Спасиха с Моцарт недоносено бебе в Пазарджик

Лекарите приложили на детето терапия с класическа музика
Обновена: 18 авг 2015 21:56 | 18 авг 2015 21:48,
16
Спасиха с Моцарт недоносено бебе в Пазарджик
Снимка: Dnes.bg

В Пазарджик спасиха 700-грамово бебе. То е родено преждевременно и спасено от лекарите в Неонатологичното отделение на Областната болница в града. Успешният развой на събитията, лекарите отчитат и на приложената на бебето терапия с класическа музика.

"Определено е чудо – и самото оживяване на Радмила. Няма белези, че тя ще има някакви белези или увреждания – това също е чудо", заяви пред Dnes.bg д-р Мариела Захариева-завеждащ в Неонатологичното отделение в Пазаржик.

Нейна е и идеята за нестандартната терапия. Историята - Радмила се появила на бял свят през юни заедно със своята близначка, която също тежала 700 грама. За нещастие обаче, другото бебе умира от инфекция. Момиченцето е настанено в Неонатологичното отделение в Пазаржик в критично състояние. Лекарите решили да пускат на малкото момиче музика на Моцарт, докато спи в кувиоз.

"Тъй като тази музика не можеше да навреди, както някое експериментално лекарство, но бях решила, че трябва да се опита. Още преди няколко години правихме опит да лекуваме с музикотерапия, но нямахме подходящ уред, който да произвежда тази музика”, каза още д-р Захариева.

Родителите на бебето живеят в село, на 3 километра от Пазарджик. Те са благодарни на лекарите. Медиците от своя страна отчитат като успех лечението с класическа музика, защото теглото на бебето нараствало с около 40 грама на ден, след прилагането на терапията. Сега Радмила си е вкъщи и когато спи, родителите й продължават да й пускат музиката на Моцарт.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
е, то, музиката не е за всеки де. повечето хора я слушат, малцина я чуват. те натовците предпочитат Вагнер.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще разберете за честотите и вибрациите на творението рано или късно, и кои честоти как влияят, как са свързани със светлината, как с това, което преживяваме и осъзнаваме, какво е съзнание, какво е реалност и т.н. :)
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Респект пред лекарския екип, Бог да ги благослови!
5
7
 
20
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Ти си болен...жaл ми е зa теб...
4
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що за медийна радост? Я си задайте въпроса що за човек ще излезе от 700 грамово бебе? Какъв интелект очаквате от това недоразумение? Слагайте минуси и дано сте живи и здрави след 10-15г и ако това нещо е още живо ще видите на какво ще прилича
3
5
 
4
 
! Отговори
Дедедкин преди 8 години
Сега да го кръстят Арт.Много е артистично!
2
3
 
23
 
! Отговори
баба ти преди 8 години
С музика се спасява живот а не с инвазия на НАТО
1
5
 
35
 
! Отговори
:) преди 8 години
Едно голямо БРАВО!