Военна техника по "Хемус", възможни са колони

Машините отиват към Шабла в петък за военно учение
32
Военна техника по "Хемус", възможни са колони
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Колони с военна техника за международното военно учение "Шабла 2015" може да доведат до задръствания на стеснените участъци на магистрала "Хемус".

Още по темата

Изнасянето на военна техника ще продължи от 18.00 часа на 14 август до 06.00 часа на 15 август, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Разпоредил съм на "Военна полиция" да ескортира техниката, за да се опитаме максимално да не затрудняваме движението по пътя за Варна, информира министърът на отбраната Николай Ненчев на днешното правителствено заседание.

Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение – от 24 до 29 август на Шабла, разяснява още той, според стенограмата.

Премиерът Бойко Борисов обещава, че ще се вземат всички мерки за сигурност. Ако може в ненатовареното време, в работни дни, когато е по-малък трафикът да се направи. Те са много интересни тези учения на Шабла, коментира Борисов.

Военните учения с международно участие "Шабла 2015" ще се проведат от 24 август до 27 август  (резервен ден 28 август), от 08.30 часа до 19.00 часа на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла. Ученията включват полети на военни въздухоплавателни средства и стрелби с различни зенитно ракетни системи и артилерийско въоръжение.

Ненчев съобщава и че приключва договарянето за ремонта на изтребителите МиГ 29, като предстои да бъде подписан междуправителствен договор. Преди време министърът обяви пред журналисти, че се върви към подписване на договор с Полша, където да бъдат поправени двигателите на машините.

Той каза още, че офертата е много по-изгодна от руската, защото Полша иска с 1,2 милиона лева по-малко за всеки самолетен двигател, освен това предлага и възможност за разсрочено плащане.

"На 27, 28 и 29 ще бъде вицепремиерът и министър на отбраната в България, вероятно ще подпишем един меморандум за разбирателство и сътрудничество. Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се  в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор“, казва министърът на заседанието.

Премиерът пък благодари на армията, пожарната, горските служители, доброволците за работата им в овладяването на пожарите от последните дни.

"Всеки ден имаме по няколко пожара, за които харчим огромни пари, ресурси, да не говорим за това каква умора се натрупва и в пожарникарите, и във военните, които участват. Но така сме се разбрали с министър Ненчев и Николов (шефа на пожарната Николай Николов – бел. Ред.)– има ли някъде пожар, те отиват на място, действат като щаб, като имат непрекъсната връзка с мен“, коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
22
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
"Миротворците" дрънкат оръжие по заповед на Филанкишията! На гол корем чифте пищови...То БГ и без това е тръгнала на изчезване!?...
1
6
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Изменика бързо ще предаде информацията на КГБ.