Военна техника по "Хемус", възможни са колони

Машините отиват към Шабла в петък за военно учение
32
Военна техника по "Хемус", възможни са колони
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Колони с военна техника за международното военно учение "Шабла 2015" може да доведат до задръствания на стеснените участъци на магистрала "Хемус".

Още по темата

Изнасянето на военна техника ще продължи от 18.00 часа на 14 август до 06.00 часа на 15 август, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Разпоредил съм на "Военна полиция" да ескортира техниката, за да се опитаме максимално да не затрудняваме движението по пътя за Варна, информира министърът на отбраната Николай Ненчев на днешното правителствено заседание.

Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение – от 24 до 29 август на Шабла, разяснява още той, според стенограмата.

Премиерът Бойко Борисов обещава, че ще се вземат всички мерки за сигурност. Ако може в ненатовареното време, в работни дни, когато е по-малък трафикът да се направи. Те са много интересни тези учения на Шабла, коментира Борисов.

Военните учения с международно участие "Шабла 2015" ще се проведат от 24 август до 27 август  (резервен ден 28 август), от 08.30 часа до 19.00 часа на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла. Ученията включват полети на военни въздухоплавателни средства и стрелби с различни зенитно ракетни системи и артилерийско въоръжение.

Ненчев съобщава и че приключва договарянето за ремонта на изтребителите МиГ 29, като предстои да бъде подписан междуправителствен договор. Преди време министърът обяви пред журналисти, че се върви към подписване на договор с Полша, където да бъдат поправени двигателите на машините.

Той каза още, че офертата е много по-изгодна от руската, защото Полша иска с 1,2 милиона лева по-малко за всеки самолетен двигател, освен това предлага и възможност за разсрочено плащане.

"На 27, 28 и 29 ще бъде вицепремиерът и министър на отбраната в България, вероятно ще подпишем един меморандум за разбирателство и сътрудничество. Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се  в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор“, казва министърът на заседанието.

Премиерът пък благодари на армията, пожарната, горските служители, доброволците за работата им в овладяването на пожарите от последните дни.

"Всеки ден имаме по няколко пожара, за които харчим огромни пари, ресурси, да не говорим за това каква умора се натрупва и в пожарникарите, и във военните, които участват. Но така сме се разбрали с министър Ненчев и Николов (шефа на пожарната Николай Николов – бел. Ред.)– има ли някъде пожар, те отиват на място, действат като щаб, като имат непрекъсната връзка с мен“, коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
През 1970-те дъм бил два пъти на тези стрелби на Шабла. Тогава товарихме тежката техника и всичко останало, вкл. целия състав, на ВЛАКОВЕ.
21
2
 
0
 
! Отговори
Буахаха преди 8 години
не бяха ли поляците дето наскоро се чудиха какво да си правят старите самолети - ще ни ги продадат като резервни части
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шоппреди 6 часаЗаемът от 16млрд. е за военни цели, да поизтрепем малко руски фашисти.Съвсем навременна мярка.====Честно казано, в скоро време ще наема компютърен специалист да те локализира иаз да те срещна на една ръка разстоние.Ако е майтап, просто спри - това е жълт картон за живота ти,ако си сатанист, отивай си в тези общества и не ни занимавай с глупостите си.Този път наистина премина червената линия.
19
2
 
10
 
! Отговори
да преди 8 години
Никой не протестира на американската военна техника у нас. Ето почти в центъра на София /бул. цар Борис и Гешов / се строи американска база, а медиите си мълчат , народът нехае. То иначе защо е този голям ремонт на Руски паметник. Вече са съвсем под носа ни и ставаме жива мишена, ако тия ненормалници решат да се правят на бабаити пред Русия.
18
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руската техника все е менте особевно миг 29 него дори в расия не го щът
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е лошо да си *** по рождение и редовно неподготвен от училище!Защо тия туфляци обричат българските летци на сигурна смърт?Как резервните части от- и ремонта в -Полша ще са по-евтини от руските?Това предполага частите да са фалшиви или с изтекъл срок на годност,а "майсторите" да са "бръснари".БОЖЕ,докога ще ни управляват пълни ***!!!
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези щайги миг 29 кога ще ги разкараме ......
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен...Че лъже ,лъже . Той и за ,,подкупа ,,излъга, та камо ли за това .
14
2
 
6
 
! Отговори
Баба Гицка преди 8 години
О-о-о-о, Ненчев! Жив ли си бе човек? Бях се разтревожила.
13
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До ОРАми заема от 16 млрд., бе човек?Как се харчат - не е лесна работа да бъдат "усвоени".
12
2
 
13
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Тази ямболска КРАТУНА още ли е министър ????
11
1
 
2
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Цветанка--3;Защо не ги говореше тия глупости по време на соца?
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение от 24 до 29 август на Шабла, разяснява още той, според стенограмата."Еми то е ясно след такива недомлъвки, че лъже.
9
2
 
25
 
! Отговори
ОР преди 8 години
Преди 40 години бяхме на полигона край Шабла. Имаше всякакви "гаргаджии" - тъй ни наричаше народа, защото казваха, че плашим гаргите със стрелбите си. Лети самолета над сушата, а ние стреляме над морето.Но думата ми е за придвижването до там. Всички части бяха докарани с товарни влакове до Добрич, а от там на самоход до полигона. Като свършиха стрелбите, пак натоварване на влак до съответния гарнизон.А сега защо са избрали този скъп метод на придвижване на самоход?NO COMMENT
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гледам календара и виждам, че техниката ще минава в петък срещу събота, точно когато е най-натоварен трафика... Абе хора вие гаврите ли се вече с нас??? Не стига, че съсипахте лятото на хората с ремонти, ами решихте и военна техника да пратите за да ги довършите????"Обяснете защо са минусите? Не можеше ли техниката да тръгне в четвъртък и да пристигне в петък? Или да тръгне в понеделник и да пристигне във вторник? Защо точно когато е засилен трафика трябва да теглят военната техника?
7
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам календара и виждам, че техниката ще минава в петък срещу събота, точно когато е най-натоварен трафика... Абе хора вие гаврите ли се вече с нас??? Не стига, че съсипахте лятото на хората с ремонти, ами решихте и военна техника да пратите за да ги довършите????
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека поне армия да има,с тези милиционерски тюфлеци и рушветчии, до никъде няма да стигнем.
5
7
 
16
 
! Отговори
До д-р Петров преди 8 години
"Сталин щеше да каже: Абе нека да си играят децата"И Фройд би казал същото - тия не са се наиграли като деца и затова сега се държат така. Това важи за всички военни по света, между другото.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко нафта ще се изкраде от нашите военни редници не е истина!!! Цифрите са митични
3
7
 
13
 
! Отговори
д-р Петров преди 8 години
Сталин щеше да каже: Абе нека да си играят децата....