекипи така!
66
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време гледах един репортаж, където един бразилейро обясняваше, че крадял, а само бил отишъл там до една сграда, за да си наберял тухли.
65
5
 
30
 
! Отговори
Минка преди 8 години
Първите седем години са най-важните на едно дете, защото родителите трябва да го възпитават, ето този пример с тези деца е точно такъв, тези деца им липсва възпитание, ако го имаха нямаше да посягат да късат от сливата. Защо не си поискаха...много добре знаем за какво става въпрос, ако бяха други деца, щяха да минат и подминат, но тези ромски деца, знаем, че няма да го направят, а ще късат, дори и ще чупят клоните и т.н. т,Такива деца ходят по групи и правят само бели.
64
25
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
абе я напишете адреса да го видим тоя побойник
63
30
 
16
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Чета и се чудя и се мая, колко злоба има тук. Малко му бил боя, защо да не го бият. Аз не мога да си обясня удоволствие ли ви прави да прочетете как някой е пребил дете? Било откраднало слива. Вие като малки не сте ли брали сливи? Големи прокурори станахте. Злобари!!!
62
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тък като ми редактираха коментара и много не се разбира ще трябва да го кажа по друг начин. Има едни, всички знаете кои, които винаги лъжат и няма как да докажеш истината, защото срещу теб застават 10-20 от онези, всички ги знаем кои, и започват да те обвиняват в какви ли не грехове. На защитниците им, искам да кажа само едно: не дай си боже вие да сте потърпевши от тях.