Без бележник до 3 клас: Няма да пишат оценки

Обучението вкъщи ще е със специално разрешение
17 сеп 2015 16:44,
20
Без бележник до 3 клас: Няма да пишат оценки
Снимка: архив, Булфото

Парламентът  премахна количествените оценки за учениците до трети клас. Това решиха депутати, които приеха на второ четене текстове от новия закон за училищно и предучилищно образование. 

Това означава, че учителите вече няма да пишат двойки, тройки или шестици и бележниците ще станат ненужни. Децата обаче ще могат да бъдат поощрявани или порицавани с качествени оценки като слабо, много добро, отлично и др. 

С промените в закона депутатите разшриха и самостоятелното обучение на децата. То ще може да се прилага по желание на родителя и ученика. За да се обучават вкъщи, децата ще трябва да получат разрешение и от специална експертна комисия. 

Поо време на самостоятелната форма на обучение децата също ще държат изпити. Те ще се полагат всяка година, за да се определят годишните оценки на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимус преди 8 години
До АнонименТочно така! Не е необходимо бележкарството да се стимулира още от началните класове!
12
0
 
1
 
! Отговори
ф преди 8 години
До anonim- Зависи кой за какво е в училище. Живял съм на Попа през 1994,когато там се събираха наркомани, но не съм станал такъв.Въпрос на ценности и възпитание в първите седем години,на нормални отношения вътре в семейството, на формирани модели за справяне в различни ситуации.Не може обаче да оставиш детето от 7-годишно да се мотае по цял ден по улиците и да очакваш, че всичко ще бъде наред.
11
1
 
3
 
! Отговори
с преди 8 години
До народът Преди приеха да минават от1-4 клас без да повтарят, сега да нямат и бележници, после може и изобщо да не ходят на училище.Нямам против домашното образование, но имам въпроси като: 1-кой и как ще обучи детето?,2-Как ще се социализира това дете?,3-как ще бъдат оценявани неговите знания по предметите за съответен клас,4-Как ще се включи в матурите?...И ако родителят ще го занимава, то тогава защо масово децата в първи клас са на занимални, а не ги занимават у дома?
10
1
 
6
 
! Отговори
народът преди 8 години
ЗАЩО ПРИЕХА ДА СЕ МИНАВА В ПО-ГОРЕН КЛАС СЪС СЛАБ 2? НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА. ТОВА ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕТЕ, А НЕ ДА ПРИЕМАТЕ БЕЗУМНИ РЕШЕНИЯ С ПРЕМАХВАНЕТО НА ОЦЕНКИТЕ. ПРИЕМЕТЕ СТАНДАРТИ ЗА СЪОТВЕТНАТА ОЦЕНКА НА УЧЕНИКА И ТАКА ОЦЕНЯВАНЕТО ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ОБЕКТИВНО!
9
3
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Оценката е за постижения, има и стимулиращ ефект за справящите се добре.Единствено слабите и мързеливи ученици нямат нужда от оценки, защото си зноят колко заслужават.Освен това е сигнал за родителя как се справя детето в учебния процес.
8
4
 
3
 
! Отговори
anonim преди 8 години
tova,,koeto uchilisheto uchi e.....otdalehcvane ot semeistvo i roditeli...sledva...sredata na narkotizi...zavisimosti(alkohol i t.n) tova vsashtnpst e uchilishteto...priberete si dezata v kashti...
7
5
 
1
 
! Отговори
anonim преди 8 години
ujas......ostavete dezata na mira!
6
1
 
9
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тия служители от МОН, явно не са малко на брой, за да демонстрират деятелност, да има как, не всяка година, ами в годината по три рИформи да правят, по десет учебника за всяка степен на обучение да измайсторят. Нямат спиране! И като започнат да приказват -- мале, мале .. то гении, то чудо ! Сякаш света започва и свършва със тях! Ами седнете си на охранените ***, пък измислете нещо, дето да трае поне 5 години ! Подлудяват и деца, и родители, че и себе си !!!
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
глаБДо зъъъън!!!Та вие от бележкарските оценки ли се снабдявате с информация за това какво прави отрочето ви в клас и колко знае и може?Ужасно, ако е така.В някои училища "6" се пише за "Добър ден!". Следете си сами децата и не ги оставяйте на безкнтролната образователна "система", ако ви е грижа за тях въобще. Оценките са напълно излишни за малките,дори са вредни. Те от 7 годишни стават бележкари,вместо да ходят на училище за удоволствието от това да научат и овладеят нещо ново и полезно.
4
2
 
7
 
! Отговори
Мария преди 8 години
И каква точно е разликата в това дали ще пишат на детето оценка 2 или ще пишат, че има слаба оценка, средна и т.н., че ми е интересно. Те така или иначе и до сега пред оценката с цифра се изписваше значението на оценката с думи?! Жестоко се радвам на такива безсмислени приумици....
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а не може ли на всичик ученици да им напишем СЛАБО?
2
3
 
22
 
! Отговори
ДАСКАЛА преди 8 години
ТОВА СИГУРНО Е ЕКСТРА ЗА РОМЧЕТАТА!
1
9
 
26
 
! Отговори
зъъъън!!! преди 8 години
Добре де няма ли свестни Учители обичащи своя труд да се възпротивят на това БЕЗУМИЕ?Как децата и родителите ще разберат какво правят децата в училище след като те няма да бъдят Оценявани за своите научени знания от своите Учители.Това е с цел ромите да имат поне завършен 3клас и после свободно да се женят,пълно безумие!