Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
1
 
! Отговори
Zlaten klas преди 8 години
Siderov pravi reklama na dps i krib - ima golemi razhodi za pampersi - pari trebvat:-)
238
1
 
4
 
! Отговори
оаоаоа преди 8 години
Айде да му взимат иммунитета ние го храним, той ни плюе .
237
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то навсякъде има цигари без бандерол а наркотици всеки знае кои продава и къде зависи от района въпроса е как при толкова информация полицията не прави акции в заведенията в които охраната придава бонбони и кока
236
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров се държи като дете на хора с кинти вилнее из заведения мисли че всичко ще му се размине и никога не е виновен той ...***
235
6
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
До всички даващи мнание по темата.Не може хем да даваш реклама по телевизията, че контрабандата е вредна и в същото време да си изградил цяла система за контрабанда. Тирове докарващи контрабандни цигари по заповед на политици от ГЕРБ, наши митничари , наши разпространители на цигари, наши продавачи закриляни от наши полицаи,наши прокурори. Защо икономическа полиция се бави 3 часа за да се прикрият следите? Защо В.Сидеров не бе допуснат да провери има ли такива цигари? Фарс
234
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога този психично болен човек ще върши безобразия? Той има нужда от лечение. Агресивният му характер, пиянските му истории у нас и в чужбина карат всеки българин да се срамува, че този човек е все още в Парламента. Ако бяхме държава на място, отдавна да е в затвора и да сме забравили за него.
233
4
 
8
 
! Отговори
Деси Чуки преди 8 години
С Воленчо си бяхме махнали кратуните и просто искахме да си купим презервативи, за можем безопасно да консумираме нашата любов! Волен полудя и стана долен, защото иска любов без опаковка..... Извинявай Луда моя любов!
232
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен е важно какво откри полицията в магазина?Какво прави полиция и прокуратура срещу наркодилърите в страната?Какво правят софиянци за спрат тази анархия?Май нищо,гледат американската босфор тв,турската Бнт и гробаджийската Нова лапащи милиони от американска фондация!!!Кой е журналиста Красимир Цветков?Гледах истината по Алфа!Защо полицая казва на собственика-"Няма проблеми"?Защо магазина не е проверен веднага ако се открие нещо,светкавично да им се проверят колите и жилищата.Така се прави!Срам ме е от полицията и съдебната система.Има ли осъдени за купуване на гласове които бяха сни
231
4
 
8
 
! Отговори
ss преди 8 години
Какви закони какви имунитети какви прокуратури какви присъди какви 5 лева бе хора вие в коя държава живеете незнам.Нищо няма да му направят та на кой ли са направили де.Трябва да случи на някой по издухал да го удави в плюнка това долно *** и това е
230
9
 
25
 
! Отговори
муму преди 8 години
де да знам, сидеров със сигурност знае всички места за продаване на наркотици, нали е редовен клиент.. баси жалкото недоразумение.. че се и възпроизведе..
229
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 292Кой им спретна компромати на тези ***? Ти добре ли си?
228
7
 
14
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
Мдаааааааа, не е лесно да ти хлопа дъската! Никак не е лесно. Но така се сплотяват всички ненормалници, все пак след няколко дни ще има избори. И един въпрос към съдебната власт: - Кога ще приберете тези болни хора в затвора или в лудницата?
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
падне ли последния оцелял е настъпи анархия и след това е началото на края на върхушката , която сега е активна само с рекет и потъкване на останалите граждански права
226
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато под чадъра на МАФИЯТА и слугата и "правителството" на РъБъ кротко и доходоносно се упражняват в икономика, строителство, финанси , конкубини от типа на лилянка -партизанка, цачко цачев, физкултурници , фесове, гейове и ...просто обикновенни крадци, ще е така...." Народът свикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи. Тежка желязна ръка целува. Лъжливи уста слуша с вяра. ..... " ... Няма по велик поет в историята на поезията от Хрисо Ботев. Няма. ГОСПОД го е докоснал. На фона на неговите могъщи стихове , бледнеят всички, дори и Франсоа Вийон.......но има и палачинки "поети", кат
225
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иван от ОвчарциКой бе Иване ще го обере, Чуколов ли? Тия пичове яки от днесченцето са ти цензурирали мнението!
224
10
 
10
 
! Отговори
Иван от Овчарци преди 8 години
Волен е подлец, най-много *** да го обере - Волен ще свидетелства против него и ще сключи сделка с Ца(грух)царов. Волен е невероятно мазна гугутка, не го забравяйте!
223
8
 
8
 
! Отговори
Пепи Пелтека преди 8 години
Как мислите, като влезе за 12 години в Централния Пандиз, дедо ви Волен и като бъде оБладаН от едри кОрести пандизчии, дали ше го боли много? Дали ще му е за първи път да го бодат в пърдящото тунелче? Питам просто, мерси рпедварително на тез, които ще ми отговорят!
222
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея на Гурко, съвсем близо до въпросния клекшоп. Там наистина се продават наркотици и това го знаят всички, включително и подчинените на Тетка Бъчварова.
221
7
 
8
 
! Отговори
до стани преди 8 години
Пич, същественото в случая е, че Волен е вилнял цяла нощ, ударил е собственика, после случаен минувач, накрая и двама полицаи, а и е ущипал собственичката поне според заглавията на медиите днес.
220
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно управляващите тикво-мафиоти-олигарси ги е страх от Волен и Атака, затова постоянно спретват компромати. Но хората погледнаха. На тези избори АТАКА ще отвее боко-пеевските ***.