Затиснато момче крещеше! Живо ли е?

Не секват разказите за кошмарния удар в тунела на "Витиня"
9 окт 2015 10:42,
90
Затиснато момче крещеше! Живо ли е?
Снимка: архив, Булфото

"Нещо беше разлято на пътя. Натискахме спирачки, но колите не спираха. Видяхме смъртта си. Едно момче пред нас беше затиснато и крещеше за помощ, не знам дали е оживяло", попита пострадала при тежката катастрофа жена, която е настанена в "Пирогов".

Още по темата

В столичната болница е приет и нейният съпруг. По думите ѝ близо час и половина е отнело на линейките, за да стигнат до мястото на произшествието в тунела на Витиня, където вчера се нанизаха 50 автомобила, в една от най-тежките верижни катастрофи в историята на България.

По-рано днес други шофьори разказаха, че в тунела е миришело на разлят дизел.

По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.

Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Припомняме ви, че движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, кято отне живота на трима души.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че около 10 000 души са загинали през последните 10 години вследствие на катастрофи у нас - толкова е населението на град като Сопот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
13
 
! Отговори
driver преди 8 години
много тираджии карат безумно рисково тях да контролират
27
3
 
25
 
! Отговори
ndnd преди 8 години
хаха - сега четох главния КАТ-аджия, който е един *** като цяло, но това е друга тема. Значи в района на тунела, нямало камери. В района на най-дългия пътен и магистрален тунел в България няма нито една камера на вход-изход. Е това означава само едно - някой е знаел, че там няма камери.
26
3
 
2
 
! Отговори
макето преди 8 години
ами така ке е щом преди да тръгнете не сте ударили по канче ракийкая преди да тръгнем некъде я карам по канче че и килце вино отгоре па кат се качим на колата даже си и дремнем по пъто оно магарето само си знае дека да оди
25
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много ясно, че ще има разлив на гориво, като са намачкани толкова коли и хораи не само на гориво, ами и на екстременти разлив е ималотова е нормалнопреди тунела има знак за ограничаване на скоростта, ама кой го спазва
24
6
 
9
 
! Отговори
666 преди 8 години
Не е истина колко глупости изчетох тука от г*зове седяли на топло и без грам понятие за поведението на автомобилите и пътните настилки, но в същото време много "компетентни" по всеки въпрос! Много ви се чудя,ако наистина знаете и можете толкова много, как не измислихте нещо иновативно и да оправите нещата! Ама защо ли ви е?На вас такова нещо не може да ви се случи! Вие сте по-по-най! Важното май е само да трупате коментари, за да се харесате на останалите без значение,че изповядвате чуждо мнение
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче волен русофил, е разбрали и по стар партизански начин е осуетил доставката, като е причинил колкото се може по-големи поразии та да може да прикрие по-лесно следите си...
22
2
 
16
 
! Отговори
мхм преди 8 години
Тук подценяваме опасностите на пътя и резултатите са трагични. Колкото и технически мерки за сигурност да се вземат ако няма самосъзнание у шофьорите, че освен техния живот от тях зависи и живота на други ще четем статистиката или ще ставаме част от нея независимо колко някои от хората спазват правилата. Натъжавам се от факта че при този демографски проблем в родината ни един цял град е загинал за 10 години...
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конспирацията почва да си личи все повече. Разлята е била крадена оръжейна смазка, предвидена да бъде изпратена на ИД, та да могат по лесно да се справят с руските нападения...
20
6
 
7
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
До pepeОстави ги бе човек!Нека да обвиняват маслото,нафтата,ефекта на пеперудата.......Толкова са и шофьори,донори!
19
10
 
55
 
! Отговори
pepe преди 8 години
"Шофьори"!!! Ако някой от вас не знае, в момента, в който завали се образува мазен филм от прахоляка, същата работа е и в тунела - отвън мокро, отвътре влажно, прашно и хлъзгаво. Запомнете го ако не го знаете. Често стават катастрофи по тази причина. КАТ са напълно прави 100% НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ и никакви масла и нафти. Неслучайно ограничението е макс. 80км/ч ако е хлъзгаво още по-бавно. Ама дай да се движим със 140 и да обвиняваме всички останали. Бог да прости загиналите и поука за оцелелите!
18
2
 
18
 
! Отговори
Булгарис Тъпакис преди 8 години
Ами и то затова на гърка присъдата му е 5000лв за това, че осакати тотално едно 15-годишно момиче. Просто на пътя е имало дупка, колата е подскочила и той е натиснал без да иска газта. Колата полетяла със 120км в града, не успял да спре на червения светофар и погубил момиче. По-лошо - направил го инвалид за цял живот. Горкото дете...
17
1
 
17
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
До водачИ като спреш камионите,ще ядеш мамули?!***,камионите карат всичко което го виждаш в магазина,горивото с което зареждаш колата си,самата ти кола е сглобена от части докарани с камиони.Камионите не са виновни,нито шофьорите!От няколко години насам превозвачите се натискат със срокове за доставка,за неизпълнен на време курс - глоби.Шефът натиска шофьора да кара,те не почиват и стават бели.Вината е на фирмата,не в камиона,не в шофьора!
16
5
 
13
 
! Отговори
А.Прост преди 8 години
Каква висока скорост - в тунела разрешената е 80 км в час - Тировете могат да карат макс 90 км в час. Иначе, съмнявам се 30-40 коли да са карали с по 120 и нагоре. Лятната гума също не важи, защото студеното време щеше да повлияе първо на външния асфалт. В тунела винаги е по-топло от навън. За мен е имало разлято масло или грес, умишлено, оттам задницата на Тир-а поднася и става неуправляем и оттам всички натискат спирачки и правят разлятото масло на пързалка.
15
2
 
37
 
! Отговори
До Петканчо 11 преди 8 години
Това е новината от днес - Намалиха наказанието на гърка, който едва не уби Кари на спирката до Герджика! Във велика държава живеем."Пловдивският окръжен съд отмени двугодишната условна присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който прегази ученичката Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив до моста на Герджика.Наказанието му е заменено с глоба от 5000 лева. Шофьорът на мерцедеса - Васил Калев, също имаше условна присъда. Съдът замени и нея с глоба от 2000 лева. "
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е терористичен атентат. МВР сега се опитва да покрие нещата. Тунела има камери. Да бяха показали записа, че да се уверим във верисята им!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има и друго, всички коли най-вероятно са били с летни гуми, а не знаем какви са били метероологичните условия по време на удара. на Мусала валя сняг, на Витяния са тунели, мостове, от студеното течение може температурата на водата и асфалта да е било ниска за нужното сцепление на летните гуми. Щом са се хлъзгали трябва да е имало причина.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно..."Само на мен ли ми прави впечатление, че изказванията са насочени към някаква външна сила и първопричина, заради която се е случила случката. Защо никой не си признава, че е карал не по правилата, с по-висока скорост от разрешената и то при лоши атмосферни условия. И защо всички са катастрофирали в тунела, а не преди и извън него
11
4
 
20
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Не, не, шофьорите не може да са виновни. Не разбрахте ли, че българите винаги някого друг ще изкараме виновен за нашите грешки.Ако си ударил човек докато шофираш, че се оправдаеш с лошите пътища, нищо че си карал със 100км в града. Ако направиш катастрофа най-вероятно производителят на гуми ти е продал някакво мента и заради лошите гуми са катастрофирал.Ако те хванат да караш пиян - метнали са те с фалшив алкохол.Опрадания лесно се дават, но достойната постъпка е да признаеш вината си.
10
3
 
9
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До denizТи пък къде видя разлив? Разлив има от катастрофиралите коли, в началото на тунела няма разлив. Нали казват че 200 метра не са могли да спрат, значи разлива трябва да е в началото на тунела а не там където беше купчината ламарини. И не обиждай ако обичаш че да не те засегна набързо на темата с името ти.
9
9
 
12
 
! Отговори
deniz преди 8 години
Още от вчера си личи как има команда за отклоняване на вниманието. Предай нагоре че е време за нова теза - тази с дистанцията и скоростта не минава, а на всеки с малко акъл му е ясно че чак 50-60 МПС нямаше да са ако беше това. Много свидетели има и не може да се покрие разлива. Въпросът е кой е отговорен и защо КАТ се правят на ощипани. Някой "наш" човек явно е замесен.