Танев привиква нервно директорката на Немската

Вероятно е доста изморена на този пост, предупреди я министърът
16 сеп 2015 14:52, Анисия Иванова
25
Танев привиква нервно директорката на Немската
Тодор Танев. Снимка: архив БТА

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев привиква на среща директора на 91-ва Немска езикова гимназия в София Вера Катранджиева.

Повод за срещата е протестът на ученици от школото вчера, в първия учебен ден. Причина за недоволството им беше пенсионирането на учителя по география Григор Димитров. Учениците са направили подписка за освобождаването на директора Вера Кантарджиева.

Още по темата

"Мисля, че проблемът в тази гимназия отдавна е наличен и не знам защо не са вземани мерки преди. Спомням си как преди години директорката поздрави учениците по този начин: "Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от "Калотина" навън. Аз не деля българските училища, нито приемам директорите да казват кое българско училище е единственото, което е европейско", каза министърът.

Катранджиева е директор на 91-ва Немска езикова гимназия в София от 1998 г. Министър Танев каза още, че тя "вероятно е доста изморена вече, от толкова години работа на този пост".

Образователният министър коментира също, че има "деление в тази гимназия, единствено в България, на най-добра паралелка, на среднодобра и на изоставащи" което е абсолютно недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Калина Топузчиева преди 7 месеца
Настоявам пред МО лицето Кантарджиева незабавно да бъде уволнено! Такива агресивни нагли директори нямат място в образованието! Докога ще има политически чадъри над некадърници като Кантарджиева???
19
0
 
0
 
! Отговори
Калина Топузчиева преди 7 месеца
Вчера лицето, назначено за директор на 91-ва НЕГ - В. Кантарджиева, отпрати нагло едно дете, учило в престижно училище в Брюксел и завършило с блестящ успех, с думите, че НЕГ било училище за "елита" (виждаме какво представлява днешният политически и икономически елит в България и логично сме наясно какво представляват наследниците им, особено като имам предвид лицето убиец на Милен Цветков). Другарката Кантарджиева се е държала грубо с майката на детето, която се обадила в МОН...
18
1
 
5
 
! Отговори
пешо преди 8 години
кого не е пуснал грегъри да мине, хахаха! изпитва те на села и паланки, пише двойки на поразия и накрая шестици за срока на всички. хайде да кажем какво помним от часовете, освен село фурка и скалите голям и малък гол мъж?? катранджиева отдавна е за уволнение, но точно грегъри ли да е поводът??? дето ви цоца за екскурзии чрез фирмата на сина си... а танев да се застреля, как ще е грешно да се делят училищата и паралелките на елитни и непрестижни? да сложим умните заедно с тъпите да си пречат ли?
17
7
 
4
 
! Отговори
sushtia преди 8 години
Edinstweno pri tozi u4itel se u4eshe i se razbirashe. Toi behse edinswen koito organizirashe istinski ekskurzi s obrazuwatelna cel. hem go obi4ahme hem se u4eshe pri nego. Za direktorkata po prost 4owek ot neia w daskaloto niamshe. Pone da nau4i MALKO nemski predi da se mu4i da prepodawa. Maldite u4iteli sa dosta pod niwoto na u4enicite w tazi gimnazia
16
9
 
1
 
! Отговори
nEkoi преди 8 години
Koito ne e ot daskaloto da si zatwaria prostata 4owka
15
1
 
12
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Нали тези директори щяха да са на мандатен принцип?! Закотвиха се и като феодали решават всичко... От 1998 г. досега - таман е научила всички тънкости откъде да открадне, кого да заплаши,как да манипулира хората.
14
5
 
10
 
! Отговори
НЕГ преди 8 години
За съжаление нивото на гимназията пада от година на година - вина носи Министерството, което не може да осигури учители от Германия, така както беше преди с учители от ГДР. Министерството трябва да полага грижи за езиковите училища - това са елитните гимназии в България.*** излизат от разни частни колежи, било американски, било "италиански", защото там не са училища, а сцена на суета и показност!
13
1
 
10
 
! Отговори
До 4 Бай Иван преди 8 години
Когато аз бях в гимназията, най-много ценяхме, обичахме и уважавахме най-строгият учител.Въпрос на Учител, а не на пуска леко и там подобни измислици.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак не забравяйте, че младите учители почти винаги са много по-зле от старите учители. Естествено, че трябва да има и млади учители, но реалността е такава, че младите учители ги няма - не искат да стават учители, заради крайно ниското заплащане и отношението към тях.
11
3
 
9
 
! Отговори
М преди 8 години
До Анонимен"ДА ГО ПЕНСИОНИРАТ ЩОМ Е ЗА ПЕНСИЯ, ДА ДОЙДАТ МЛАДИ УЧИТЕЛИ СЪС СЪВРЕМЕНЕН МАНТАЛИТЕТ."То въпроса е има ли млади учители. Иначе съм съгласен
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как все пак се казва директорката? В стятията са използвани две различни фамилии:КАТРАНджиеваиКАНТАРджиева
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги от така наречените елитни езикови училища, кадрите им стават убедени *** - за съжаление. Мислят си, че като влязат в заверата на някакви американски организации и фондации са много велики. А всъщност, това е най-голямата глупост която могат да направят.
8
0
 
17
 
! Отговори
Дали? преди 8 години
До Бай ИванНе съм убеден - в елитните училища има доста читави учители, но задкулисните игри им пречат и ги гонят. Да не давам примери.Доста деца искат знания, а не оценки!Който иска оценки - в повечето случаи може да отиде в кварталното.
7
14
 
9
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
ГОСПОДИН МИНИСТЪРЪТ НАЛИ ЗНАЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ДИРЕКТОРИТЕ ИМАТ ОСВЕН ПРАВО ДА НАЗНАЧАВАТ И ДА УВОЛНЯВАТ ИЛИ ПЕНСИОНИРАТ.КАКВО КАТО Е ЛЮБИМ?ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ МЛАДИ И ТЕ ДА ИМАТ ШАНС ДА СТАНАТ ЛЮБИМИ.А УЧЕНИЦИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ИСКАТ НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ И ОТНЕМАНЕ НА ПРАВАТА НА ПО-ГОРЕСТОЯЩИ!ТОЯ МИНИСТЪР *** ЛИ Е ,ЧЕ ЩЕ ПРИВИКВА ДИРЕКТОРЪТ.АКО ИМА НАРУШЕНИЯ ИЛИ Е ЗА ПЕНСИЯ,МОЛЯ-ДА.УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ Е МНОГО НАТОВАРВАЩА ПСИХИЧЕСКИ И ИЗНОСВА (НЕ Е КАТО ДА СИ НАУЧЕН РАБОТНИК-АЛА,БАЛА...МИНИСТРЕ!)
6
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Бай ИванТо щото младите даскали, се изтрепват на вратите на учебните заведения и половината учители не работят и следпенсионно. Акъл море глава шамандура.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай ИванТочно учителят по география е от тези, които не пускат никого леко, напротив!
4
22
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Учениците се застъпват не за добрите учители, а за тези които ги пускат да минават леко на пред.Така беше по мое време, така е и сега. Нито го знам нито го познавам учителя, но трябва да се дава хляб и на младите даскали.
3
13
 
15
 
! Отговори
sw преди 8 години
Тоя е един учен !?!?На две магарета един кош със сено не може да раздели .
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швейк
1
12
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Немската гимназия ми е...тъмна Индия,виж...френската я обичам,без да съм я...завършил.