Как да оцеляваме, като пазим природата

На това учат млади планинари в интернет сериал
8 сеп 2015 07:32, Елка Василева
12
Как да оцеляваме, като пазим природата
Снимка: архив, Булфото

Как да оцеляваме в опасни ситуации, като пазим природата и щадим животните, ни учат млади планинари в интернет сериал.

Всяка седмица ще излиза по един епизод, началото е на 14 септември.

"Заснехме първия сезон - 10 епизода, като всяка седмица ще излиза по един епизод, всеки понеделник в YouTube канала What It Takes to Survive", разказаха пред БТА инициаторите - Цветан Найденов, с над седем години опит в планинарството и оцеляването, завършил инструкторски курс в Академията по оцеляване на Беър Грилс - прочутия британски пътешественик, писател и телевизионен водещ, и Светослав Атанасов - любител на приключенията, с повече от пет години опит.

Началото е на 14 септември, финалът - на 16 ноември. Трейлърът вече може да се види в YouTube.

Сериалът е сниман в Гърция и в България - на остров Кефалония, на Витоша, около село Вакарел и в гората в столичния квартал "Дианабад".

"Всичко е изцяло на английски език, защото решихме, че субтитрите само отклоняват вниманието на хората от действието, освен това английският език е основен във YouTube и също така хората по цял свят го говорят, вече почти без изключения", обясниха младежите.

Те приканват хората да се грижат за опазването на природата и в никакъв случай да не нараняват или убиват животни - от най-малките до най-големите, освен ако животът им не е застрашен и/или се намират в ситуация на оцеляване.

"Излезте и се впускайте в приключения, но бъдете умни, пазете се и се забавлявайте!" - призовават Цветан Найденов и Светослав Атанасов.

Те уточняват, че не са експерти в тази област и не се мислят за такива. Цитират и великия Чарли Чаплин: "Животът е прекалено кратък, за да бъдем нещо повече от любители".

"Обаче сме много големи ентусиасти и всеки ден учим и откриваме нови неща! И тъй като освен тези неща се занимаваме с кино и всякакви видове спортни и екстремни активности, решихме да представим нашия скромен опит на всички, които имат желание да се запознаят с някои начини на оцеляване“.

„Всички техники са лично изпробвани и проверени. Решихме да ги покажем във филмов вариант, а не в риалити, за разлика от всички предавания за оцеляване, които сме гледали, защото смятаме, че е хубаво човек да се опитва да създава нови неща, а не да копира", казаха инициаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: оцеляванеприрода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е пълна глупост! На английски, но снимано в нашите планини - та те са са съвсем различни от планините, в които биха се изгубили хората от англоезичните страни, пък и не само! Колко ли хлапета ще го гледат и после, мислейки си, че са подготвени, ще отидат на сигурна смърт!Очевидно е направено заради харесвания в Ю-туб!
6
0
 
1
 
! Отговори
jgo преди 8 години
До Iron да точно Стражите, това е снимана някъде над Рибното езеро
5
0
 
1
 
! Отговори
Iron преди 8 години
На снимката Стражите ли се виждат в дъното?
4
1
 
9
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Хайде да си признаете, че е на английски, защото не сте го правили за българи, а за харесвания в Ютуб! А българите, които ще го гледат няма да ви донесат желания брой харесвания!
3
3
 
2
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Всичко е изцяло на английски език, защото решихме,.....---------------И сте се *** тотално! Кой от чалгаджиите, които основно трябва да гледат този филм ще седне да го гледа на английски?
2
1
 
6
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Какво опазване на природата, бе? Вече два месеца и половина горите между Ст.Оряхово, Рудник,Горица и Шкорпиловци поголовно и безжалостно се изсичат ! Всеки ден 10-15 камиона заминават нанякъде. Имало е време, било е грехота да се сече гора " на зелено"! Никой не може да ги спре! И полиция идва, и тя подви опашка, и варварщинага продължава !!!
1
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До автора на статията; Село Вакарел се намира във Вакарелска планина, която е част от Ихтиманска Средна гора, на 35 от гр София !!!YouTube канала What It Takes to Survive" Да явно има доста изучаващи чуждият език, но навсякъде по света си държат да се говори на езика на местните НЕ НА АНГЛИЙСКИ!!! И по повод конституцията на Република България "Писането и говоренето на Български език и право и задължение на всички Български граждани "!!!Аз бих го написал така "Какво е необходимо да оцелее' Ю-туб