Глас от протеста: Не сме тарикати, служим на народа!

"Не можем да си ползваме отпуските, защото работим непрекъснато"
Обновена: 8 ное 2015 14:40 | 8 ное 2015 14:35,
145
Глас от протеста: Не сме тарикати, служим на народа!
Снимка: bTV

Служим на народа на Република България и ще го правим, въпреки нашите управници, заяви по време на протеста на служителите от сектор "Сигурност" Иван Петров, председател на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ).

Още по темата

"Срам ме е, че се подиграват с нас така", коментира той и добави: "Ние не сме тарикати. Не можем да си ползваме отпуските, защото работим непрекъснато, поради недостиг на хора в системата".

Той настоя, че ако ще се правят реформи, трябва да се започне от сградата зад него, като визира Народното събрание.

Протестиращите полицейски служители скандират „Оставка" на правителството пред парламента.

По време на протеста бе обявено, че 16 полицейски синдиката от Европа, сред които от Холандия, Австрия и Германия, подкрепят протеста на българските служители от сектор "Сигурност".

Пред събралите се протестиращи бе прочетено писмо от полицейския синдикат в Сърбия, в което се казваше, че сръбските колеги подкрепят техния протест, тъй като общата им задача е да опазят сигурността в Европа.

Полицаите, които са на работа и следят за реда, носят ленти с цветовете на българското знаме, на които е написано, че са солидарни с протеста на техните колеги. Обстановката продължава да бъде спокойна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
очевидец преди 8 години
В YouTube още стоят клипове как полицаите пребиват протестиращи.Още тогава ми стана ясно на кого служат те.Тогава Орешарски им плати извънредните побой доообре.Затова сега да мълчат!С кадрите които още са в YouTube сме за срам пред света.Тази полиция освен да изпълнява политическите поръчки на БСП нищо друго не прави.На практика Михаил Миков е шеф на полицията,а не Бъчварова.
108
1
 
7
 
! Отговори
ченге преди 8 години
Българската Полиция тотално трябва да се разтури, това е оганизация без капка професионализъм, напълно корумпирана и престъпна. При предните протести хората бяха бити, следени, подслушвани, проверявани и арестувани. При сегашният ПОЛИЦЕЙСКИ протест с блокиране на кръстовиша няма такова нещо. Това е илюстрация на двойните стандарти в България. Закон има ама той не важи за БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ. Всички престъпници СА полицаи или СА БИЛИ полицаи или СА БИЛИ СВЪРЗАНИ с полицаи (Баретата, Галеви, Ал.Петров ...., нарко пазара в София е разпределен според РПУтата им...)
107
2
 
14
 
! Отговори
qaz преди 8 години
Служите на народа друг път. Основната ви задача е да пазите престъпниците от народа.
106
2
 
15
 
! Отговори
...и как служите ,бе преди 8 години
....КАТО ВЪВ ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ----ИМА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИЦАИ..??!....КАТО ЗА ВСЯКА КРАЖБА НА КОЛА---УПЪТВАТЕ , НА КОГО ДА СЕ ДАДЕ РЕКЕТ ЗА ВРЪЩАНЕ...??....КАТО СИ ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ СЪС СТОП-ПАЛКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА..??!....КАТО СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ....ПРОТИВ ХОРАТА!!?ЗА "ТАКАВА СЛУЖБА" ЛИ ....ДА ВИ ПЛАЩАМЕ...??!!СТИГА ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
105
1
 
8
 
! Отговори
Ченгето преди 8 години
Не сме тарикати, служим на народа!Не знам за какъв народ служат,а подкупите,
104
2
 
20
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Не си ползвате отпуската, защото не правите нищо , просто няма от какво да се изморите.Ядене на закуски, рекет и малтретиране - това не изморява!
103
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно вие ли служите на народа, бе! Мразя когато някой се надигне и другите веднага да го плюят, но точно вие ли бе? Да бяха лекари, мед. работници, учители мога да разбера. Не че сред тях няма корумпирани, ама при полицайте 95% от служещите не служат на народа, другите 5% или напускат системата, или биват принудени да напуснат, защото не са удобни. Да не говорим, че в системата се влиза почти винаги по семейна линия, случайни лица - няма!Местни васали се ползват с протекции... примери много...
102
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Интересно как служите на народа, докато сте пред парламента?!
101
4
 
23
 
! Отговори
За размисъл преди 8 години
Като изключим няколко служби, като пожарна и аварийна безопасност и гранична полиция, дали няма да е по-добре да ги закрият. И охранителна полиция и жандармерия, които освен да пазят властимащите, наркопласьори, "труженички" от всякакъв вид, нищо не правят за гражданите. И Пътна полиция, които са си живи Катаджии - нямат и идея какво в действителност трябва да правят. На мен лично няма да ми липсват. Огромните средства за тях могат да се използват за нещо много по-полезно. Само аз ли мисля така?
100
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАТУНЕ НЕ ИМ СЕ ПОДДАВАЙ НА ТЕЗИ КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ... УВОЛНЯВАЙ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ ***!АЗ РАБОТЯ ЦЯЛ ЖИВОТ ЗА 300 ЛЕВА А ТИЯ СИ ЖИВЕЯТ ОХОЛНО БЕЗ НИЩО ДА ПРАВЯТ ДРЕМЕЙКИ ПО ЦЯЛ ДЕН И ВЕЧНИ РЕВАТ ЗА ПАРИ!УВОЛНЯВАЙ И ДА ХОДЯТ ДА БАЧКАТ НА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ДА ВИДЯТ КАК СЕ ИЗКАРВА ХЛЯБА!
99
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и лекарите служат но не вземат по 20 заплати на пенсия +пенсия
98
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ви е "трудна" работата, че даже и да ползвате отпуска нямате нужда. После ще питате няма ли начин да ви я платят към всичките екстри, които ползвате!!! Наглеци!!!
97
3
 
16
 
! Отговори
33333333333333333 преди 8 години
GOLIAMA SMESHKA OT GOSPODARI NA EFIRA LI E...RABOTITE MNOGO....SPITE MNOGO BEZSRAMNI TURTEI...DOBIVATE RUGLA PROTIVNA FORMA I STE EDNAKVI S MUTRITEZA KOITO RABOTITE
96
9
 
32
 
! Отговори
муньо преди 8 години
работите непрекъснато,ама върху себе си.и ви личи.
95
7
 
12
 
! Отговори
Иван Г. преди 8 години
Не съм нито за ни то против този против този протест. Какво ще получават това си е тяхна и на синдикатите работа. Интересно ми е само едно - откъде на къде Сърбия, Австрия, Холандия и незнам-си-кой си позволяват да се изказват по вътрешни за страната въпроси. Освен това, точно Сърбите спряха да охраняват границите и прецакаха Словения и Хърватия. Опазили са те тучи гъ#.
94
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
112,в смисъл КАК?
93
11
 
46
 
! Отговори
ЕВРОПАТА преди 8 години
Зададох 2 елементрни въпроса- ще се намери ли някой полицай да отговори?Ако не помните:1. За какво им се плаща - за резултати (които са почти нулеви)?2. Най-много полицаи на глава от населениетов Европа, пък имало недостиг на кадри в системата?
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В древен Рим на тези са им казвали фрументарии т.е. прости полицаи.Преторианците днес ги наричат НСО,пич,бяга ти постановката.
91
5
 
9
 
! Отговори
Yosif преди 8 години
Преторианската армия на управляващите, на политиците и олигархията. Това полицията! "Войниците за преторианските подразделения са набирани главно от италийците. Те имат ред привилегии служат 16 (а не 26) год., заплатата е 3 пъти по-висока от тази на обикновения легионер (720 денария за 1 год.), а при уволняването си получават 5 000 денария (за разлика от обикновения легионер 3 000). Освен това често всеки нов император изплаща премии на гвардейците, за да гарантира благоразположението им."
90
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разкриват по-малко от 10% от престъпленията! Това дори не трябва да се заплаща...