След протеста в МВР остават само "мишките"

В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници
Обновена: 4 ное 2015 08:53 | 4 ное 2015 08:52,
32
След протеста в МВР остават само "мишките"
Снимка: Булфото

лед протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР, системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само "мишките", настоя криминалният психолог Росен Йорданов.

Той беше категоричен, че в силовото ни ведомство няма лидери и то се управлява със "слагачество".

"И 5 млрд, лева да се излеят в МВР, те пак ще потънат. В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници", категоричен бе Йорданов пред Нова тв.

Според анализатора в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов спонтанните протести на униформените във вторник са били "преврат".

"Полицаите показаха, че на практика могат да вземат властта", коментира той.

Безлов изрази мнение, че плановете на финансовото министерство за орязване за намаляване на заплатите, които полицаите взимат при пенсиониране от 20 на 10, са съгласувани с премиера Бойко Борисов.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов подкрепи тази теза, като обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата.

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, докато полицаите протестират, националната ни сигурност е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
чичо преди 8 години
не е много ясно става въпрос за полицайте на терен или за всички мишки дето са се наредили да имат превилегии....за следователи,дознатели и всички онези които имат пряк контакт с нарушителите /нямам предвид секретарката,която му записва данните/е редно да има превилегии,а и по-големи правомощия...за цялата друга част разни деловодства и прочие НЕ С каво 1 служител на полицията ,който приема документи е по-различен от всичките хиляди такива в другите сфери/медицина,образвание,търговия.../
5
2
 
22
 
! Отговори
Салие преди 8 години
В тази държава право на протест имат само куките и бакшишите. От останалите (ама без ***) се иска да плащат данъци.
4
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинТия 20 заплати са от нашите данъци. Айде да не ми казваш, че 'завиждам'. Не виждам никаква причина да получават 20 заплати от моите данъци при по ранното им пенсиониране. Много по рано от всички останали.
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво им завидяхме ли - ушевите сами се хвалят че с под 200-300лв на ден не се прибират, на един жена му се изявява като мнооо нахакана и вика аз моя ко не ми даде 300лв няма секс. ...А вие ги съжалявайте ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА - МВР. Дето само рекет събира
2
5
 
12
 
! Отговори
bg преди 8 години
Утре като стане протест на Сидеровите ,,националисти''няма да иде никой да охранява тарикатите в парламента и тогава ще стане лошо .А 20-те им заплати да сам халал,щото някои само за месец ги вземат тези пари а колко пабота върши един кмет та се е разгашил и се води в коли за над100 000лв. и никой не му търси сметка и ЗАЩО ЛИ...ЗАЩОТО Е НАПЪЛНИЛ ЦЖОБА НА БИРНИЦИТЕ.
1
2
 
18
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
имаше една песен :7 милиона мишлета и незнам си какво