Синдикален лидер в МВР: Пакетът "Горанов" е касапница!

Полицаите не искат оставки на политици, твърди Галентин Грозев
9 ное 2015 09:00,
93
Синдикален лидер в МВР: Пакетът "Горанов" е касапница!
Снимка: Булфото

Пакетът "Горанов" е касапница”. Така Галентин Грозев от Синдикален алианс "Сигурност в МВР" коментира неуспелият проект за реформи в силовото ведомство, който вдигна на бунт родната полиция.

"Спонтанните протести бяха заради спонтанната провокация", категоричен бе Грозев.

Още по темата

Той заяви, че към днешна дата униформените ще настояват не просто за запазване на съществуващите социални придобивки, а и за развитие на системата и заетите в нея.

"Не можеш да имаш уважение и доверие на човек, който изглежда като клошар в собствения си кабинет, с униформа, която в повечето случаи си е купувал сам", коментира още Грозев пред Нова тв.

Според него полицаите не искат и не очакват оставки на властимащи.

"Не е продуктивно да сменяме един политик с друг", настоя синдикалният лидер.

В първия ден от новата седмица очакваме и първите разговори по новата реформа в МВР.

В неделя министри, синдикати и депутати от управляващото мнозинство постигнаха съгласие да оттеглят спорните текстове от Закона за бюджета, които извадиха униформените на улицата и да опитат, в диалог с профсъюзите, да договорят новите параметри на реформата.

В парламента вече е внесен нов проектозакон за МВР, който по думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова е добра основа за начало да преговорите.

Засега е ясно, че въпреки оттеглените промени да орежат 20-те им заплати при пенсиониране, броят на дните отпуска и надбавката за стаж, протестът под пагон ще продължи на 12 ноември, когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроекта на бюджета за 2016 година.

Протестът в четвъртък ще се проведе от 13 до 20 часа отново пред сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Тасьо от село забърд преди 8 години
Този Горанов разбрал къде отиват парите на Държавата, и решил малко да гъделичка МВР. Защото трябва паботата да се диференцира. Може 20 % от тах да заслужават премии. А чантадйиите и отседналите бабички, и бездействащите маникенки, тежкарите началници!!!!Едно не ми е ясно защо този ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ така ги защити. Та и той изглежда е мажел филията си с тая аванта. До сега го мислех за честен, а се оказа зомба.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я кажете защо 80% от полицайте гласуват за Герб а кажете що!
61
0
 
2
 
! Отговори
Da ko преди 8 години
Bravo na bg agenti! Super dobri chengeta targovci! Ot bg narodnata ikonomika sa si spestili 41 miliarda leva v bg banki! Bez nationalizacia, samo s privatizacia!:-):-):-):-)
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA POLIZAITE E PO-DOBRE DA NIAMA REFORMA,SHTE VIDITE KAK SHTE PROTESTIRAT,KOGATO S NOVATA SADEBNA REFORMA SHTE GI VKARVAT PO-LESNO V ZATVORA,KOGATO KRADAT.
59
1
 
7
 
! Отговори
РедовиТ преди 8 години
Тези профсъюзни момчета говорят само това, което е изгодно за тях. Реформа трябва да има.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пакетът "Горанов" е НЕОБХОДИМОСТ !Другият път е фалит на държавата!
57
1
 
9
 
! Отговори
Брутал нерезляк преди 8 години
Това ведомство няма да имаме късмета да бъде реформирано. Ей така ще си лапкат заплатки, придобивки и ще кибичат, кой по патрулките, кой зад бюрото.
56
0
 
9
 
! Отговори
123456 преди 8 години
До АнонименМного си прав. В повечето случаи чакаме помощ от полицаите, а те са разперили чадъра над престъпниците и контрабандистите. Да има привилегии, но за тези които са истински полицаи и ежедневно рискуват живота си да защитават народа и закона. а тези които са по канцелариите да си гледат работата. Но пък ако не са на ниво да изхвърчат от системата без право да работят в никоя друга държавна структура до живот.
55
1
 
3
 
! Отговори
2323 преди 8 години
Защо се занимавате с Горанката? Финансовият министър навсякъде и винаги е мразен, обаче такава му е работата, него човешкия фактор не го интересува - гадно, но е факт! Но в случая той изпълнява волята и заповедите на Бойко и Цвъки.Това е видно от всеки скандал.
54
2
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
"Не можеш да имаш уважение и доверие на човек, който изглежда като клошар в собствения си кабинет, с униформа, която в повечето случаи си е купувал сам", коментира още Грозев пред Нова тв.Горкичкия! А случайно да си плаща, за да ходи на работа ? Или просто ходи за удоволствието от това да види как изглежда РПУ-то ?
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако стачкуващите полицай баха толкова примерни когато са на работа, нямаше да има такава престъпност в България.
52
0
 
5
 
! Отговори
Boss преди 8 години
Всъщност - ГРОБ, дЕформаторите, пишман патриотите и тези, които ги поддържат са една касапница, за съжаление ще го разберете много късно ...
51
0
 
12
 
! Отговори
Туин пикс бг преди 8 години
Полицаите в България не са полицаи.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГНУСНИ ТЪРТЕИ, ПИЯВИЦИ, КЪРЛЕЖИ....САМО ИСКАТ КРЪВ ДА СМУЧАТ, ДА ЛЕЖАТ, ДА СПЯТ ПО ПАРКИНГИТЕ, ДА ХОДЯТ С РЪЦЕ В ДЖОБОВЕТЕ....... НО ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ. ТО НЯМА ДЪРЖАВА, НЕ ДЪРЖАВА ТОВА, ТОВА Е ГЕТО.....
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудим се от каде пари. Ами много просто, полицайте погват измамници и всякакъв вид тарикати забогатели незнайно как, съда ги съди и конфискува всичко недоказано. Само дети и народните представители трябва да ги арестуват в такъв случай.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки си пази неговото, ама все чуждото е общо.Държавата има нужда от реформа - ВЕИ производители и други тежки договори в сектор енергетика, увеличена заболяемост, вследствие на неконтрол от съответните служби и вредни храни, безработица и обезщетения, липса на реално производство и контрол върху вноса.БЯгство на кадрите във всички сектори с цел по добър живот и реализация. Пиронът са руските клиенти и пазар и може да изчетем последното слово.Куба,Катар и др. кукички само разсейват истината.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селата са подложени на масови грабежи от 5 години къде са полицайте да си свършат работата ПИТАМ
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде народе вдигай се време тая свинщина на полицията приключи да се уволнят всички полицай и заменят с нови както в Грузия за да се прекъсне корупцията в държавата!
45
4
 
15
 
! Отговори
Полицео-галевит преди 8 години
Пакетът Горанов не е касапница, а спиране на касапницата над ЦЯЛ НАРОД.Ако полицаите, които имат за идоли братята Галеви и пр. криминали мутри, са подложени на "касапница" то това не е касапница, а прилагане на Закона относно криминалите.Иначе Народът е под секирата на полицео-галевитите
44
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 8 години
В полицията има повече синдикални организации и синдикалисти отколкото от баш синдикатите! А и разбирачи,бе! Ми кога работите? Или ще ни покажете графика си и ще се "убедим", че сте много заети! Смешници!