Най-скъпите избори – настоящите, призна Дончев

Кабинетът нямал желание да харчи, но демокрацията струвала скъпо
32
Най-скъпите избори – настоящите, призна Дончев
Томислав Дончев. Снимка: БТА, архив

Факт е, че това са най-скъпите избори, които се правят в момента, коментира вицепремиерът Томислав Дончев план-сметката за вота на 25 октомври, която е малко над 50 млн. лева.

Той обаче заяви, че това в никакъв случай не се дължи на желание на правителството да харчи повече пари за избори с цялото осъзнаване, че демокрацията струва скъпо.

Още по темата

"В крайна сметка изборите не са инвестиционен разход. Когато се отделят средства, ние предпочитаме или те пряко да отиват при хората, или от тях да има като резултат нещо построено. Но има няколко причини затова. Първо, това са избори, които са комбинирани или съчетани с референдум. И второ, което е може би по-важно, ние трябва да следваме стриктно изискванията на Изборния кодекс", разясни Дончев пред БНТ.

Той напомни, че Кодексът формира ангажимент за провеждане на избори в много малки населени места, в села или в кметства, в които до момента не са провеждани. "Тежки и сериозни са извикванията за изборните секции в чужбина", разясни още Дончев и допълни, че всичко това увеличава цената.

Вицепремиерът увери, че няма опасност да останем без бюлетини или изборни книжа.

"Не очаквам рискове в тази посока. Разбира се, всеки избор крие някакви предизвикателства – някои от тях случайни, някои от тях нарочни. Имахме опит от преди почти две години с нарочни или организирани предизвикателства. Това, което се надявам, е да се борим само със стихийните или със случайните, а не с тези, които са организирани от човек", коментира той.

По отношение на еврофондовете той съобщи, че от близо 7 милиарда и 900 милиона евро, цялата финансова рамка за стария програмен период, са разплатени около 7 милиарда. До края на годината, тези три месеца, имаме тежката задача да разплатим около 850 милиона, уточни вицепремиерът по еврофондовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
34
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така е. Най- скъпи ще са. Народът вече не ви вярва и ще ви трябват повече пари за купуване на гласове
17
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са най скъпите избори, е да сигурно сте предвидили да накупувате повече гласове иначе как да спечелите то никой няма да гласува за вас, изключение на роднини, неграмотни роми и *** пенсионери
16
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Когато се отделят средства, ние предпочитаме или те пряко да отиват при хората"Е, то това обяснява защо изборите са толкова скъпи......
15
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който повярва на този крадльо и шефа му сега да се захапе за където си иска.
14
8
 
37
 
! Отговори
хатака преди 8 години
Гърците правят избори и референдуми през месец, макар и да са в криза, а вие само мрънкате. Отървахте питането за задължително гласуване, щото знаехте отговора. Нещастници!
13
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка държава напускам с усмивка
12
8
 
40
 
! Отговори
Лисунгер преди 8 години
" Българинът има нещо общо с лисицата: точно когато я мислиш за умряла, тя хукне. Много пъти това ни е спасявало, дано и този път да ни спаси от нашите и чужди гробари, които са се хванали вече за лопатите. Нацията ни сега е в безпътица, но не е безпътна." - Н.Хайтов
11
8
 
44
 
! Отговори
Pumpkin преди 8 години
ГЕРБ записаха, че няма да вдигат налози, но излъгаха народа.ГЕРБ панически се отказа от общинския 2% данък общ доход заради изборите.В новия им пакет от законопроекти пише: Вдигаме данъци. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова в сряда. В новите проекти за данъчни закони пише - вземаме 500 млн. лева допълнително от хората за бюджета.
10
9
 
44
 
! Отговори
Anonymen DE преди 8 години
Не зная колко струваха изборите в Германия, но имаше само снимки на кандидатите, няма билбордове, няма гръмки фрази и предизборни шумотевици!Направиха си срещите с избирателите тихо,скромно,и това беше! И ВСИЧКИ ГЛАСУВАХА ПО СВОЙ ИЗБОР! З дни след обявяването на окончателните резултати изчистиха рекламните снимки за да не висят като мокри некролози,пак мирно и тихо всеки си свърши работата! ЗА КАКВО Е ВСИЧКИЯТ ТОЗИ ШУМ, КОЙТО ВДИГАТ В БЪЛГАРИЯ преди изборите, не разбирам, както и пропиляни мил л
9
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ви е известно, Дончев е бивш философ, работил в радиото в Габрово. От глупостите, които е изприказвал се вижда, че си е останал на нивото отпреди ГЕРБ да се появи на сцената. Разходите за изборите ТОЧНО са инвестиционни разходи, защото те се осребряват многократно след тяхното спечелване.
8
11
 
35
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
Ха-ха-ха българите пак ги метнаха, а те ПАК стоят с пръст в уста и гледат с типичния си "умен" поглед и се чудят ко ста'а, ха-ха-ха !!!! Обичам, когато има избори.
7
9
 
46
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 8 години
Ние ги лъжем, че гласуваме, те ни лъжат, че управляват. Долу фалшивата костинбродска демокрация!
6
20
 
36
 
! Отговори
Альоша преди 8 години
А бе, в този сайт само *** ли пишат?
5
9
 
44
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Ми те хората не гласват, затова са скъпи изборите. Не може да очаквате, да гласуват 10 000 човека, вместо 2,5 млн. и да са евтини изборите.
4
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MOIAT GLAS STRUVA 100 LV.,A TVOIAT?
3
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие, Дончев, вие политическите гадове сте ни много скъпи, не изборите.
2
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този Квазимодо му търсеха 200 милиона когато беше кмет. С парите които ограбиха ГЕРБ начело с Будьо и мизерията в страната, те вече са купили всичко от което зависи "Поредната Велика Победа". Купуват много и резняцте от ДПС а и *** от БСП. Но герберунгелите крадоха като за световно и ето защо сега потриват ръце като знаят, че ще има лапачка отново от общ. поръчки и еврофондовете.
1
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След три месеца 16-те милиарда дръпнати от тези престъпници свършват...Това е последната им голяма кражба-изборите...