Цветопродавачката: Как родители експлоатират децата си?

9-годишната Джулия всяка вечер е по заведенията
28 авг 2015 11:00,
47
Цветопродавачката: Как родители експлоатират децата си?
Снимка: Gettyimages

Малко след 9 часа вечерта в столично заведение влиза момиченце, което продава малки саксии с цветя. Изглежда добре - чисто, добре облечено дете, на пръв поглед гледано чудесно. Представя се като Джулия Рос, на 9 години.

Случайно попаднали на търговията журналисти питат детето какво прави в заведение толкова късно.

Първоначално момиченцето разказва, че нейната майка не знае за бизнеса й, а каквото си изкара го харчи за сладолед.

Джулия разкрива, че изкарва около 40 лева на вечер. Обикаля масите и предлага цветята си. След обиколката се връща отново, този път обаче с нова версия за нуждите от търговията. Детето разказва, че има сестричка на 3 години, която е оперирана на левия крак, а майката знае, че продава цветя вечерно време.

По време на разговора с Джулия в заведението се появява конкуренция - възрастна жена, която от години продава цветя из нощна София. Тя разказва, че майката на момиченцето проси с още едно дете на две годинки и половина. Самата Джулия споделя, че има и братче на 12 години, което също продава цветя.

Репортерът на bTV забелязва, че пред заведението има човек, който непрекъснато наблюдава детето, но Джулия отрича. В 21:15 вечерта репортерите подават сигнал на 112. В 21:40 идва полицейски патрул. Джулия Рос вече продава в съседното заведение.

След като полицаите я разпитват, Джулия през сълзи лъже, че майка й си е у дома. Оказва се обаче, че тя не е вкъщи, а на метри от нея и я чака. Детето склонява да заведе полицаите при майка си. Тя започва да се оправдава, че детето не проси, а просто продава цветя.

Докато полицаите записват личните данни на майката, се появява и бащата. „Искаш ли да те водя с мен да крадеш, да крадеш за мен и да ми храниш още две деца имам, малки! Не крада, не мамя. Защо ще се излагаме така?”, казва бащата, който държи в ръцете си поредната саксия с цветя.

Според него в Германия никой не спира деца да продават цветя по заведенията. По думите му братчето на Джулия продава само когато се наложи.

Полицаите предадоха детето на родителите му и с това търговията на 9-годишната Джулия Рос приключва - за тази вечер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така наречената демокрация това преставлява , много богати и много бедни , тук няма равенство, закона на джунглата , по силния изява по слабия , но на много хора това им харесва , за това сме на този хал
3
10
 
51
 
! Отговори
Глупости. преди 8 години
Аз самият съм продавал цветя и това не ми е пречело нито на ученето, нито на живота. Вярно не ми е зависил живота от това, но уроците там няма от къде да се научат.
2
16
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 1 При комунистите деца не продаваха цветя нощем , нещо си проспал годините , а може и да си роден по време на демокрацията
1
24
 
52
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
Да продаваш цветя не е експлоатация. Това е възпитание ! Уроците, които ще научи това момиче продавайки цветя, са много повече, от колкото пред фейсбук или гледайки биг брадър !