Сюрприз на щанда: Детски обувки с... порно сцени!

Институциите безсилни, прехвърлят отговорността на родителите
12 окт 2015 10:17,
97
Сюрприз на щанда: Детски обувки с... порно сцени!
Снимка: БНТ

Детски обувки с еротични сцени на тях се появиха по магазините в София и Варна. За това сигнализираха шокирани родители. Обувките са марка "Кемпер", съобщи БНТ.

Възмутените родители питат редно ли е детски обувки със секс сцени върху тях да се продават в магазините.

Институциите, които са отговорни за контрола обаче, вдигат ръце и си прехвърлят топката. От Комисията за защита на потребителите не смятат, че има за какво да санкционират търговците. Причината е, че при продажбата на обувките със секс сцени не се открива нелоялна търговска практика, защото няма накърнени икономически интереси на потребителите. Не се премълчавала и информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

От Агенцията за закрила на детето пък обясниха, че не могат да забранят тази стока. "Можем само да апелираме към хората да не я купуват", обясни старши експертът в ДАЗД Цветелина Георгиева.

От Агенцията все пак бяха категорични, че обувките със сексуални сцени са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им. Затова от Агенцията призоваваха към отговорност родителите и търговците.

"Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях", коментира Георгиева. Според нея така ще се ограничи производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата.

"Не можем да забраним тази стока. Можем просто да апелираме към хората да не я купуват", призна тя.

Агенцията за закрила на детето призова Комисията за защита на потребителите да спре от продажба детските обувки. От там обаче заявиха, че това може да стане само ако стоката е опасна – а тя не е. В крайна сметка отговорността си остава за родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
Планета ТВ е по брутална от тези обувки.Сигнали за там няма ли?Масово се гледа от деца!
68
1
 
9
 
! Отговори
брюксел пиш преди 8 години
Без да е между другото, европейците налагат в учебните програми на малчуганите уроци по сексуално възпитание. Една от идеите е хлапетата да опознаят чувствеността на собственото си тяло от по-малка възраст .. за да могат по-лесно да се определят в последствие сексуално. Нали се сещата, че никоя агенция няма да посмее да наложи санкция на този търговец, дори и да има за какво.
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам и на дрехите да има такива щампи, не за друго да са комплект с обувките......просто се чудя къде живея, това може ли да се случи в Германия примерно? А и що за търговец трябва да си да поръчаш такива стоки, в крайна сметка ти избираш какво да продаваш в магазина.
66
2
 
11
 
! Отговори
все още българин преди 8 години
къде е сега Райна княгиня ,както е тръгнало ще стигнат и до националния флаг...на това ли да речеш държава?
65
2
 
7
 
! Отговори
Секс преди 8 години
Обувките са тип "мандолинки" и са произведени от вожа, дарение на обувния завод от Минко, 47г, ерген. Той има вожа в изобилие и няма какво да я прави.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лллСинът ми беше 191см миналата година на 15, то дотогава най-много растат. Сега е само още един см. отгоре.
63
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тази година по обувките, догодина - и в учебниците! С образователна цел!Интересното е, че според отговорните институции моралното и психическото здраве на подрастващите са забутани в ъгъла и изобщо не ги интересуват.Защо тогава отнемат деца от родителите им заради психически тормоз?А не е ли престъпление картинка от "Кама Сутра" на обувки, с които се разхождат публично, а дори и в училище?????????????????? Това следва да се таксува като образователна цел, че и анална поза ли?
62
3
 
16
 
! Отговори
Българи-Юнаци преди 8 години
Гордея се,че съм Българка. Радва ме това, което чета в коментарите тук. Това значи, че душите ни са още живи и мозъците ни-неизпрани. Това означава, че сме хора. За разлика от други държави
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
баси и простотиите ....добре дошли в страната на Чудесата
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детски обувки? Това ми изглежда на поне 39-ти номер...
59
9
 
21
 
! Отговори
1234 преди 8 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. НАЙ-ДОЛНАТА, НАЙ-ПРОСТАШКАТА. 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ***.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !!!ВнесАл или ВнесЪл и после говори за простаци!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деца, гледайте делничното предаване "София - Ден и Нощ" мисля че се казваше по КИНО НОВА ! Има къде къде по-хубави сцени :)))
56
2
 
20
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Това си е направо дискриминация! Защо няма обувки и с еднополов секс и такъв с животни! Сега ще берем срам пред многополовите европейци!
55
5
 
27
 
! Отговори
глупости! преди 8 години
айде стига сте се правили бе! пускате си момичетата да ходят по прилепнали дюс клинове по целия град, опънали едни крака и дупета дибидюс всичко е на показ, живея до женския пазар, арабите не могат да спрат да си въртят главите по тия разпищолени ученички! то и аз на моменти направо получавам сърцебиене от тия голи на практика момиченца! всички с грим, прически, очни линии, начервени, натискат се с момчетата от 14 годишни по входовете и на улицата! седнали да се репчат за некви чепици? глупости!
54
3
 
15
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Напишете кой е простакът внесал такива обувки.
53
2
 
15
 
! Отговори
реалист преди 8 години
И агенцията и комисията трябва да бъдат закрити. Да се открие нова Агенция за закрила на детската порнография и Комисия за защита на потребителите на уличен секс.
52
1
 
23
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Казват марката на обувките, а не казват марката мляко със соев летицин?!
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО СА СИ ГОТИНИ И СА ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА НАД 13-14 ГОДИНИ!!! ТАМАН ЗА ВЪЗРАСТТА ИМ :D
50
2
 
5
 
! Отговори
ллл преди 8 години
До Анонимен50Кое момче на 15 години е с ръст 185 см. Ти чуваш ли се? Не че няма но са рядкост, ти ги изгара всичките некви гиганти на по 15 години. Я се спри малко