Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса

Ще му разясняват за орязаните привилегии в сектор "Сигурност"
4 ное 2015 08:15,
150
Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса
Снимка: БТА

Премиерът ще се срещне днес с министъра на финансите и с министъра на вътрешните работи заради избухналото напрежение в МВР.

В 08.30 часа, преди началото на седмичното заседание на правителството, министър-председателят ще приеме Владислав Горанов и Румяна Бъчварова, за да обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Още по темата

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност".

"Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение", призова ги силовият министър.

По думите й има възможност "в много по-широк политически формат" да се обсъдят социалните промени в сектор "Сигурност", които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

"Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение", категорична беше Бъчварова.

Вчера униформените излязоха на непланиран протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени спорните текстове.

За часове полицаи от столицата и страната блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали, след като синдикатите на служителите в МВР не постигнаха консенсус с управляващите.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа".

По-късно вечерта полицаите във Варна са обявили, че ще затворят изхода на града за магистрала "Хемус". За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград.

Вчера органите на реда блокираха движението на магистрала "Марица" и главен път Хасково- Димитровград, на международното шосе Е-79 край Враца, както и в едното платно по автомагистрала "Тракия".

Очаква се към недоволството на полицаите да се присъединят и военните. Министърът на отбраната Николай Ненчев пък свиква извънреден Съвет по отбрана заради промените в проектобюджета, които предвиждат ограничаване на социални права на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Него да го привикат в СЛЕДСТВИЕТО. Борисов е един престъпник и нищо друго
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до банкянската тиква:стига с тези циркове,ако имаше армия трябваше като за норматив да смаже куките.Така е предвидено при извънредно положение в белите държави.Уф-ф забравих ,че ние и армия нямаме.
88
2
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
На крива ракета и космоса и пречи. На тъпака Борисов- министрите, които той лично е назначил
87
1
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 8 години
много лъжеш бре. Я се спри малко и си кажи плащат ли ти да плюеш или си от криминалния контингет и сега ти е паднало да си го върнеш. Я обясни как точно си откри компютъра по IP. Да беше написал че е по друг начин да ти хванем вяра, само че не си в час че IP не върви с компютъра а зависи от мрежата където е включен.
86
0
 
10
 
! Отговори
активист на БСП преди 8 години
Привиква !!! Какво да ги привиква !!! Нали той им е поръчал тоя цирк ,за да отклони вниманието от ФАЛШИФИКАЦИИТЕ на изборите !!!
85
3
 
11
 
! Отговори
Ей Буда, преди 8 години
виж си изчадието МВР и всичко, което натвори тая *** снощи! То бива наглост ама чак толкоз не бива. Никой от останалите граждани не длъжен да търпи това беззаконие, което милиционерите по закон трябва да спазват и бранят. Кво се случи снощи? - точно тая пасмина се изплю на закона и на задълженията на МВР. Ще остане ли всичко ненаказано? Нали са под пагон-айде на военен съд и затвор. Всички, които сътвориха тоя пуч на съд! Не трябва да им се размине!
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ЩЕ ГИ ПРИВИКВА,ТОВА СИ Е ЧИСТ ОПИТ ЗА ВОПЕНЕН ПРЕВРАТ. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НАКАЖЕ ВИНОВНИЦИТЕ И ОРГАНИЗАТОРИТЕ.НЕ МОГАТ ПО ЗАКОН ДА ПРОТЕСТИРАТ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ОРЪЖИЕ НА КРЪСТА. ТОВА СИ Е ОПИТ ЗА ВОЕНЕН ПРЕВРАТ,ОРГАНИЗИРАН НАЙ-ВЕРОЯТНО ОТ ЗАГУБИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво като протестират стадото е вече ялово не дава мляко и няма и за кучетата съответно на овчаря вече не му трябват кучета !
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато беше бай Тошо имах дървена врата с една секретна брава !ДНЕС имам желязна врата и пак ме е страх защото съседите ми са от тези където не трябва да споменавам !Къде е тази сигурност за която говорят и за която харчат милиарди!!?
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минах на жълто било червено глоба !Спряха ми пред гаража обадих се в районното от там ми казаха да са разберем с добро с този които е спрял ! Обраха ми апартамента дойдоха и ми казаха ,че леко съм минал имало и по зле !Е кажете ми каква ми е ползата
80
1
 
3
 
! Отговори
rave преди 8 години
До 99Bulgarina sam si suzdava problemi sam si gi re6ava i ..sam se nagrajdava
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не искам данъците ми да отиват за 20 заплати и социални придобвки на хора, които когато се извърши престъпление срещу мен се държат арoгантно и не си мърдат пръста. А те са всички такива. Обраха ми апартамента, знаеше се кой е. Две седмици никой не ме повика да вземе обяснение, аз ги търсих кой е дознател. опeративен т.н. Намерих си компютъра в интернет по ИП. Oбяснях се доволно какво да направят как съм разбрал и къде да отидат да ми го приберат. Седмица им трябваше. ***.bg за тия
78
1
 
18
 
! Отговори
до 108 преди 8 години
Много хора са имали досег с "богоизбраните" полицаи. Какво уважение да имам към тях. Че 100 км по магистралата не се появи патрулка да спре автобус движещ се постоянно с 130км/ч ли? Че те унижават по гишетата ли? Че знаеш какво ще те питат, когато те спрат ли? 50 леа, ко праим.Защото си спрял на спирка да си купиш цигари в 23:00, сякаш те не правят същото с патрулката.За полиция + престъпници да не говорим. Уважение? Не.
77
1
 
8
 
! Отговори
М преди 8 години
Възмутително! Причината за случващото се ще се бори срещу себе си. Толкова ли наивници и прости хора има в държавицата, които да вярват на един психопат?!
76
5
 
12
 
! Отговори
АНДЖЕЛА преди 8 години
Сега е момента да излезат всички срещу правителството и депутатите.ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГИ ПАЗИ! Ако глупавите българи си седят вкъщи то тази държава никога няма да се оправи. Очаквам поредния компромат да излезе от правителството тормоз на граждани от полицаи с няколкомесечна давност но пуснат сега от услужлив човек за да противопостави обществеността срещу полицаите и да отвлече вниманието о вече изхарчения бюджет на БГ за 2015 скоро ще има нов ЗАЕМ който всички ще плащаме
75
0
 
4
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 8 години
A.C.A.B.
74
5
 
16
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
МАХАИТЕ СЕ ВСИЧКИ ВИЕ ПРАВИТЕЛСТВО,ПОЛИЦАИ,СЪДИИ,ПРОКУРОРИ,Ч.С.И.... ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ПРАСТЪПНИЦИ И ТОВА СЕ ВИЖДА С ПРОСТО ОКО.НОВО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ НАЦИОНАЛИСТИ,ГРАМОТНИ И ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ И СТРОГ НАРОДЕН КОНТРОЛ НАД ДЕИНОСТА ИМ.
73
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Бойче!
72
0
 
3
 
! Отговори
р преди 8 години
Ррррррррррррррр
71
0
 
25
 
! Отговори
99 преди 8 години
ПОЗНАТ СЦЕНАРИИ БОЙКО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМ . БОЙКО РЕШАВА СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ КОЙТО САМ СЪЗДАДЕ БОЙКО СТАВА ГЕРОЙ ...СЛУГАШ ОТ ТЕЛЕВИЗИИ И ВЕСТНИЦИ АПЛОДИРАТ..