Провериха училищните автобуси преди първия учебен ден

Съставени са 11 акта за нарушения
0
Провериха училищните автобуси преди първия учебен ден
Снимка: архив, БулФото

От началото на месеца досега са проверени всички фирми с договори за превоз на деца и ученици през тази учебна година. Това заяви изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов днес по време на инспекция на училищни автобуси в столицата.

Той добави, че кампанията се провежда по инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, като основната цел е чрез осъществяването на постоянен контрол да се подобри безопасността и сигурността на децата и учениците, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проверени са всичките 1196 автобуса и 1175 водачи, които ще превозват деца и ученици до училищата в страната. За констатирани нарушения са съставени 11 акта, като две превозни средства не са били преминали технически преглед, един автобус не е бил оборудван с тахографски апарат, а останалите девет нарушения са свързани с неизправни светлини, пожарогасители и стъклочистачки, които в последствие са отстранени.

По думите му през последната година се забелязва значително намаляване на нарушенията, най-вече на сериозните нарушения, свързани с техническото състояние, което показва, че училищните автобуси са безопасни, а водачите са подготвени да превозват деца и ученици. Като причина за тези резултати, Цветанов изтъкна постоянството при контрола.

Изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" заяви, че проверките на превозните средства ще продължат на пътя до края на тази седмица. "Предвидили сме и изненадващи инспекции през цялата учебна година, както и още няколко специализирани проверки преди ваканциите“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари