След протеста в МВР остават само "мишките"

В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници
Обновена: 4 ное 2015 08:53 | 4 ное 2015 08:52,
32
След протеста в МВР остават само "мишките"
Снимка: Булфото

лед протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР, системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само "мишките", настоя криминалният психолог Росен Йорданов.

Той беше категоричен, че в силовото ни ведомство няма лидери и то се управлява със "слагачество".

"И 5 млрд, лева да се излеят в МВР, те пак ще потънат. В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници", категоричен бе Йорданов пред Нова тв.

Според анализатора в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов спонтанните протести на униформените във вторник са били "преврат".

"Полицаите показаха, че на практика могат да вземат властта", коментира той.

Безлов изрази мнение, че плановете на финансовото министерство за орязване за намаляване на заплатите, които полицаите взимат при пенсиониране от 20 на 10, са съгласувани с премиера Бойко Борисов.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов подкрепи тази теза, като обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата.

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, докато полицаите протестират, националната ни сигурност е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 8 години
До От един друг форумChe to kolko ot tiah mogat da tichat?
25
2
 
6
 
! Отговори
Хапче преди 8 години
"Хората под пагон нямат право да упражняват НИКАКВА друга дейност...!"/цитат от прекрасната реч на Емануил еди-кой си.Не думай, пепел ти на езика, таварищ. Всеки полицай, особено в по-малките селища, дето се знае всичко, УПРАЖНЯВАТ баничарнички, кръчми, ресторанти, дърварство, закриляне на крадци и хулигани, а ДЕЙНОСТТА е на името на съпругата!И, както са неПОЛИТИЗИРАНИ, участват в групови изборни емоции ЗА определен кандидат!!! Между другото - за артистичност! Г,уСИН Йорданов!
24
2
 
6
 
! Отговори
От един друг форум преди 8 години
А също така за пенсионирането - когато един полицай навърши възраст в която вече не може да тича, трудно му е. Може да премине на по-лека длъжност зад бюро и да си изчака достойно възрастта за пенсиониране. Не е ли така?
23
1
 
7
 
! Отговори
От един друг форум преди 8 години
Може би най-правилно е тези полицаи, които работят по улиците, пожарникарите, криминалистите да получават по-високи заплати и наистина да се пенсионират с 20 заплати. Но си мисля, че тези, които седят зад бюрата, зад гишетата или чистачките да не бъдат в тази категория. По този начин ще се стимулират може би тази, които трябва наистина да ни пазят от крадците и убийците.
22
0
 
7
 
! Отговори
Трябва промяна преди 8 години
Реално в момента чиновниците в МВР, които по цял ден се чешат и се чудят с какво да си запълват времето, имат същите привилегии като полицаите и баретите в ДАНС, чиято работа наистина е напрегната и съществува реална опасност за живота им.Не е редно един чиновник да се пенсионира на 45г. и да взима 20 заплати накуп само защото е работил в МВР. Нямам нищо против служителите, които наистина се грижат за безопасността и комфорта на обикновения човек да има привилегии. Но само на заслужилите.
21
2
 
4
 
! Отговори
Трябва промяна преди 8 години
1. Бюрокрацията е твърде раздута в МВР.2. В момента дори да си секретарка в МВР, се пенсионираш на 45г, имаш 1-ва категория труд и получаваш 20 заплати накуп - това определено трябва да изчезне3. След като един полицаи навърши 45г и не може да тича и да е физически як - нека да му дадат някакъв бонус и да го преместят на някаква чиновническа длъжност и там да си навърши годините за пенсия.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и сега повечето от полицате не заслужават да са в МВР. Не покриват никакви физически нормативи и не правят нищо по цял ден. В последните месеци ии за смях станаха- престъпниците ги бият както и когато си поискат. Смятайте за каква полиция става въпрос за съжаление
19
2
 
5
 
! Отговори
Teodor преди 8 години
Защо не ги сюрпризираха преди изборите, да видим дали тогава Боко и Цоко щяха да имат такива резултати в цялата страна. "добрите" новини ги оставиха за след изборите - орязване на социални придобивки, увеличаване цената на винетки и т.н.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е положението още преди протеста, много вожд-малко индианец с мозъци завършили развитието си на етап ембрион
17
0
 
5
 
! Отговори
в десетката преди 8 години
Против разпада на ЕС са само властаджиите ,европейските фондаджии и корумпета. По наглостта ще ги познаете и че са все разни директори на нещо си!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Против съм да се режат облагите на тези които се жертват ежедневно за благото на страната, не вземат подкупи, не си затварят очите и са истински полицаи.Нека тези всичките има няма 200-300 човека да взимат. Другите мишки вън!
15
2
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
"Лелката на гише в КАТ" е лице работещо по трудово правоотношение с МВР (по КТ, а не по ЗМВР) и нито се пенсионира "първа категория", нито "взима 20 заплати". Нейната заплата е близка до минималната в страната. На редивия полицай/пожарникар/спасител заплатата му е около 600 лева, а на офицер около 850 лв. Върху тези заплати се начисляват по 2% всяка прослужена година (но за не повече от 20 години). Именно тези 2% орязват освен обезщетението при пенсиониране и затова е възмущението.
14
2
 
8
 
! Отговори
Превратаджии преди 8 години
До Анонимен 14 - Могат да работят и като трафиканти, биячи, охрана на мутри и т.н...ааа..пардон, те така или иначе и това работят ...
13
4
 
16
 
! Отговори
... преди 8 години
Аз също намам право да извършвам никаква дейност извън моята система, пък и от работа време не ми остава, ама не мрънкам, нали? Имам още 33 години до пенсия, а съм на 33 с 10 години трудов стаж. Средна заплата за страната 700лв, Ушев- 900-1300. Като сложим и 20те заплатки значи се получава 1000 до 2000 средномесечно. Брей! А пенсийката колко е после? Със сигурност не 250-300лв, колкото са повечето в България. Да не говорим за рушветите, фирмите на близки, безплатните почивки и пр.
12
3
 
7
 
! Отговори
Паразит преди 8 години
"Емануил Йорданов подкрепи тази теза, като обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата." ... полицаи са станали именно заради придобивките, а не въпреки тях. И да имат регламентирана възможност за странична дейност, не си ги представям като хора, които са мислили да развиват бизнес или да работят втора работа. С някои изключения - чиста проба скатавки.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измислените им синдикати явно нямат ангажименти. Едва ли някой нормален е против и за 100% увеличение на заплатите на тези, които са пряко ангажирани с бандитизма-граничари, следователи, експерти-криминалисти. Но да плащаме данъци на чантаджиите и пенсионерските им формирования едва ли някой е съгласен. Сред тях има професионалисти, които заслужават уважение и всичко.
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв протест ще правят? Капите на земята и навън от системата. Дано Горанов се справи и ги помете. Системата им бъка с пенсионери, 50-60 годишни бивши комунисти и милиционери, които по цял ден търкат бюрата си и пресмятат труда си в първа категория и 20-те заплатки за пенсиониране. Да се освободят от некадърниците си, пенсионерите, конкурс за правна и физическа подгоновка с владеене на западен език, а не торбари.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те всички са мишки там. Извън МВР-то работа могат да намерят само като пазачи, пардон охранители.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не излязоха за да протестират заради полицаи като тези от 1-во РПУ дето биеха и си късаха униформите защо тогава не казаха НЕ ИСКАМЕ ТАКИВА СРЕД НАС а сега искат превилегии защо не се пенсионират като навършат възрастта ами остават като им е толкова злезащо лепят стикери на стъклата си и не спазват законите по пътищата а децата им се мислят за богоизбранизащо всички ние трябва да им плащаме данъцитеДА ПРЕВИЛЕГИИ ТРЯБВА ДА ИМА НО за ПОЖАРНА , ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА , РАЗУЗНАВАНЕПрочети още на: dnes.bg/redakcia/2015/11/04/slaba-dyrjava-za-nagyl-pagon-niama-zakon.282041#com
7
5
 
20
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
Ако на тюфлеците им плащаха за свършена работа, като заловени доказани бандити, а не такива като Сидеров, заловени контрабандисти и пласьори на дрога, телефонни измамници, джебчии, битови престъпници и др. щяха да умрат от глад.