От първо лице: За ужаса от жп катастрофата в Пловдив

Ударих си главата и от там не помня, разказа Ангелина Маджурова
11 авг 2015 07:00,
10
От първо лице: За ужаса от жп катастрофата в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Най-тежко пострадалата при влаковата катастрофа в Пловдив - 65-годишната Ангелина Маджурова остава в болница. Възрастната жена е обезобразена – със счупен нос и травми по гърдите и корема.

"На престоя на гарата бях в първия вагон, изведнъж един силен удар имаше и много шум", разказа пред Dnes.bg пътничката от влака София-Истанбул.

Още по темата

Тя бе приета в болницата с други 8 души – чужденци, които обаче са с по-леки травми и са изписани.

"Ударих си главата и от там не помня, защото изгубих съзнание. После, когато дойдох в съзнание, от носа ми течеше силно кръв и две момчета - чужденци имаше до мен и те ми помагаха с носни кърпички, за да спрат кръвотечението", раказа ни още възрастната жена.

Въпреки инцидента, тя смята, че пътуването с влак ще продължи да бъде най-сигурният транспорт и да използва услугите на БДЖ.

"Ще продължа да пътувам във влак, защото винаги съм го харесвала и е евтино", сподели още пострадалата жена.

От първо лице: За ужаса от жп катастрофата в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Щетите по първите вагони и локомотива са значителни. Засега версиите са две - грешка на машиниста и проблем със спирачките.

"Районната прокуратура в Пловдив вече образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нарушаване на правилата при управление на подвижен железопътен състав с причиняване по непредпазливост на телесна повреда на едно или повече лица", заяви пред Dnes.bg говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев.

Проведени са два огледа на местопроизшествието, извършен е следствен експеримент, разпитани са и свидетели.

Припомняме ви, че точно в 9 часа и 40 минути в неделя вечерта на четвърти коловоз на гара Пловдив дизелов локомотив тръгва към вагоните на международния влак за Истанбул с 20 километра в час.

По неясни причини локомотивът се забива в композицията. Ранени са 9 души, сред които и осем чужди граждани – испанец, португалец, германец и петима румънци, сред които и едно дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Илко Търпов преди 8 години
Управителя на Холдинг БДЖ - Владимир Владимиров има доста грехове. Например създаването на отдел "Превенция на посегателствата и анализ на риска" съкратено ППАР. Там Владимиров назначи едни намазани пехливани като Васимир Илиев, Петър Бръснаров и Георги Нешев. Последния Нешев беше преди години и изпълнителен директор на БДЖ, който като такъв се провали с гръм и трясък и беше изгонен от този пост. Петър Бръснаров пък го раздаваше вещо лице и помогна в укриването на истинските факти и виновници при разследването на жп катастрофата на гара Калитиново миналата година в която катастрофа загина пом
5
0
 
2
 
! Отговори
sc преди 8 години
Журналистите преекспонират случая. Нищо кой знае какво не е станало. То беше ''жена в критично състояние', то не беше ''катастрофа''. За 1 счупен нос....
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инцидент...Какво е станало за да се пише и коментира няколко дена? Отказала спирачка и толкова-случва се,това е техника и винаги има някакъв риск.Потърпевшите чрез билетите си имат застраховки и трябва да си търсят правата.Когато липсват "трагедии" журналята сами ги създават за да заработят надницата,но и това ще свърши Този счупен нос го показаха по всички телевизии а ако бабата беше паднала и го счупила на улицата щяха да са виновни плочките на тротоара.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светил ли е фара.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябва да се въведат задължителни предпазни колани във влаковете. За по-сигурно.
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ГЕРБ! Евалла Московски!