Договорът с Полша за МиГ-овете – парафиран, чака подпис

Нямало съмнение, че те ще се справят с ремонта
87
Договорът с Полша за МиГ-овете – парафиран, чака подпис
Снимка: архив, БулФото

Зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев е бил упълномощен да парафира договора с Полша за ремонт на двигателите на нашите изтребители МиГ-29 и вчера го е направил, съобщи депутатът от РБ Гроздан Караджов.

Още по темата

Предстои на заседанието на правителството в сряда да бъде упълномощен военният министър Николай Ненчев, който вече да подпише договора.

Караджов уточни, че не знае за каква сума става въпрос, но увери, че Полша ще се справи с ремонта, който ще удължи живота на изтребителите.

"Става дума за договор и в договорите си има страни, предмет, санкции в случай, че някой не може да изпълни едно или друго нещо, а за да е парафиран договорът, означава, че няма съмнение във възможността полският оръжеен завод да извърши тази дейност", увери реформаторът.

След решението на правителството Полша да ремонтира руските МиГ-29, обаче стана известно, че тя няма лиценз за извършване на такива дейности, за което наскоро бе получено писмо в ресорната парламентарна комисия от руската страна.

"Ако подобен ремонт на български МиГ бъде направен, то РСК МиГ ще прекрати изпълнението на договорните отношения по поддръжка и експлоатация на самолети", се казва в писмото на генералния директор на руската самолетостроителна корпорация МиГ Сергей Коротков.

Освен това Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и ако това се случи, доставката им в страната ще бъде прекратена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
компетентен преди 8 години
Поддържането на авиотехниката е една от най - сложните човешки дейности. Всичко е строго регламентирано и сертифицирано. Не мога да разбера, защо такива гумени глави се впускат в безумни договори - нищо чудно впоследствие тихомълком да бракуват всички самолети. Защо премиерът не подпише документа за ремонта? Защо ген. Радев се върза на ББ и рискува да обере всички негативи?
48
0
 
2
 
! Отговори
Пръмова преди 8 години
Гроздане,спирам ти гроздовата да второ нареждане!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не стане като договорът с Израел за едни хеликоптери, който сключиха НДСВ. Руснаците не дадоха разрешение за ремонт и разбира се плащахме ние на израелците неустойка, а не те на нас.
46
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Хем е парафиран, хем чака подпис Къде са редакторите?!парафѝранЗначение на думата парафиран‑а, ‑о, мн. ‑и. Адм. Прич. мин. страд. от парафирам и от парафирам се; подписан.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поляците ще махат МиГовете и ще преминат на Раптори. Имат доста части за тях и ще ремонтират нашите. Е, вярно, без актуализациите, но ще летят и по старата версия.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте бе товарищи. Рашките не искат да плащат Уйндоус, бил им военен трофей. Ми и ние така, виждате ли колко е просто?!
43
2
 
3
 
! Отговори
Прочут Летец преди 8 години
Само делтаплани се гарантира въздушният сувернитет на България!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този .нар министър на отбраната, да се маха незабавно,докато не е сътворил някое още поголямо престъпление.Цялото му пребиваване на този стол е престъпление срещу държавата.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 66вместо да гледате що не си вземете чемоданите и да си ходите в масква?
40
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
после и руснаците ще ни го парафират отзад, на нас и на поляците
39
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Честито българи.Вече нямаме нищо общо с Русия,която ни тласкаше към тоталитаризъм,глад и недоимък.Сега вече сме приятели на САЩ и ЕС .Да днаете какви реки от благоденствие ще потекат,ум да ти зайде.Вече ще бъдем богати,няма да има кой да ни подтиска,експлоатира,защото новите ни приятели не ги умеят тези неща-те са почтени и загрижени за нас.А руснаците са терористи и агресори,нали така!!!!!Успех г-да управляващи,ние ще ви гледаме сеира.
38
1
 
7
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 8 години
Че ги ремонтирам я!Че се затворим стех у халето за месец и после нема ги познаете..Ум,че ви зайде!
37
13
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Миг- а не е самолет, а каруца- ремонтира се с клещи и тел, поляците ще ги закърпят не по- зле от рашистите, а може и по- качествено да се извърши ремонта. Друг е въпроса, че с крадливите мафиоти наречени "политици" България нов западен изтребител нема да види! СРАМ, ПОЗОР!
36
13
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Вън руските подли агенти от България, за руската - депортиране в сибир! То и сибир не е руски а китайски впрочем
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И я можем и тате може, ама козата си сака миризливия пръч!
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички дето реват срещу Русия бъдете спокойни. Развалихме си отношенията може да сте доволни, айде сега вие оправете държавата тогава. Подписвайте ''изгодни договори'' с Германия, Франция. Но те единствения договор който ще подпишат е този, за да ставаме бежански център. Сега никой не ви пречи да оправите бъдещето на България.
33
5
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
До Анонимен56900$ ама за колко месеца и най-вече къде? В Комсомолск на Амур вагоноремонтен завод заплатките са около 220 $ веднъж на 40 дни!панимаеш!Лозунгите няма да направят животв в Русия по западни стандарти Тавариш
32
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 8 години
Русия НЕ произвежда самолети по натовски стандарт.За това отказаха преди 3 години да монтират на нашитеМиГ-29 западни трансподери и приемници за навигация от НАТО.Продават най-вече на Перу,Венецуела,Алжир,Виетнам,Малайзия,Индия.Поляците са си направили сметка другари, техните Миг-29 ще летят до 2018-2020 и после на Надин!А гаранции се издават за конкретния ремонт.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 54 Поредният опит за някакво остроумие, помисли си още малко над коментарът та белким вземеш че го разбереш, и се усетиш колко неуместен е твоят.Може и като задачка за домашно да си го оставиш да има време да помислиш
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53Ти нали нямаш фобия към Русия, що не идеш там да поживееш хубаво, ами си натискаш парцалите в лошия ЕС?