Оградата по границата пак гълта няколко милиона

2.8 млн. лв. отиват за образователни дейности
10
Оградата по границата пак гълта няколко милиона
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри 4.5 млн. лв. по бюджета на Министерския съвет. Парите са за разплащането на неотложни разходи на областните администрации, в това число за разходи за проектиране, авторски надзор и инвеститорски контрол за изграждане на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

По бюджета на община Момчилград са предвидени 1 млн. лв. за извършване на допълнителни видове строително-монтажни работи за въвеждане в експлоатация на обекти по проект а за подобряване на центровете за спорт и свободно време в общината.

На община Бургас са предоставени 1 млн. лв. за доизграждане на надлез над товарната жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ – основен транспортно-комуникационен пътен възел в национален мащаб.

Общините Медковец, Ковачевци, Куклен и Долна баня получават допълнително 938 хил. лева за реализирането на проекти, свързани с ремонт и подобряване на общинската улична, пътна и социална инфраструктура.

Близо 2.8 млн. лева се предоставят за различни образователни дейности с решения на Министерския съвет.

Със 736 896 лв. по Националната програма „Училището – територия на учениците“ се осигуряват условия за целодневна организация на образователно-възпитателния процес на учениците от начален етап.

Модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап” от Националната програма предоставя възможност на училищата да кандидатстват със свои проектни предложения. С отпуснатите средства се финансират проектните предложения на 83 общински училища.

С 2 049 500 лв. ще бъде подпомогната финансово дейността на извънучилищните педагогически учреждения в системата на народната просвета през второто полугодие на 2015 г. По този начин ще се стимулира развитието на извънучилищните дейности и осмислянето на свободното време на над 60 000 деца и ученици, които посещават кръжочни занимания, както и заведения за диагностична, рехабилитационна и корекционно-възпитателна дейност. Това е и предпоставка за ограничаване броя на преждевременно отпадащите ученици от образователната система.

51 435 лв. са предназначени за изплащане на стипендии на учениците с постигнати успехи в областта на спорта. Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и с тях ще бъдат осигурени 52 стипендии.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Министерски съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази ограда трябва да е правят бежанците и каналджийте осъдени по бързото пройзводство
6
0
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
Къде се покриха тези които тръбяха на ляво и на дясно че Гранцата така се охранява и пиле неможе да прехвръкне.До там я докараха че БГ като външна граница на ЕС се превърна на удобна врата за бягащите от близкия ИЗТОКи средна Азия считащи се мигранти и бежанци
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а,бе бате по Добрич ! пара няма , ами крайните квартали след 25гд са още на шахта ,канализация нема бе бате ,вода спира на всеки 2-3 дена ,тръби спукани ,вода много кална , за дупки по пътищата вземаме 1 место , детските площадки БЪЛГАРИТЕ ,си направиха гаражи от дъски и ламарина , ама кой го еня , само градски парк се прави , да много хубав , ама спряхте и гр превоз , а тия микрубуси са само за животни , ама кой го е еня за бедният ````
4
0
 
6
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Някой пак ще си купи някоя нова кола ,ей така от комисионните.
3
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
След бежанците ,можем да очакваме и други живи твари да започнат да странят от родната действителност,оградата може да стане безпредметна
2
1
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 8 години
СНИМКАТА НА ГАДНИТЕ ЛЕВЧЕТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПОВТОРЕНИ В ТЕХНИЧЕСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ И КАТО МОНЕТА ОТ 2 ЛВ. МОЖЕ БИ НЕ Е ПОДХОДЯЩА ... ПО-СКОРО ДА Я БЯХТЕ СНИМАЛИ ТАЯ З Л А Т Н А ОГРАДА, ЧЕ ПОНЕ ДА ВИДИМЕ СТЕПЕНТА НА РАЗХИЩЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ...
1
1
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
"пак гълта още няколко милионач, И РАБОТА НЕ ВЪРШИ.