Внимание! Влизането в хранителен магазин – опасно за здравето

Д-р Папазова: Доказани са 5000 токсини и над 1500 пестицида в храната
Обновена: 18 ное 2015 09:39 | 9 ное 2015 17:52, Анисия Иванова
68
Внимание! Влизането в хранителен магазин – опасно за здравето
Снимка: Reuters, архив

Данък "вредни храни" е данък за облагане на поведението на производители и клиенти, коментира здравният министър Петър Москов. Той застана твърдо зад идеята за въвеждане на налога и подчерта, че данъкът ще засегне стоки, без които всички потребители могат.

Министърът поясни, че целите на закона не е облагане на определен вид храна, а на определени съставки, които ако са над дадено количество, имат доказан негативен здравен ефект.

Облагат се четири вида съставки - сол, захар, кофеин и таурин, както и хидрогенираните растителни масла, или т.нар. трансмазнини, уточни той.

"Целта е да променим потреблението си и начина, по който се отнасяме към храненето на децата ни най-вече. Второ, индустрията да промени формулата на това, което прави", заяви той пред Нова телевизия.

Слагаш по-малко сол в чипса и по-малко захар в напитката и не плащаш данък, даде пример министърът. Той изрично подчерта, че нито една от основните групи храни като хляб, мляко, месо, няма да попадне под ударите на данъка. За да се гарантира тяхната здравословност, подходът трябва да е друг, смята министърът.

"Нещата трябва да се променят - начинът ни на хранене, начинът ни на живот, защото ние измираме като нация. И това е статистика", каза министърът и разкри, че смъртността при децата ни е два пъти по-висока от европейската.

Сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите болести са причината за смъртността на 71% от населението ни. По думите му останалите основни причини съответно са болести на ендокринната система, туморни заболявания и др.

Москов цитира и статистика, според която увеличаването на трансмазнините с 2% в дневното ни хранене води до повишаване на риска от сърдечно-съдови заболявания с 23%. Солта - приемът й трябва да е около 5 гр на ден. На територията на България има райони, където употребата й достига три пъти повече, а намаляването й до безопасните 5 гр. редуцира с около 18% тези заболявания, обясни министърът.

Единият начин за превенция е като всяка година се увеличават парите за борба срещу тези болести, което е скъпо, не е много умно, защото не винаги е ефективно, добави Москов.

В закона ще бъде заложена и промяна, чрез която ще се забрани излъчването на реклами на вредни храни по детските канали и по време на предавания за най-малките.

Влизането в хранителните магазини вече е много опасно, добави д-р Мария Папазова. По думите й доказани са 5000 токсини в храната, над 1500 пестицида в нея, а фармацевтичните компании влагат ежедневно в производството на лекарства над 6000 токсина.

Скритата сол в продуктите води до интоксикация на организма, поясни д-р Папазова. Тя представи данни и от  изследване, касаещо захарта.

"Откакто рафинираме захарта се наблюдава 50-кратно увеличение на психичните заболявания. Има и данни за тежки отравяния, откакто за първи път започват да се използват нискокалоричните подсладители - аспартам и глутамат. Първо са давани на войници, които са полудявали на фронта. Има и нова болест - "синдром на китайския ресторант" заради голямата употрела на глутамат при готвенето там", разказа д-р Папазова.

Според друго изследване още в първото поколение на общества, в чието хранене се включва рафинирана храна, се наблюдава дегенерация, разказа още холистичния лекар.

"Съвременното отровително хранене води до бавна дегенерация на клетката", обобщи д-р Папазова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А помнете ли как ни убеждаваха колко е полезен маргарина?Колко е полезно да се яде маргарин вместо масло. И как така пазим природата. За маслото иска мляко,следователно трябват крави.Но кравата е преживно животно и при ферментация на храната и се произвежда метан .Следователно способства за глобалното затопляне.Затова трябваше да ядем маргарин. Сега пък се оказа че е вреден. Та и статистиките на господин Москов са от същия сорт.Но истинатаси е,че това е данък за да пълнят хазната.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не обложите Е-тата и Глюкозо-фруктозен сироп, бе ***
34
0
 
9
 
! Отговори
Людмил Трифонов преди 8 години
В тази загриженост за здравето ни има нещо много фалшиво. Медиците се слабички в математиката. Навремето онколозите ни поръчаха да обработим по техни указания едни анкети и медицински архивни документи за причините за рака. Оказа се, че основният етиологичен фактор за появата на раково заболяване е консумирането на пресни краставици. Защото при заболелите от рак лица само 62 % бяха тютюнопушачи, а 99.98 % бяха яли краставици!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Anonym Youtube!
32
4
 
8
 
! Отговори
boc преди 8 години
Аз не знам, колко ненормален трябва да съм, че да вляза в Кауф, Билла или Лидл, за да си купя месо, колбас, хляб, зеленчук или плод!Аз знам, че всичко, което се продава в големите вериги е ***!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно д-р Папазова ще си умре здрава от скръбна вест. Друго е като си храниш здравословно. Само що не каже тази фенка на министъра колко струва един " храно ден" със здравословно меню-- минимум18 лв.. Направете сметка колко трябва да плати едно семейство от 4 човека и кой може да си го плати. Това си е данък за пълнене на хазната.Та този закон прилича на приказката "Всичко Мара свършила не си е избрч**ла."
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MON 40-3-2 ГЛИФОЗАТ ИЗПОЛЗВАН ЗА ЖИВОТНОВЪДЕН ФУРАЖ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПИЛЕТА И ПРАСЕТА Е БЕЗВРЕДЕН СПОРЕД СЗО !!! СПРИ СЪС СПАМА !!!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние с жена ми и децата, като влезнем в Кауф.анд, Лид.л и Би.ла първо ГМО пиленца търсим. Но от тея с MON 40-3-2 Глифозатения фураж, така добре охранено. Тоя ти Москов па точно това което не ядем забранил, дреме ни на нас за кокиколи и имитиращите им там масла и сирена ??!
28
0
 
24
 
! Отговори
сова преди 8 години
Защо трябва данък?? забраняваш това,това и това да се влагат в храните. Който си позволи, слагаш му кепенците. Иначе винаги има вратичка да избегне данъка.
27
2
 
19
 
! Отговори
чобан преди 8 години
Ха сега кажи че при социализма не беше добре. Тогава имахме 11.500000 овце,сега са по малко от ЕДИН милион а от сирене не можеш да погледнеш. От какво го правят бе.Тези всички *** изброени горе бяха с закон забранени.Сега е важно производителя да печели, бе значение здравето на хората.Същото е и с лекарствата, измислят някоя болест и на другия ден фалшивото лекарство е готово. Фармацевтичната мафия е по лоша и по голяма и от нарко-мафията.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZATOVA KLOSHARITE GIVEIAT PO 100 G.,ZASHTOTO NE VLIZAT V MAGAZIN.
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам какво ви е виновна демокрацията, която всъщност нямате понеже сте свикнали все да имате бащица-цар, негово величество, правешкия ***, бодигарда му ... да не говорим за сексуалния ви фетиш руско хипофизно джудже. Вие и сега си живеете в диктатура. Моля, даже още по-брутална я направете. Да видим дали ще се подобри дори с 1% качеството на храната ви. Понеже нямате мозъци сте я докарали до тук. Понеже стоите и гледате. И все чакате някой да ви оправи. Вие сте неспасяеми ***.
24
0
 
24
 
! Отговори
простьо преди 8 години
ъъъъъ,а щом ще се въвежда данък "вредни храни",не е ли редно да се премахме ддс за " полезните храни" и да се правят повече усилия за по- ниските цени?????
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигайте цените на всичко!Незабавно)
22
0
 
32
 
! Отговори
we преди 8 години
Ами оправете заплатите на хората,създайте им работа,не се чудете само какви данъци да налагате! Забранете Макдоналсд и Кока-кола ама не ви стиска!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чекист излезе че българина е *** до безумие и вярваше и продължава да вярва на всякякви измислици за демакрация и пазарна икономика
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ясно е че демокрация няма ама тия дето ви прекараха сега ще ви помогнат да влезете в диктатура защото вече всички разбраха че такова чудо нямаи отгоре на диктатурата ще са баш демократите а на вас ви остава само да ръкопляскатеи да хапнете по някое измислено кебапче по избори
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наред със марионетното управление българина си получи и дозатастоките по БДС ги няма а това дето се продава неможе ги стигна никокакусайте си я демокрациятасато махнем монополите всичко ще е 6 махнахме българските да ни залеят чуждите ама на *** народ и това му е много предателите и продажниците са в министерските и президентските кресла а вие ще ядете каквото ви дадат и ще си отивате бавно но с освободена и демократична душато демокрация в стара гъпция е имало има-няма 20 години
18
2
 
22
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
И ква стана тя? По изгрева на демокрацията ни разправяха колко лоша била храната и че е далеч от ЕС стандартите, а сега след демокрасито и евро нормите какво излиза?
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма какво яжте министри.