Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
6
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
Скроиха му номер на Сидеров. Не пее в хора на американофилите! Магазинчето да не били "Лафка"?
198
5
 
6
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Атакисчета, моля отговорете на един простичък въпрос. Защо трябва да удря полицай и други хора? Защо трябва да проявява агресия? ОК. Наркотици, цигари без бандерол, проверки и т.н., но кой го кара да вдигне ръката и да посяга? Сорос ли?
197
4
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Не е тайна, че 4 % му пляскат на този и гласуват за него. И простотията му си има привърженици. Тези дето му пляскат нека да кажат какво хубаво е направил за България той, освен че гласува в парламента само срещу заплащане? Аз не съм видял да устоява толкова интересите на България, колкото на тези, които го финансират от Русия. Може да има някакви уж хубави идеи, но противно на това всичко той гласува точно против идеите си като подкрепя правителства, които са твърде против тях.
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В някои държави има мафия в България мафията си има държава!
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи нали ги хващат престъпниците и ги предават на прокурора които ги обвинява пред съда и като си платят и ги пуснат те пак трябва да ги гонят така ,че по добре е хем да не ги гонят залудо а и пари да вземат за това ,че не работят!
194
0
 
5
 
! Отговори
до 256 преди 8 години
Прав си МВР са светци не се занимават с наркотици и контрабанда те ги хващат съда ги пуска и вместо да ги хващат по добре да им плащат !
193
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фона на криминалните престъпления на УСА и на хората които естествено подкрепят Русия не виждам как един инцидент с БГ политик дава на демократите основание да хулят тези хора. Българските политици са една смешна мафия която сервира интересите на терористична Америка и това е факт. Дали Сидеров е пияница или хулиган това не прави другите наши политици по малко опасни продажници на родината.
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Играта е много проста и се играе от години!Докато ни настройват един срещу друг под предлог ,че едните били комунисти а другите не ТЕ си въртят далаверите и си живеят живота ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИА вие получавате мизерни заплати и пенсии
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията за *** Сидер Ага в най-помиярския сайт вече се напълни с гнусни малки тролчета. Сега като изритат бялото джудже от парламента, стотинките за тролене в интернет и мазната пица приключват. Няма да чакате за дневната надница жълти стотинки.Разбрахте ли продажници. Край. Агата си замина. На недоразумението Сидеров ще му вземат главата.
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали взима рубли не знам, но че си е пернат безплатно, пернат е! И как по точно цялото МВР прикрива точно тоя клек шоп не ми е ясно. Ето възможен вариант: диспечерката на 112 е в играта (и всички други нейни колеги, щото ти се пада на случаен принцип), тя прибира комисионни от клекшопа, съответно се обажда на някой в МВР, който също е в играта, а той на полицаи, които също са в играта. После се звъни на точно определени данъчни, които също са в играта.. Абе цялата държава покрива тоя клекшоп бе!
189
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Кажете ми кои е корумпиран и го махам веднага !
188
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към ПутинАз съм перхидролено човече на тревата мил другар с кафеникаво елече и белокос овчар.На Путин(белокосия овчар) той се врече,на овцете господар. И от България се отрече.На джуджето голям олтар.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато си играят на стражари и апаши далаверата си върви и всеки по веригата си получава БОНУСА а на нас ни пробутват по новините катаджииски номера за лека нощ
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпници,Политици,Прокурори и Полицай работят заедно и ако едните не могат да свършат нещо другите го правят защото другите ще ги прикрият и така е огт години нищо ,че ги няма ВИС и СИК
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР работят от години и не могат да разкрият куп престъпления а за Волен ВЕДНАГА действат и журналистите тичат да слушат глупостите им ама защо си мислят ,че някои им вярва да не са гледали филма Марсианеца
184
4
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Това се случва за 100-тен път да се иска имунитета на Сидеров. Колкото пъти му поискат имунитета на този, толкова пъти влиза в парламента с купените гласове и пробива 4 %. Все прави простотии, защото е психично болен, но гетото го обича точно затова, защото и то е като него. Той е *** срещу пари и тези, които го избират са абсолютно същите.
183
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха Полицията и съда били корумпирани тоя Сидеров верно е лУД това и децата го знаят !
182
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожарно Бързо работят срещу Сидеров които посочи един магазин които е прикриван от полицията!
181
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели. Нещо не разбрах, хем полицаите не били още там, пък хем не спрели ударите срещу Сидеров. Последно там ли са били или не, докато са го били Волен :)
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато става въпрос за милиони МВР СПИ