МВР официално отрече да издирва терористи

Посочените лица се издирват за изготвяне на фалшиви документи
49
МВР официално отрече да издирва терористи
Снимка: Булфото, архив

От МВР официално опровергаха информацията, че на територията на България се издирват двама предполагаеми терористи от "Ислямска държава".

"Информацията, публикувана в медиите на 09.08.2015г. под заглавие „Полицията издирва двама предполагаеми терористи от Ислямска държава”, е интерпретация на провежданите от МВР мероприятия", става ясно от съобщение от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, цитирано от “Фокус”.

Още по темата
Според официалната позиция на МВР излезлите в публичното пространство информации са “неправилно представяне на предприети от страна на МВР мероприятия с различна насоченост – част от цитираните от медиите действия са предприети от ГД "Национална полиция” за охрана на провеждащото се масово културно мероприятие („Spirit of Burgas”), други действия, посочени от средствата за масова информация са относими към осъществявани от правоохранителните органи мероприятия по противодействие на незаконната миграция и разпространение на недействителни документи за самоличност”.

От вътрешното министерство допълват още, че публикуваните френска и румънска лична карта на имената на румънеца Мимо Попеску и на французойката от ирански произход Езида Елхамса са недействителни. "Цитираните лица и събития са свързани с подозрения за криминална дейност по изготвяне на фалшиви документи за самоличност", отчитат от МВР.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес от прокуратурата отрекоха да са подавали подобна информация.

"Във връзка с появила се в медии информация за пребиваване на представители на Ислямска държава на територията на България, пресцентърът на прокуратурата съобщава, че не е източник на подобна информация.

Всяко позоваване на пресцентъра на прокуратурата за наличието на терористи у нас е неточно и некоректно. Прокуратурата е в непрекъсната връзка с ръководствата на МВР и ДАНС", пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
МВР отрече лидер на ДПС да е застрелял 3 елена лопатари и 1 сръндак ! Животинките са имали лошия късмет да тичат там където не им била работата !
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка бе ***.
2
0
 
19
 
! Отговори
САЩ преди 8 години
В България има хляб обаче !
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, милиционерите са преценили че клатенето на мир'ряла е полезно, а се отвлича и вниманието.