Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!

Само за 3 минути мъжете свършиха работата на общината
Обновена: 26 авг 2015 09:16 | 26 авг 2015 09:07,
67
Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!
Снимка: bTV

Само за 3 минути и с тапа за 1,60 лв. граждани почти спряха теча от счупената чешма в "Западен парк", от която за последния месец изтекоха 430 000 литра вода. След като институциите отказаха да се отзоват на сигнала и да спрат разхищението на питейна вода, гражданите взеха нещата в свои ръце.

Васил Иванов подал сигнал за пилеенето на водата както в медиите, така и в няколко софийски района и Столичния инспекторат. Мерки обаче никой не се заел да предприеме.

Още по темата

Затова решил да извърши ремонта с помощта на приятели. "Вече загубих всякаква вяра в институциите и така реших да се обадя на един мой съученик, който се занимава с ВиК и да оправим ние нещата и така", каза той пред bTV и обясни, че това няма да му струва много. Попита обаче защо всъщност плаща данъци.

Специалистът от ВиК Иво Григоров обясни от своя страна, че чешмата е в окаяно състояние и не може да се използва от хора.

По думите му тя трябва да се смени, но временните мерки, които могат да бъдат взети е да се постави тапа, която струва само 1,60 лева.

Експертът постави тапата, но течът нямаше как да бъде спрян напълно. Чешмата продължава да шурти, но със значително по-малък дебит от преди. Това, което институциите не можаха да направят за цял месец, граждани свършиха за 3 минути.

Според Васил и Иво институциите трябва да престанат да си прехвърлят топката и да се оправи цялата чешма, защото доброто желание на гражданите не винаги е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
17
 
! Отговори
сРъчко Парков преди 8 години
Явна жертва на вандализъм, това чешме стана голям връх.Аз пък ще предложа как това да не се случва. Някои са иззели ВИК функции, а предлагам други да изземат полицейски функции. Възнаграждението(и осигуровките) на 5 % полицаи в София се дава на отрядници с полицейски функции. Говорим за 5 %Х100000бр.Х1000 лв.=5 МИЛИОНА ЛЕВА МЕСЕЧНО. Ако 5000 полицаи се съкратят (аййй-5 хил. семейства, бла,бла, да ама не-с 5 хил. по-малко безделници-ВИЕ ДРАГИ КОГА ВИДЯХТЕ ПОЛИЦАЙ???),то с тия пари колко тапи ..?
48
0
 
18
 
! Отговори
за вярата в... преди 8 години
Глейте ся, институциите са просто място, където е събрано някакво количество некачествен материал, който не умее нищо и не става за нищо, поради което би стоял без работа ако няма "институция", в която да го заврат и да му плащат заплата за това, че не прави нищо и не пречи на другите.... Така че, смятам е ясно, че институциите не могат да вършат работа. Просто защото некачествения мат'рял, който е набутан в тях, не може да върши работа.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По една случайност, днес се занимавах със същото у дома. Е, в София изглежда е по евтинко. Тук 1/2 - е 1.70 лв, в моя случай 3/4 - 1.90 лв. Ако не знаеш как да я поставиш може да има теч. При мен заспа на третия опит.
46
2
 
21
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Ами така ще е като няма глоба за В и К. Глобете ги за загубата и другия път ще си помислят дали така ще се разхищава, а не само да реват колко много вода се краде и да я плащат хората като че ли е златна
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преизберете Фандъкова та вода да потече от всякъде щом позволява службите да си прехвърлят топката за толкова елементарно нещо.
44
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам нито един лев данък да плащам.. до гуша ми дойде вече...
43
2
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Боко има къде къде по важни неща от някаква си вода .....мисли какви лафове да дрънка на народа че да го харесват ......местното овчарче !
42
0
 
79
 
! Отговори
зевзек преди 8 години
Сега ще им изтресат един акт. Навремето след безбройни сигнали, че улицата ни е лунен пейзаж събрахме пари и платихме за преасфалтиране, но дойдоха от общината и ни писаха акт, че нямаме разрешително и това било самоуправство за съда направо. Написахме жалба, че с наши пари им вършим работата и общината от срам не пусна наказателното постановление. Говоря за столична община, студентски град.
41
0
 
19
 
! Отговори
До №30 преди 8 години
До xПрав си, но на теб ти трябва буквар....спешно!
40
0
 
62
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
"Вече загубих всякаква вяра в институциите......."Аз отдавна съм загубил всякаква вяра в институциите .То май институции НЯМА.
39
0
 
63
 
! Отговори
Крезимор преди 8 години
Не мога да разбера след като институциите не си вършат работата, защо им плащаме данъци и заплати ние данъкоплатците. Да ги закриват и ние сами ще се оправяме - както мижем и както намерим за добре. В този ред на мисли са ни ненужни: парламент, правителство, държавната администрация, прокуратура, полиция, министерството на отбраната и др. Оръжието от последните 2 ведомства да се раздаде на гражданите, за да осъществяват самозащитата си. Оръжие да се раздава само при завършено висше образование.
38
4
 
22
 
! Отговори
Az преди 8 години
Че то до комунистите В и К просто е нямало
37
3
 
46
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да наистина, Бойко и Фандъкова кога ще откриват обекта :) Гласувайте пак за тези мошеници (или за другарите им по интелект от БСП, РБ и т.н.) и ще се получат нещата :)
36
0
 
56
 
! Отговори
bla bla преди 8 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ТОВА Е СЕРГИЯ !!1
35
13
 
24
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До ЕЛЕКТРАЕми да ти върнем съсела и ореховкин ? Хем вода ще ти шурти, хем по дупки ще караш, хем и ченгетата ще те маризят как си знаят.
34
6
 
43
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 8 години
В държавата на Тиквата и гербаджийските калинки сега на мода са санирания, магистралки, метро и други подобни неща, кой му пука за разхищения на вода, там лента не може да се реже
33
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чешма без спирателено кранче Българска работа!!!!!!!!!!!!!!!!Алоооо, селоооо, ти кога за последно си показа муцуната от дупката в която живееш? Я се разходи малко по Европата да видиш свят и да видиш колко чешми там си текат без спирателни кранчета! Друг е въпросът дали трябва и дали можем да си го позволим при условие, че водата у нас е доста скъпа, а има държави в които водата не се плаща. Безплатна е.
32
1
 
36
 
! Отговори
живущ в КП преди 8 години
Западен парк остана май единственото незастроено/презастроено кътче в София. Има междублокови пространства, градинки, сравнително чисто и просторно. В този квартал все още може да се диша, както се казва. Има удобен транспорт, метростанция и е близо до центъра. За съжаление обаче кмета на район Красна поляна Иван Чакъров, явно доста е разпуснал подчинените си, а и може би отпускарското време е причина, но не и оправдание за случващото се в района. Браво на будните граждани оправили проблема!
31
0
 
85
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
1,60 лв.? ВИК щеше да направи ремонт за поне 50 000лв. и щеше да го пише инвестиция и да поиска вдигането на цената на водата развалихте им схемата с едната му тапа! :)) А после щеше да намери няколко пенсионера на които да набута и сметката за водата. Държавата на Мутрите е това.
30
1
 
65
 
! Отговори
Гражданско общество преди 8 години
ВиК нямат сметка да спират тече, защото тази вода ще я пишат на близко живеещите абонати и ще спечелят от това.Дано не го глобят само Васил Иванов, че самосиндикално е ремонтирал общинска собственост. Няма да ме изненада.