Без вербално насилие над родилките

За правата на майките и бебетата ще се борят две НПО-та
Обновена: 16 авг 2015 12:47 | 16 авг 2015 12:25, Петя Славова
18
Без вербално насилие над родилките
Снимка: Булфото

Бол­нич­ните заве­де­ния прилагат меди­цин­ски про­це­дури, несъ­об­ра­зени с научно доказани прак­тики в меж­ду­на­роден план, не се дава възможност за сво­бо­ден избор, упражнява се физическо и вер­бално наси­лие над раж­да­щите и родилките.Това смята неправителственият сектор.

Още по темата

Именно заради това, за повече права в май­чи­ното здра­ве­о­паз­ване ще се борят две неправителствени организация - Сдружение "Родилница" и Фондация "Родители за родители", съобщава БНР. От двете организации настояват за цялос­тна про­мяна чрез при­е­мане на нова фило­со­фия за грижи и поли­тика, за спаз­ва­не на човеш­ките и граж­дан­с­ките права на май­ките и бебе­тата.

Според постъпилите в агенция "Медицински одит" жалби за 2014-а и за първите пет месеца на тази година, най-често става дума за неудовлетвореност от качеството на медицинското обслужване, липса на информация за изграждане на информиран избор и какво и защо се доплаща. Също така има оплакване и от грубо отношение на персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: бебетаНПОродилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Мериян преди 8 години
До социаленГолям отворко си ?
11
0
 
8
 
! Отговори
asdfghjk преди 8 години
Даноооооооооооооо да имаме човешко отношение към всяко нещо .Да има родилки ,да има прираст на населението НИ ,ДА СЕ РАДВАМЕ НА ДЕЦА -НАШИТЕ ДЕЦА
10
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Само за родилките ли?Почти всеки болен в болница или близките му, принудени да се грижат за него, са поставени в поставени в качеството им на ***.Няма никакво обяснение защо се прави дадена процедура, имената на лекарствата и с каква цел се поставят, не се спазват часовете, когато приемът на лекарствата налага това, грубо и безцеремонно отношение, хигиена - почти нулева, не мога да изброя всичко.Дали е човек или куче, за медицинския персонал е все тая и няма разлика в отношението им.
9
4
 
14
 
! Отговори
socialen преди 8 години
България измира. Богатството и активите се акумулират в Олигархията, благодарение на 10% или данък! Олигархията се радва на многодетност - средно м/у 3 и 5 деца. След 2 десетилетия продължаващ Неолиберализъм и Либертарианство, всичко в БГ ще е концентрирано в техните ръце.
8
22
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Стига сте мрънкали, лигльовци! Родете по 2-3 деца и ще видите, че нищо лошо няма да ви се случи! Стига сте се правили на изключителни и престанете да държите да бъдете себе си!
7
9
 
12
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Няма по-върховно нещо от това да станеш родител, а после да до живееш и да се радваш на внуци!В нашата неолиберална анархокапиталистическа *** това, обаче, се сведе само до бизнес и плачевният резултат след 26 години дяснолиберален англосаксонски капитализъм по американски образец, наречен Неолиберализъм и Либертарианство, е на лице - България е с катастрофален отрицателен прираст и умираща нация! При Социализма бяхме близо 10 милиона. При Неолиберализма ще паднем скоро под 7.
6
9
 
4
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Кой ще ги спонсорира тези НПОта, за да знаем дали са с користна цел?Това, че има нужда от тях, е поредното доказателство за тоталния провал на "управлението" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което беше изритан от Народа като единственият с Жан Виденов! Както и за тоталната абдикация и на нашата неолиберална, либертарианска, обективистка, анархокапиталистическа, олигархична, асоциална, дясна ***, наречена "Държава".
5
3
 
26
 
! Отговори
321 преди 8 години
Няма по-голям кошмар от това да раждаш в БГ болница. Постъпваш за раждане и ставаш "собственост" на болницата - раждащата и бебето. Правят с теб, каквото си решат .За грубиянското поведение и циничен речник на лекари и акушерки да не говорим. Раждащата жена за тях е добиче и никой не се старае поне малко да бъде внимателен в такъв важен момент. Нека Здравното министерство с това да се захване и наказва медицинския персонал за тези деяния. А то оплакваш се и едно голяма НШЩО!
4
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"вербално" насилие??? На това му викат "мъча се да се изразявам с лекота". ***.
3
20
 
8
 
! Отговори
Егати преди 8 години
А кой ще защити правата на лекарите от ВЕРБАЛНО насилие, а също така и от ФИЗИЧЕСКО насилие ? А, НПО-та, защо мълчите, майка ви измекярска !
2
1
 
17
 
! Отговори
груйчо дочев преди 8 години
Щом НПО-та ще се "борят",работата е ясна!Интересно,каква е работата на министъра и цялото министерство!?
1
0
 
32
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Подобно беше и в "Света София" отношението. Лекарският екип който израждаше подходи много професионално и с разбиране. След това обаче беше кошмарно преживяване. Изключително неприятно отношение на акушерките. Никакво разбиране и подход. Нито показаха как се кърми детето дори след усложнения и ужасни болки в гърдите. Единствено късмет имахме че в стаята лежеше вече раждала жена която помогна много повече от персонала.