Изоставените деца или трудният път на мечтите им

Историята на Кольо и битката му за достоен живот в България
Обновена: 4 сеп 2015 22:27 | 4 сеп 2015 18:25, Анисия Иванова
8
Изоставените деца или трудният път на мечтите им
Снимка: Bulgaria On Air

Половината от живота си Кольо прекарва в домове за сираци. Най-трудният момент за него е, когато завършва училище и се налага да започне да се справя сам. Историята на момчето беше разказана в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Мислиш като излезеш какво ще правиш, как ще го направиш, от кого ще вземеш съвет. Тези хора са били 12 години плътно до теб и тези работи малко ме ръчкаха от вътре, човъркаха ме. Въпреки това намерих сила, намерих явно целта, която трябва да гоня, за да имам живот, който да ми помага. Целта беше в ученето", споделя момчето.

В момента Кольо учи педагогика в Националната спортна академия. Към учителската професия го тласка не само страстта към футбола, но и желанието му да помага на младите.

"Повлия ми това, че живеех с много деца и реших, че мога да съм малко повече от учител. Знам как да подхождам към тези деца, знам почти всяко едно дете с какво мислене е, как мисли, какво иска, какво не иска", разказва той.

Кольо помни своите родители. Майка му умира, когато е на 7, а от 19 години не е виждал баща си, който отказва да поеме отговорност за своите деца. В социалния дом в Роман е бил заедно с двамата си по-големи братя, но когато те навършват пълнолетие, поемат собствен път и напълно губят връзка помежду си. На практика семейството му са останалите деца от дома, повечето от които не знаят нищо за своя произход. Затова според него хората имат право да разберат кои са биологичните им родители.

Момчето иска да завърши и да стане учител по физическо. Уверен е, че сам ще постигне амбициите си. Има и мечти.

"Винаги съм си мечтал за семейство с деца, с къща, да съм добре и да имам човек до себе си и да не се допускат тези грешки, които са се допуснали в моето детство", споделя момчето.

Историята на Кольо вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 


8
Още по темата: осиновяванеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
дано преди 5 години
дано улеснят процедурите за осиновяване на деца в България и повече бездетни двойки да се решат да приемат "чуждото" за "свое"
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би трябвало да се прави днк тест за всяко новородено.ще се получат интересни резултати.нека и тях да коментираме.
4
6
 
10
 
! Отговори
Р.м преди 5 години
Ами тия които са ги изоставили с принудителен труд да ги изхранват , а не държавата. ,то е ток безплатен, то е вода безплатна, то са постройки безплатни , говоря за бэлгарските сириици. , не си знаят кои сам.
3
0
 
33
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Браво, пич, само така, горе главата!Подреди си твоя живот и не гледат назад, никой не си избира родителите.Успех!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова когато избирате партьор, избирайте с горната глава и ценете човека до вас !!!
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семейството е основния градивен елемент на едно общество. Едно семейство е много по-устойчиво на икономически проблеми отколкото двама души отделно - когато единия е безработен поне другия осигурява някакъв минимален доход. Семейството освен това е особено важно за развитието на децата. Едно добро семейство създава психически силни и уверени деца, които има по голяма вероятност да успеят в живота отколкото деца, израстнали в социални домове, на разведени родители и семейства в които има насилие