Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
8
 
14
 
! Отговори
стани преди 8 години
Леле какво реване, какво чудо! В този клекшоп наистина продават цигари без бандерол и целия НАТФИЗ го знае. Това обаче явно не е съществено в случая. Съществено е, че Сидеров е пил една ракия, Чуколов две и видите ли - те са проблема на цялата държава. Защо? Защото подали сигнал в полицията. Ако не бяха подали, пак щяха да са виновни, че са си затворили очите. Няма угодия.
218
3
 
1
 
! Отговори
VODKA преди 8 години
България се управлява на пияна глава от Тодор Живково време насам , тоест Алкохола управлява Държавата
217
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидера е номер 1 пак ще гласуваме за него!!!!!
216
5
 
4
 
! Отговори
До 282 преди 8 години
Никой не може да е толкова наивен.. Явно ти плащат.
215
12
 
16
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Така е, защото психично болните си преизбират Сидеров да ги представлява в парламента.
214
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "независимата" прокуратура кога ще поиска имунитета на осъдения престъпник Цветанов ?Ааа, забравих - той е от управляващата партия.
213
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги щом наближат избори, турско-герберастките медии спретват поредния компромат на Волен. Целта е ясна, да се намалят потенциалните избиратели на АТАКА - единствената БЪЛГАРСКА партия, която не се командва от Новия ционистко-краварски ред.
212
5
 
6
 
! Отговори
vankata ot bankata преди 8 години
И аз бях там. Сидеров извади една стъклена бутилка и я счупи в главата на собственика. Имаше и други хора снимаха, незнам защо още го няма този клип в интернет пространството. Сигурно ще се появи в Господари на ефира. После като си тръгнаха всички, този другия Чуколов, намери една метла и замете стъклата.
211
9
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха,хааааааа... преди 8 години
Местан ага каза:"Облечете в раета пръв--- Волен Ибриков, та да се стреснат другите...Той ,поне ---нема да ни ни се разсърди , щото е нашо кученце!"Анадъм?!
210
7
 
4
 
! Отговори
ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ преди 8 години
Айдеееееееееее.....време е за раираните костюмари....ха,ха,хаааааааааа...Познайте кой ще го облече пръв!!!ТОЗИ---КОЙТО Е ВЕЧЕ ИЗЛИШЕН В ПОЛИТИКАТА!!!!!!!
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквото почукало , такова се обадило .
208
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу евроатлантическата проционистка мафия, която вече 26 години е узурпирала властта чрез манипулации, изнудване, измами и купуване на гласове, е неизбежна. Волен е един от малкото истински, достойни български политици, които мислят за народа си и това е пореден опит на управляващата престъпна мафия да го очерни.
207
2
 
14
 
! Отговори
Кой преди 8 години
Тук мирише на заговор на ЦРУ,Сорос и НПО-тата
206
12
 
6
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Знам, че е много гадно да ви подвежда човек, на когото вярвате. Много е гадно да се оправдаваш вместо някой друг. Казвам го без грам ирония, напълно сериозен съм. Ама вместо да си измисляте заговори, за да оправдаете за пореден път Волен Сидеров, не е ли време да се позамислите що за човек е той.Аз лично го харесвам като журналист, изчел съм му всичките книги. Харесва ми, че е арогантен в парламента и ги прави за 5 стинки. Ама да си арогантен на улицата към обикновени граждани???
205
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националиста, който беше ортак с турците при тройната коалиция, тръгнал да разбива контрабанда, като бие жени ...
204
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От мухата слон направиха.Ако наистина беше ударил някого щяха да го дават по бибиси.Едни лигавщини и гевезлъци.Ако доблестните полицаи се чувстват толкова унижени,да подават оставка и да започват собствен бизнес или да се преквалифицират на сърдечни хирурзи.
203
7
 
10
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Забравих, че Сорос е платил на 15 свидетели вкл и случайни минувачи да дадат едни и същи показания. Айде униформените са се наговорили, ама хората, които са били там, клиенти и случйни минувачи?И какво сега - ако го няма снимано с телефон, не се е случило? Това ли е опорната точка?Случило се е, защото 15 свидетеля твърдят това + униформени служители. И познайте какво? Не за пръв път Сидеров и неговия питбул Чуколов проявяват агресия. Ех Сорос, Сорос, с какво ги облъчваш, че стават агресивни?
202
5
 
5
 
! Отговори
Оная русата преди 8 години
Снощи на пияна глава на мъжа ми г-н Сидеров му заби шамар, а на мен след като ми изби телефона от ръката ме заведе набързо в близките храсти и ме изнасили. След това аз се върнах да довърша соросоидния си сценарий пред медиите, а той тръгна да говори с някакви ченгета.
201
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До UnufriТи как знаеш че той е ударил полицай, Днес ли ти каза, ами тогава трябва да е вярно.
200
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
264 Соросче, хайде ми отговори на следния въпрос: защо си толкова голям ***? След като 100 човека снимаха с таблетите си , защо не видяхме тия удари над полицай в нета? Кажи, бе принцесо?