"Да"-то на референдума – най-много от ГЕРБ и РБ

Единствено гласоподавателите на ДПС гласували повече с "Не"
25 окт 2015 22:40, Красимир Ангелов
14
"Да"-то на референдума – най-много от ГЕРБ и РБ
Снимка: БТА

Гласоподавателите на ГЕРБ и РБ са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч", представени по bTV.

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" При РБ този процент е 82%.

71% от гласувалите за ВМРО и 69% от гласувалите за НФСБ са дали като свой отговор "да".

С "не" най-много са гласували гласоподавателите на ДПС и БСП. При партията на Местан едва 45% от гласувалите са дали отговор "да" на запитването, а при БСП процентът е 54.

Очаквано жителите на София-град са най-големите привърженици на положителния отговор на допитването до народа. Цели 80% от жителите на София са гласували с "да". Същото са сторили 76% от жителите на областните градове и 71% от жителите на малките градове.

Най-малка подкрепа референдумът има в селата, където едва 58% са отговорили на запитването с "да".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да правя софтуер за електронно гласуване. Който ми плати най-много, ще си получи резултатите каквито си ги поиска.
11
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Около 25% от имащите прави на глас са гласували с ДА на референдумът. Останалите 75% или са гласували с НЕ или просто не са гласували. Сега остава да видим дали парламентът ще уважи искането на 75% от избирателите да няма така нареченото електронно гласуване, което ще го прави Информационно обслужване, а всички знаем кого обслужва то.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора просто отказаха да участват в тази бутафория на референдум - нещо, което спокойно се урежда с нормативен акт от НС! При сегашната ситуация в България електронното гласуване просто ще облекчи купения, служебния и корпоративния вот. Освен това няма да има абсолютно никаква гаранция, че обявените крайни резултати са точно следствие от избора на гласувалите. А няма да има и как ръчно да бъдат проверени резултатите... Но нека стадото блее радостно.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се печелят избори и референдум?ЕТО КАК:tvevropa/bg/news/bulgaria/view/111712
8
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Как ще се гласува на референдума зависеше от начина на поставяне на въпроса. Вместо вярното - "Искате ли по-лесно да се фалшифицират изборните резултати?", беше попитано нещо друго, звучащо доста примамливо.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Категоризацията на това е толкова вярна, колкото категоризацията на зодии и качества/недостатъци. С две думи - пълна измислица. Нито за герб, нито за рб съм гласувал, но за референдума гласувах ЗА.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗнаят от exit poll-овете.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път си го самона.От две години насам говорим, че искаме референдум за задължително гласуване.Какво получаваме?"Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път"* измамата. И повечето *** са гласували с "Да". Браво, бе...Така само улесняваме иззедниците да извършват изборна измама, и спестяваме усилията на тия, дето идват с рейсовете (и пускат за ДПС) да решават съдбата на държавата ни.*** народ и *** ще си остане...
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път"Най ми е интересно откъде знаете???!!"И на мене. Щях да кажа, че *** кусат части от бюлетините и така съпоставят, ама от малката бюлетина за референдума не помня да са късали линщ, защото я поставих в малък пощенски плик преди да я пусна. Как е измислена тази статистика никой не може да обнясни...
3
4
 
9
 
! Отговори
Maртин преди 8 години
Най ми е интересно откъде знаете???!!
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези избори са абсолютна герберска манипулация.Айде да видим видимите резултати докъде ще ни доведат.
1
2
 
21
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
И сидер ага гласува с не . Той даже скъса бюлетината. Големия "националист"