Децата ни висят над 8 часа пред ТВ-то и компютъра

Експерти препоръчват: максимум по 2 часа на ден
15
Децата ни висят над 8 часа пред ТВ-то и компютъра
Снимка: Reuters

Децата в предучилищна възраст трябва да седят максимум по два часа на ден пред телевизора или компютъра, сочат последните препоръки на европейските експерти, представени във Варна от проф. Грийт Кардон, преподавател в университета в Гент, Белгия.

Освен това според учените за малчуганите е задължително да бъдат физически активни поне по един час дневно.

Практиката обаче сочи друго – в цяла Европа децата имат все по-заседнало поведение. Вместо по 2 часа, престоят им на едно място достига до осем часа и 15 минути на ден, а България е на водеща позиция в тази негативна класация.

Проф. Кардон посочи, че това е сериозен въпрос, с чието решаване трябва да се ангажира цялото общество и най-вече семействата на децата.

Според статистиката, във Варна всяко пето дете е с наднормено тегло, съобщи проф.Виолета Йотова, началник на катедрата по педиатрия в Медицинския университет в града. Според направено изследване проблеми с килограмите имат 19,7 на сто от децата в предучилищна възраст, докато в Белгия този процент е 12.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Хех преди 8 години
Ми аз от 20 години съм по 10 часа пред компютъра и нямам проблеми с килограмите. Много ядете, главно *** и пиете бира с литри и после защо сме дебели.
7
4
 
0
 
! Отговори
+ преди 8 години
PUKA LI VI???-NE!!!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И по този начин стават *** и прости. Не четеш ли книги свършено е с теб!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре пред компа и телевизора отколкото да се дрогират по цял ден
4
2
 
6
 
! Отговори
факт. преди 8 години
Значи който работи с компютър , трябва да изисква от работодателя си работа на 2 часа ( и стабилна заплата разбира се , поне 2500 лв за програмист), лично аз нямам нищо против да го направят законно.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия живеят в някаква измислена реалност.Децата висят във фейсбук и затова се иска единствено и само смартфон.Момчетата помпат във фитнеса и учат бокс,футбол,щанги,самбо борба и други такива интелигентни спортове през останалото време се надъхват с татуировки и мафиотски лафове от "под прикритие". После бмв-та чалга и.Момичетата просто чалгализират и си мечтаят някой богат да им направи 1-2 деца и после да го съдят за издръжка.Къде видяхте компютри в цялата схема?***.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То като пораснат разбират че Тв в Бйлгария не струва а от висенето в нета могат да учат нещо ново ако се зарибят по някое хоби
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Така е, когато родителите не искат да си говорят с малките досадници ги оставят да висят пред монитора. А после се чудят как така отрочето е станало ***.