ДАНС предупреди: Бойци от Балканите в Сирия носят риск

Няма българи, биещи се за ислямистите. Засега
11 сеп 2015 16:40,
34
ДАНС предупреди: Бойци от Балканите в Сирия носят риск
Снимка: архив Булфото

Воюващи за ислямистите бойци от Балканите носят риск за района. Това призна шефът на ДАНС Димитър Георгиев. Риск за Европа представляват и всички европейци, които се борят за радикални ислямистки групировки в Сирия и Ирак.

Още по темата
Според ДАНС в момента няма потвърдени данни за ангажираност на български граждани в ислямистки групировки в Сирия и Ирак в Близкия изток.

Това обяви Георгиев, цитиран от БНР. Компетентните органи у нас подготвят стратегически документ за противодействие на радикализацията и тероризма.

Георгиев съобщи, че службите правят предварително проучване и скрийниг на влизащите от бежанския поток у нас. Засега няма рискове пред страната ни, стана ясно от думите му.

Риск обаче остава потокът на хора от Балканите към Близкия изток, отиващи да воюват на страната на радикалните ислямистки групировки:

"Чуждестранните бойци, заминаващи от страни на Европейския съюз и Балканите към Близкия изток и завръщащи се обратно, се превръщат в проблеми от първостепенно значение в страните от региона и Западна Европа", каза шефът на ДАНС.

Той не скри, че тези хора могат да бъдат въвлечени в изграждане на терористични бази и да влияят за радикализиране на местните мюсюлмани.

"Към момента няма потвърдени данни за пряко участие на български граждани на страната на терористични групировки в Сирия и Ирак”, каза Георгиев, но предупреди, че такава възможност не трябва да бъде изключвана занапред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
езичник преди 8 години
няма българи разбира се. но има роми представящи се за турци което може да доведе до много неприятни последствия за самите турци при терористичен акт на територията на България. само една искра трябва за да пламне пожар благодарение на тия джихадисти.
23
0
 
3
 
! Отговори
КОмпетентен преди 8 години
ДАНС е заплаха за националната сигурност... По-подходящи за ръководство на ДАНС са онези ***, дето биха френските спец части в не знам кое си село
22
0
 
0
 
! Отговори
Разбирач преди 8 години
На служителките от ДАНС много им липсват бившите им колеги от ГДБОП, които ги махнаха от агенцията. Няма кой да кара да крещят от удоволствие.
21
0
 
0
 
! Отговори
Бахти капацитета преди 8 години
За 7000 лева заплата и това е много...
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво е ДАНС ?
19
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Обадих се вече на Доктор Джак Райън ,обеща да се заеме веднага със случая
18
1
 
6
 
! Отговори
греда преди 8 години
димек,един човек каза мухаааааааааааа
17
0
 
9
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Димитър Георгиев пита: Как да разбера, кой от бежанците е джихадист?Ние отговаряме: По табелката на гърдите му: Аз съм от ИД!
16
0
 
13
 
! Отговори
честито преди 8 години
Честит Рожден ден, Башар Асад, президент на Сирия!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция предяви териториални претенции към България с искане за Кърджалийски вилает
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски дипломат вбесил властта ни с мераци за Кърджалийски вилает
13
2
 
7
 
! Отговори
Летс ДАНС преди 8 години
ДАНС подслушват руснаците в момента по заповед от Вашингтон. Няма време за арабите, ще нападаме Русия, трябва подготовка. И това е резултата, след като подслушаха всички рускоговорящи, не откриха нито един мюсюлманин. Няма данни за опастност от разследването на ДАНС. Не ни е известно да има араби сред рускоговорящите. Истината казва тоя
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе това Данс било пълно с предатели и душмани на България, демек с чужди слушалки. Не е ли редно това змийско сборище да бъде разформировано моментално?
11
0
 
2
 
! Отговори
Квоти преди 8 години
Сега ще праснат едни квоти по 10-20 хиляди "сирийци и афганистанци" даже и не ти трябват да са българи. Един, двама под прикритие стигат. Брюксел ще ви натиснат да вземете бежанци.
10
0
 
4
 
! Отговори
ААААААААА преди 8 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ СЕГА, КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ СТОКАТА ОТ ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВА МОЖЕ ЗА ВСЯКА ДА ИМА ПО НЯКОЙ БУРКАН БОМБАЖ.
9
3
 
9
 
! Отговори
В Донбас сме преди 8 години
Бием се срещу американския фашизъм в Украйна и сме православни християни.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не казва, че няма българи да се бият за ИД, а че няма потвърдени данни!С една дума въобще не знае какво става!!То светът се запали, те тепърва стратегически документ за противодействие на радикализацията и тероризма ще подписват!!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да е разбрал нещо ново от това изявление? Като им знам интелектуалния капацитет на дансаджиите дано не става терористичен акт.
6
1
 
3
 
! Отговори
п--л преди 8 години
Ай раздавай оръжието,че ми писна да съм надупен.Хванах настинка.
5
1
 
9
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Засега...е ключовата дума.Всички тези млади мъже, които влизат в Европа чакат само заповед.Чакат... Засега...