Двама души са оцелели при катастрофата край Берлин

Микробусът е бил с русенска регистрация, пътувал е към Хамбург
Обновена: 15 авг 2015 18:02 | 15 авг 2015 14:00, Анисия Иванова
20
Двама души са оцелели при катастрофата край Берлин
Снимка: Нова телевизия

Двама души - шофьорът и един от пътниците, са оцелели при катастрофата край Берлин. И двамата са приети в болница. Това съобщиха от Министерството на външните работи пред Нова телевизия

25-годишният шофьор на микробуса е с фрактури по гръбначния стълб и е претърпял тежка операция. В болницата в Берлин е настанен и вторият оцелял след тежкия сблъсък. Там е и българският консул.

Още по темата

8 българи са пътували в микробуса, който катастрофира край Берлин. При инцидента загинаха шестима наши сънародници - трима мъже и три жени. На този етап от външно министерство не съобщават самоличността им. След като тя бъде установена, близките им ще бъдат информирани.

Микробусът, в който са се возили, е бил с русенска регистрация и се е движел към Хамбург.

Инцидентът е станал около 16 часа наше време. По информация на германски медии аварирала кола предизвикала задръстване на пътя. Това принудило шофьорът на българския микробус да спре рязко и така се блъснал в ремаркето на пътуващ пред него камион.

Катастрофата затвори околовръстния път на север от германската столица.

Причината за пътния инцидент се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
slavi преди 8 години
abe stiga glupostin ste kajete che bilgari ne praviat katastrofi i profesionalni shofiaori praviat katastrofi
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
11
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Хеи не сали били българи а индианцили има в бг жал ми е за вас българи и поздрави от ДАЛАС
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега кой е виновен - българските пътища, Бойко и другите обичайни обвинявани из коментари в интернет пространството? Карали са на хубав път (Германия с това се слави), в случая само простотията им е виновна. Както и на 100% от катастрофиралите в България. Не политиците, не подредбата на звездите и планетите - а собствената им простотия и липса на мозък и възпитание. Родители - възпитавайте си децата, за да не станат убийци на пътя или самите те - жертви. Всичко започва през първите 7 години.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за неграмотен водач с купена книжка ли става въпрос?Рано или късно ще разберат за тази българска традиция и тогава скандала ще е огромен.
8
0
 
18
 
! Отговори
Тео преди 8 години
... усетиш ли, че си в такова състояние, незабавно отбивка за почивка и минимум 2-3 часа сън. Разстоянието е точно горе-долу толкова, колкото турците го правят от Германия до Пловдивско, и точно там стават белите. За това, на дълъг път трябва зад волана да се качва най-опитния, ако има двама шофьора да се сменят и задължително почивки. Всеки си има глава на раменете и семейство, което да го чака!Обърне ли се каруцата - пътища много!
7
0
 
32
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Жалко за жертвите. От Русе до Берлин са около 1800 километра. Средно два пъти в годината правя Мюнхен - Варна и се чувствам някак си съпричастен със станалото. След толкова много километри ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се спира за почивка. Не е мъжество да кажеш че пътя си го взел без да спиш. Хващал съм се в такива ситуации, след 1000 километра път, как карам на автопилот, а това е много опасно, защото при рязка промяна на пътната обстановка не можеш да реагираш и стават такива бели. За това ...
6
0
 
38
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Жалко за НЕВИННИТЕ загинали, но причината за катастрофата НЕ е авариралият автомобил и задръстването, а самонадеяния мад шофьор който е летял с висока скорост и не е осигурил достатъчно дистанция необходима за скоростта с която се е движел. Липса на опит и..
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са малумна нация и простаци на пътя. Всеки който кара в Германия знае трафикът колко е тежък. И както си летиш със 200 трябва да си готов да намалиш до 60! За това има елеектронни знаци за предупреждение и всяка радиостанция съобщава в реално време къде на пътя има проблеми. Просто не е спазвал дистанция и се е размазал в тира. Как е успял тира да спре, а той не? Освен това в Германия аварийните светлини се ползват по предназначение. Видиш ли на магистрала някой на аварийки, НАМАЛЯЙ!
4
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия не са от български етнос, българския етнос сме добри карачи, караме културно, такова нещо никога нема да направиме.
3
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам подозрения, че пострадалите са римляни, което означава че новината е добра :).
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е карал поне със 150 за да се смачка толкова. За спирачки и съобразена скорост за спазване на дистанция с предния май не е чувал - дистанцията и скоростта трябва да са такива, че да можеш да спреш ако предния спре внезапно.
1
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE SA BALGARI--GRESHKA NA REDAKZIATA.