72.57% от българите подкрепят електронния вот

Данните са при обработени 96.65% протоколи в ОИК
27 окт 2015 10:34, Красимир Ангелов
73
72.57% от българите подкрепят електронния вот
Снимка: Булфото

72.57% от участвалите в националния референдум са подкрепили електронното гласуване, става ясно след обработени 96.65% протоколи в ОИК.

Още по темата

С "Не" на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" са гласували 27.43% от избирателите.

Гласоподавателите на ГЕРБ и РБ са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч".

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса за допитването. При РБ този процент е 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронно гласуване НЯМА ДА ИМА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ 25 ПРОЦЕНТА ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ЦЯЛ НАРОД, ТОВА Е НЕЗАКОННО.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение колко са гласувалите. Щом на изборите 30-40% от всиюки избиратели решават кой да управлява, значи и този резултат е представителен за мнението на всички. Или според вас има разлика?
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До asd А ни какво си ? ОВЕН ? Иначе така като пишеш за другите си стригана оФца.
45
3
 
3
 
! Отговори
мъртви души преди 8 години
Щото пък сега не гласуват масово мъртви души и не се манипулира яко. Отивам в неделя аз да гласувам, намериха ме в списъка и що да видя - някой вече се беше разсписал за мене. И то да кажеш че е секция в Кърджали, не, в София беше. Как да им се вържеш после на обещанията за честни избори, а?
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"72.57% от българите подкрепят електронния вот" Е хайде по леко с манипулациите. Г-н *** мина и задмина журналистите които навремето хвалиха Тато. Я да вземе да сметне пак колко от ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ /българите / подкрепят електронният вот , пък тогава да пише.
43
1
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Алоооо! Творецът на заглавието не прави ли разлика между 72,57% от българите подкрепят електронния вот, и 72,57 от УЧАСТВАЛИТЕ в националния референдум са подкрепили електронното гласуване??? Ако прави разлика, подвежда още в заглавието, ако не прави разлика, да ходи при "умните и красиви" моделки в Биг Брадър.
42
1
 
1
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
До asdГосподине,вие сте абсолютно прав, защото това което го казвате е напълно вярно, защото имам братовчеди в Съединените щати които живеят там от преди повече от 20 години, които сатолкова огорчени от България, че на този етап не биха желали дори със самолет да прелетятнад нея !А за какво гласуване на наши сънародници ми бръщолеви Плевнелиев или пък биха желали да се възползуват от техните гласове за масови и поголовни . . . онлайн фалшификации !
41
2
 
4
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
След тези платени и опорочени по същество избори и от задушаващата ни"прегръдка" на Гейбераската Хунта, започва ерата на ЕДНОЛИЧНО и ТОТАЛИТАРНО управление у нас!То е подготвено с участието на услужливите казионни медии BTV и NOVA , и с дейното участие на Главния прокурор и Задокеанските им покровители и ще представлява "Грандиозен спектакъл" утре сутринта пред Народното събрание:Извеждането на Волен Сидеров и Десислав Чуколов с белезници на ръцете от Парламента !Срам и позор за този народ !
40
3
 
2
 
! Отговори
Анна преди 8 години
До ДСМного малка част от българите в чужбина ги интересува България. Повечето от тях не смятат да се връщат, гласуването едва ли им е проблем. А който иска, и сега може да гласува.
39
3
 
0
 
! Отговори
asd преди 8 години
Проста аритметика - тези, които не са гласували са овце без мнение и никой не се интересува и не ги брои за хора. Ако са имали мнение е просто дори и за най-неграмотните - ДА или НЕ.
38
1
 
2
 
! Отговори
Ай стига бе преди 8 години
Отивам да ям. Стига сте се правили на компютърни специялисти. Айде манипулирайте банкомата или онлайн банкирането.
37
3
 
6
 
! Отговори
Проста аритметика преди 8 години
31.5% е избирателната активност за тези 72.57% подкрепа. Това означава, че 22.8% от българите са подкрепили искането за електронно гласуване. Останалите 77.2% не са пожелали да подкрепят електронното гласуване като или не са гласували или са гласували с НЕ.
36
3
 
1
 
! Отговори
буахахахахаа преди 8 години
До ???Е как ще има хартиено , то сега в една Турция в една секция гласуват по човек на 20 секунди , а като се въведе електронното ще гласуват по 100 за секунда и там ще има секции с по 500 000 избиратели
35
2
 
3
 
! Отговори
asd преди 8 години
Амебо, при най-големия публичен обир скочиха избирателите и затова сега БСП, ДПС и Атака са в 10-та глуха. Някой го е страх от повече гласове от грамотните хора, защо ли?
34
1
 
7
 
! Отговори
кк преди 8 години
"72.57% от българите подкрепят електронния вот""72.57% от участвалите в националния референдум са подкрепили електронното гласува"Може ли да ми обясни разликата между заглавието и първото изречение на статията????Аз мога : подвеждана на читателите, с една дума измама....
33
5
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Виж сега. Понеже съм чел някои предложения по въпроса. От едно IP няма да може да гласуват повече от 10 човека. И не само. Нещата не са толкова прости и лесни както мислиш ти.
32
1
 
1
 
! Отговори
dsdas преди 8 години
До РешениетоТи за прокси май не си чувал...
31
5
 
5
 
! Отговори
ПОП преди 8 години
72% ОТ ГРОБАРИТЕ НЕ ОТ НАРОДА, МАНИПУЛАТОРИ ГАДНИ
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е СЕГА УГОДИХМЕ ПАК НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ С ГЛУПОСТА СИ ....
29
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ако наистина резултатите са такива - у нас толкова хора са ОГЛУПЕЛИ!