От 1 октомври скачат парите на учителите

600 лева ще е стартовата заплата в сектора, реши МС
29
От 1 октомври скачат парите на учителите
Архив: Булфото

Заплатите в образованието се повишават със задна дата от 1 октомври.

Решението е на правителството, което увеличи стандартите за финансиране на делегираните от държавата дейности по образование.

Още по темата

За ръста вчера се разбраха на среща премиерът Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов със синдикатите. Увеличението ще е с 12.6% върху основната заплата, тоест с поне 70 лева.

Така младите учители, които влизат в системата сега, вече ще се разписват срещу 600 лева.

Допълнителните средства за по-високите заплати са близо 20 млн. лева и с постановлението на Министерския съвет те ще се разпределят по бюджетите на общините и министерствата, финансиращи училища, детски градини и обслужващи звена.
 
Тази стъпка е в изпълнение на един от приоритетите в програмата на правителството за постепенно нарастване на средствата за образование със стремеж за съответствие с параметрите, заложени в програма "Европа 2020", мотивират се управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
МОН преди 8 години
От МОН да направят справка на колко деца се пада една учителка в детската градина в Холандия, Германия, Испания, Англия, Дания, Новегия, Австрия и т. н. Навсякъде на 6 деца се пада една учителка и това се води група. Дори в САЩ са 12 деца и 2 учителки да не говорим за помощния персонал. Само и единствено в България на 32 деца се пада една учителка. Това е трагично! Как е възможно това? Който е родител знае как се гледат деца ами група от 30 деца си е съдизъм сорямо учителите!
24
0
 
1
 
! Отговори
Hvalla преди 8 години
Taman da si kupiat po edin nov Koran - i da ima za sherbet, boza ili ayran v mejduchasiata:-):-):-):-):-):-)
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стега мили педагози,постоянно се оплаквате, работа до обяд, цяло лято ваканции,всяка година се вдигат обезщетенията при пенсиониране от 6мес.на 8 сега на 10 нямате насита.Няма лошо,но вижте и другите трудови хора какво получават та тогава ревете.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БравоБравоОще малко и ще стигнат стартовата заплата на продавачка в Била и Кауфланд
21
2
 
5
 
! Отговори
било преди 8 години
2008 година на практика беше ликвидирано окончателно възрожденското ни даскало ,преминало през царство и комунизъм .То не успя да се запази от застаряващите кокони с техните пудели .Директорите и днешните учители не са педагози ,а просто едни чиновници пишещи стратегии без да разбират защо са им .Матряла бил такъв си говорят на семинарите и толкоз.
20
1
 
8
 
! Отговори
Сергей Бубка преди 8 години
Мали-й-й , голем скок , големо нещо ! Цели 12.6 процента - от 400 лева става ча-а-ак ..... 450 лева.Значи , на подигравката с парите на учителите вече й викат скок .
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ВЪЖЕ ЛИ ЩЕ СКАЧАТ ПАРИТЕ ИЛИ НА БАТУТ????????????
18
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
Октомври? Кога? Другата година? Хахаха.... вижте какво сте писали!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ... 1ВЪПРОСА НЕ Е НИКАК ЛЕСЕН!!! СТОЛИЦАТА НА БЕЛГИЯ БИХ ОТГОВОРИЛ АЗ БЕЗ ДА ГЛЕДАМ В ИНТЕРНЕТ, ЧЕ Е ПРИМЕРНО ЛИСАБОН МОЖЕ И ХАГА! ТОВА, ЧЕ Е БРЮКСЕЛ СТОЛИЦАТА НА БЕЛГИЯ Е ТРУДЕН ВЪПРОС!!!!!НО ДА ОТГОВОРИШ, ЧЕ ХОЛАНДИЯ Е СТОЛИЦА ТОВА Е КРАЙНО НЕДОПУСТИМО И Е ОТ НИВОТО НА ТРИЗНАЧКИТЕ!!! :D
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите на учитеилите са цинизъм - понякога си мисля, че някой иска *** деца.... и *** граждани след време. Не само учителите са онеправдани - то лекари не останаха да ни лекуват... нормални хора не останаха, заплатите са цинизъм.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОБРЕ, ЧЕ ОТ ЕВРОПА НАТИСКАТ!!!!! И ОНЯ Е В КОАЛИЦИЯ А НЕ Е САМ!!!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със здраве да си харчат новите заплати учителите и догодина два пъти повече :)
13
0
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Сега разбрахте ли как се прави?Прогонваш учителите от държавата докато се превърнат в една малка застаряваща и лесно контролируема биомаса и изведнъж яяя *** то имало пари бе и ги КУПУВАШ.Така ще стане и с лекарите.
12
2
 
18
 
! Отговори
това НЕ Е Европа! преди 8 години
Тези заплати са ЦИНИЧНА подигравка с професията . Това в България е ГЕНОЦИД !
11
2
 
18
 
! Отговори
Учител преди 8 години
До 1 Господине или Госпожо,ученето е двустранен процес-училище - семейство! Огромните ваканции са 48 дена с тази разлика,че през учебно време аз не мога да взема отпуск/ да отида на ски през март или април в Гърция/,защото трябва да уча и по-страшното да възпитавам децата ни.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7-да,вярно не се преуморяваме,но се прибирам изцедена като лимон-да се бориш и да спориш с простотията-мнооого е трудно уважаеми
9
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 1-много си зле.не можеш да си представиш за каква незаинтересована биомаса говорим.дупки в главите все още не можем да правим,че да наливаме мозък.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЩЕ СЕ ПОДПИСВАТ ЗА 600 ЛВ..." КЪДЕ? В СОФИЯ МОЖЕ И ЩЕ СЕ ПОДПИСВАТ НО ИЗВЪН СОФИЯ ЕДВА ЛИ...
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА бе не е много, ама работата е сигурна до пенсия, за разлика от тази в частният сектор. Има си огромни ваканции и не се преработват учителите. Като им е малка заплатата да станат шефове в гугъл!
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иййй, много бееее...... какво ще ги правят тез многото пари!?!?