Последният ни цирков тигър потегли към Германия

Тигрицата Варвара ще живее в приют за диви животни в Масвайлер
17 сеп 2015 17:30, Красимир Ангелов
7
Последният ни цирков тигър потегли към Германия

Снимка: Четири лапи

Последният тигър, собственост на български цирк, вече пътува към новия си дом в Германия. Тигрицата Варвара ще живее в приюта за диви животни в Масвайлер, като грижите за нея ще бъдат поети от "Четири лапи" и партньорите им от немската организация Tierart.

Пътуването от България до Германия се осъществява със специализиран транспорт, а през цялото време състоянието на Варвара ще бъде следено от двама ветеринарни лекари. Преди заминаването, екип от ветеринарни лекари от Австрия и България направи медицински преглед на Варвара и взе кръвни проби за изследване в лаборатория, съобщават от "4 лапи".

Според ръководителя на екипа и специалист в областта на дивите животни д-р Йохана Пайнер, общото състояние на Варвара е добро: "Прегледът с ехограф показа, че има леки изменения в бъбреците, което e нормално за достигната възраст от над 10 години. Състоянието на останалите вътрешни органи е добро", посочи специалистът.

Варвара е родена през 2003 г. във Франция. След като става собственост на български дресьори на животни, тя е участвала в представления във Франция, Белгия, Турция и България. След влизане в сила на пълната забрана за използване на диви бозайници в цирка у нас, Варвара прекарва близо година в транспортно ремарке докато се намери място, където да бъде настанена.

През юли други две животни, собственост на същата циркова трупа – лъвовете Жора и Блек, бяха преместени временно в зоопарка в Стара Загора, докато бъдат уредени формалностите по тяхното пътуване до Южна Африка.

Грижите за тях бяха поети от световноизвестната организация Born Free, която издържа един от най-големите спасителни центрове за големи котки. Очаква се в края на септември двата лъва да отпътуват от Стара Загора за Бургас, а от там с чартърен полет – до Йоханесбург.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: тигърцирк4 лапи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги пускат животинките на свобода. Ние си имаме цяла държава - цирк! Кеф ти народно събрание, Столипиново, Маскуда. Атракция "таксиметров шофьор". Атракция "карам много пиян". Клоуни в сини униформи. И специални гости - маймунки от Сирия!
5
3
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Дано забранят и цирковете, няма по-голяма селска простотия и сеирджийница и за чий? А, да за да имат клоуни като теб пари да тролят в интернет.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната дивотия на ЕС забраниха в цирковете да има животни!
3
4
 
19
 
! Отговори
tuts преди 8 години
Браво! От толкова време се надявам да чуя за подобна забрана....Хубави новини
2
4
 
16
 
! Отговори
хммм преди 8 години
дайте му статут за бежанец, ще се оправи в живота
1
0
 
25
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Даже и животните искат в Германия...