4 г. по-късно: Катуница си спомня Ангел и Павел

Момчетата загинаха при размириците срещу клана Рашкови
22 сеп 2015 08:21,
21
4 г. по-късно: Катуница си спомня Ангел и Павел
Снимка: архив Булфото

Жителите на Катуница ще почетат паметта на Ангел Петров и Павел Толев. Двете момчета загинаха при размириците срещу цар Киро преди четири години.

Това съобщи кметът на селото Красимир Юруков пред ”Фокус”.

В 12:00 часа, в близост до лобните места на децата, ще се състои помен, организиран от родителите им.

”От 16:30 часа ще има възпоменателна футболна среща между отборите на пловдивското село Катуница и национален клуб „Фенове България”. Националният клуб ще бъде воден от председателя на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка”, каза още Юруков.

Той съобщи, че на 23 и 24 септември ще има възпоменателни шествия в памет на двете загинали момчета. Те ще започнат от 19:00 часа. Жителите на Катуница ще тръгнат от кметството в селото и ще стигнат до лобните места на Ангел и Павел.

„Задължително почитаме паметта на загиналите момчета всяка година. Това е трагедия, която не може да се забрави. Не бива да допускаме повече да се случват такива неща”, коментира кметът на Катуница Красимир Юруков.

19-годишният Ангел Петров беше премазан от микробус, управляван от близък до клана Рашкови на 23 септември 2011 година, а 17-годишният Павел Толев почина по време на протестното шествие ден по-късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ДО № 5 преди 8 години
Ти или си пийнал доста или си се надрусал яко. Меркел е една изкукала баба, която завлече Европа - двете световни войни са започнати от Германия, третата - също ще е от тях. Тази ***, която приижда по нейна покана не са бежанци, това са окупатори, нашественици. Това са 80% млади, здрави мъже в трудоспособна и боеспособна, повтарям - боеспособна възраст. И тайните служби знаят и вече дори официално го признават - това са потенциални джахидисти, но вътре в държавата !!!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре бе, бай Киро свири на бай Минко на мандолината, после пушат пури и пият уиски. Не им разваляйте рахатлака на хорицата. Иначе *** са големи свирачи, ооооо, бай Минко знае!
2
4
 
18
 
! Отговори
лол преди 8 години
Махнете тази противна изкачаща реклама на Макдоналдс!! Задръства ми екрана на смартфона!!
1
4
 
14
 
! Отговори
kjukikulil преди 8 години
ne e taka. momchetata ne zaginaha pri razmiricite sreshti klana rashkovi. razmiricite bqha sledstvie ubiistvoto na ednoto momche.