Затиснато момче крещеше! Живо ли е?

Не секват разказите за кошмарния удар в тунела на "Витиня"
9 окт 2015 10:42,
90
Затиснато момче крещеше! Живо ли е?
Снимка: архив, Булфото

"Нещо беше разлято на пътя. Натискахме спирачки, но колите не спираха. Видяхме смъртта си. Едно момче пред нас беше затиснато и крещеше за помощ, не знам дали е оживяло", попита пострадала при тежката катастрофа жена, която е настанена в "Пирогов".

Още по темата

В столичната болница е приет и нейният съпруг. По думите ѝ близо час и половина е отнело на линейките, за да стигнат до мястото на произшествието в тунела на Витиня, където вчера се нанизаха 50 автомобила, в една от най-тежките верижни катастрофи в историята на България.

По-рано днес други шофьори разказаха, че в тунела е миришело на разлят дизел.

По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.

Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Припомняме ви, че движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, кято отне живота на трима души.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че около 10 000 души са загинали през последните 10 години вследствие на катастрофи у нас - толкова е населението на град като Сопот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Потресен преди 8 години
До 77 Наклонът е точно по посока на движението. Няма как от първите ударили се коли да се стече гориво или някаква течност обратно по наклона на горе!!!! Разливането на хлъзгава течност (масло или гориво) в началото на тунела заради наклона, който не е никак малко и мократа настилка, която спомага разнасянето на тази течност би могло да се разнесе на повече от 200 метра за много кратко време. Извъвката на самия тунел и разлято масло или гориво са предпоставка за загуба на контрол на возилото.
67
1
 
0
 
! Отговори
Потресен преди 8 години
Минавал съм през този тунел във всякакви условия дори при температура -25 градуса. 2010 година всеки ден пътувах от Ботевград до София и обратно понякога и по 2 пъти в денонощието. И в дъжд и в сянг в този тунел не се е случвало колата да ми занесе или да има намаляване на сцепление на гумите с настилката. Дължината на тунела и наклона в него не позволява натрупване на вода. Заради това че е тунел няма заледявания. Мога категорично да кажа че причината за катастрофата е разлята течност!!!!!!!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
а преди 8 години
Ами в българия "официалното становище" е, че "обстоятелствените пояснения"... бе с други думи никой не знае, даже и днес. бг.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля някой да отговори вътре в тунелите по нашите магистрали има ли изходи за евакуация при катастрофи, пожари и др.произшествия? Видях такива в Словения, в дълги тунели също в планински местности, но има, виждат се ясно като пътуваш и то не по един. За отличното състояние на настилките, чистотата и осветлението да не говорим! Трафикът там също е много интензивен.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шофьорите твърдят, че е разлив на гориво, но полицията казва, че не е. иначе ще трябва да търсят извършителите.
63
2
 
6
 
! Отговори
софия преди 8 години
до 77 ами то е ясно че всички карали с несъобразена скорост сега ще разтягат локъми,че едва ли не на 10 километра преди тунела е имало разлята нафта
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези няколко минути на произшествието какво количество разлято масло може да се разлее на 200 метра, за които говори свидетелят? И по какъв наклон на пътя?
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Сигурно са прави от КАТ за превишената скорост и неспазване на дистанцията, но не може да бъде от всички коли, участвали в произшествието. 2.Много бързо стигнаха до заключението кой е виновен. 3.Ако наклонът е надолу, ПРЕД първите ударени коли, как ще потече от техните разбити резервоари такова голямо количество мазна течност, каквато и да е била, против всички физически закони, в обратна посока? 4.От колко коли е текло? Не е трудно да се установи.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасен инцидент - пак виновни няма. Всички участници сами са виновни - това ще е резултата след 20 години разследване.Нали има камери и контрол, полиция която дебне за нарушители - всичко изчезнало за пореден път в правилния момент...
59
0
 
30
 
! Отговори
край преди 8 години
Изключително лошо осветени тунели имаме и караме като че бързаме за рая /то така и най- често става/. Добре че не се е запалила някоя от тези коли в тунела щяха да се издушат и измрат много повече хора.
58
1
 
30
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Абсолютно съм сигурен, че "мазният" слой всъщност е причинен от смесицата на влагата и мръсотията по пътя.Именно когато съм карал по "западни" магистрали и тунели, съм се дивил колко чисто и излизано и от най-малките прашинки е трасето. Ами не случайно е така!
57
5
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 8 години
200 метра дистанция достатъчни ли ще са според теб? Нали се сещаш за кои 200 метра говоря?
56
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
дистанция хора дистанция и бавно за никаде не бързате
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
запалени хора , течности по асфалта :) спирам да мисля за случайности :) верно ще са най кървавите избори , тук вече не слагам усмивка , защото кръвта ще е нашата
54
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-лесно им е на КАТ да кажат "несъобразена скорост"! Един да е превишил скоростта да,пет да са превишили скоростта да, ама петдесет това вече е несериозно! Лошото е че, ако не се намери истинската причина за катастрофата и не се вземат мерки това може да се повтори!
53
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Контролният орган ДАИ е най-корумпираната институция в БГ. Тяхната задача е само да рекетират транспортните фирми. Тази институция в момента е машина за печатане на пари и за пълнене на партийната каса на герб. Отвратен съм от тяхното поведение. Визирам ДАИ Благоевград и наглото поведението на нейния началник.
52
1
 
21
 
! Отговори
шофьор- убиец преди 8 години
Когато изкарах книжка преди 21години улиците на София бяха почти ПРАЗНИ от тогава автомобилите са увеличили над 25пъти! Всичко живо има книжки, много автомобили, ама много!Тогава смъртността е била 1500човека на година, а сега е 560човека при НАД 25пъти увеличение на шофьори и автомобили! С продъжаващите рестрикций спрямо шофьорите, думата шофьор започва да е синоним на гангстер, убиец, рецедивист!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали някой не е решил да направи саботаж или нещо подобно? Ако имаме полиция, ще разберем, но ние май нямаме полиция! Тя просто отрича всичко!
50
3
 
22
 
! Отговори
с преди 8 години
Камиони,рейсове,тирове/не само леки коли/,гонят като луди.Разбирам с 5-10 км/ч отгоре,но то е с 30-50 км/ч.Освен това,понеже са големи,с малко акъл и ниска социална култура,изпреварват нахално,арогантно,рисково и ососбено опасно.ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТЯХ.АБСОЛЮТНО,БЕЗКОМПРОМИСНО,ОЩЕ НА МОМЕНТА СЕ ВЗЕМА КНИЖКАТА И КЛЮЧОВЕТЕ.ФИРМАТА ДА ИЗПРАТИ РЕЗЕРВЕН ШОФЬОР.Цамо така ще озаптите тежките превозни средства.За леките - книжката 6 месеца за първи път,колата на служебен паркинг за сметка на нарушителя
49
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ох мноко хубава новина по малко гавури сами штесе уништошите без война ей така оххххх че хубаво