Гръцката криза удари наши моряци – бедстват седмица

8 българи били без пари и храна на борда на кораб в Испания
7 авг 2015 13:17,
6
Гръцката криза удари наши моряци – бедстват седмица
Снимка: bTV

Български моряци бедстват от седмица на товарен кораб на пристанище в Испания. Плавателният съд "Просперити" плава под молдовски флаг и е с гръцки оператор. Гръцката компания обаче бави заплатите на моряците със седмица и обяснява това с проблема на гръцките банки.

Сънародниците ни са оставени без храна и пари повече от седмица, сигнализираха техни близки. Моряците са изпратени от варненска корабна агенция с крайна точка Апенините. В момента се намират на испанското пристанище Алхесирас, съобщи bTV.

Управителят на българската фирмата съобщи, че на борда на кораба има 8 наши моряци. Според него те имат храна и вода до понеделник, а по-късно днес трябва да им бъдат доставени още провизии. Той няма идея и защо корабът е задържан на пристанището в Испания.Моряците наистина са оставени без пари.

"Да, наистина има закъснение на заплатите. Има 7 дни закъснение. Вчера сме изпратили нота на корабособственика и компанията, която оперира. Тя е гръцка компания. Те около седмица се оправдават със ситуацията около банките", заяви Димитър Бонев, управител на фирмата екипажен оператор.

На борда на кораба имало товар, който трябва да бъде доставен в Италия. Гръцката компания е уверила, че до понеделник "Просперити" ще тръгне по направление, а българската фирма ще получи плащанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 8 години
до Анонимен : ха, отиди ти да се давиш по моретата ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно в Испания няма да умрат ни от жажда ни от глад по вероятно е дори да се Установят за По Дълго Време Там Колкото До Гръцкият кораб Първо ще трябва да си оправи Бакийте с Испанско Пристанище ако не иска да бъде Акостиран за Нейзвесно време след което Нарязан за Скраб да не забравяме че в Испания има Закони Съдебна Система и всичко което да прави Държавата да работи на пълни Обороти "Viva España viva el Rey viva el Orden y la Ley "
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kogato polucavaha po pet hiliadi evro ne se oplakvaha,,zatova moeto pogelanie e umiraite.
2
0
 
1
 
! Отговори
PG преди 8 години
ето го параходчето: marinetraffic/ais/details/ships/shipid:148460/mmsi:214181905/imo:9043122/vessel:PROSPERITY
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да бе, седем дена закъснение и умираме за вода! абе, хайде холан ...!