Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом е за Сидеров МВР работи светкавично!Да се извинът на всички пострадали от битовата престъпност които чакат да им върнат откраднатото
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарко ТРАФИКА ПРОЦЪФТЯВА благодарение на МВР
177
3
 
8
 
! Отговори
Десо Инвитрото преди 8 години
Пишете, пишете, атакисти! Вперьооод! Не пишете достатъчно - няма пица!
176
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен ги настъпи МВР по финансирането им от трафика на наркотици затова си траят и правят на големи бабанки защото се мислят за недосегаеми !
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да процъфтява контра и реконтрабандата и да пушите евтинджос цигари гласувайте за коалиция БОСТАН!
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато всяка вечев в НОВИНИТЕ платените журналисти ни занимават с КАТ и КАТАСТРОФИТЕМВР прави пари ио т прикриване на мрежата от нарко дилари и трафиканти !
173
6
 
16
 
! Отговори
Бат Минч преди 8 години
Платената батакистка *** във форума реве на умряло,че ако на белия шизофреник му вземат имунитета и му бият шута от политиката,спират и рублите за + и - .Ще ги изкарат от мазетата и ще ги види света какви са евнуховоди,общо 5 на брой,как няма да реват и да спамят 300 коментара.Хахаха
172
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената преграда пред зараждащия се фашизъм в България е Сидеров и партията му!
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не би да не живеем тука та да не знаем каква е далаверата !
170
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте репортажа в кулоарите днес в парламента какво ги направи Сидеров оня *** главния секретар на МВР и говорителката му. Направо ги разката!
169
4
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
Писна ми от такива ямболски *** като Волен и русенски чокундури като Чуколов.
168
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли е свободата на словото на един депутат не дават да говори камо ли на някои от народа !
167
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 228Всеки нормален човек след такива удари под кръста през годините би се отказал. Само че тези които го удрят с подобни удари не знаят нещо- че той е леко луд за да не му пука от нищо и да се бори докато е жив срещу тях
166
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално,започна много да пречи. Сега ще намерят и сто свидетеля против него. Продажните ни медий на секундата взеха да бълват против него и да се лигавят по евтините им фалшиви новини. Не съм му симпатизант,просто мразя какво става в тази жалка държавица когато някой започва да говори истини и започва да пречи
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатата ми е почти колкото на полицай обаче живея по зле от тях имам наблюдение как охолно живеят те и това не може да стане с една заплата !
164
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако причината на този скандал е да се вдигне избирателната активност успяхте твърдо ще гласувам за АТАКА
163
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете си от днес репортажа( има го в телевизия алфа) как Сидеров направо ги навира в кчуи г.з и министъра Костов и всички по веригата на живо пред тях в кулоарите на парламента. Скъса ги!Волен ми напълни душата!
162
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията би трябвало да съдеиства на Волен Сидеров защото е депутат и като такъв тои представлява народа които им плаща заплатите обаче те вземат много повече от наркотрафика !
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 215а ти какво искаш - да поднасяш букетчета на ушанките ли?
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден като ходя на работа на еди и същи светофар на Военна рампа срещу гара север стоят и полицай и *** това е от години !Плюя ви на правовата държава