Слагат данък за таксиджии: До 1000 лв. на година

С новия налог ще се помага финансово на общините
10 ное 2015 15:08,
73
Слагат данък за таксиджии: До 1000 лв. на година
Снимка: архив Булфото

Между 400 и 1000 лв. годишен данък ще плащат таксиметрови шофьори. Това решиха депутатите от бюджетната комисия с промени на първо четене в закона за местните данъци и такси.

Новите текстове предвиждат точният размер на данъка да се определя от общинския съвет. Налогът ще се дължи за всеки отделен автомобил, който извършва превоз на пътници. Основният мотив за въвеждане на новия патентен данък е, че чрез него ще се осигурят приходи от таксиметрова дейност в общинските бюджети.

"Всяка една община съобразно условията в нея може да определи размера на данъка. Минималната работна заплата в момента е 360 лв. , което означава, че всеки работещ на минимална заплата внася 400 лв. в държавата на година", каза председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, цитирана от "24 часа".

Тя разказа, че имала разговор с таксиметров шофьор, който й казал, че не е възможно да се изкарат толкова пари, че да се внесат по 400 лв. годишно.

"Смятам, че който работи и не може да изкара минимална работна заплата, е по-добре да си намери друга работа", коментира Стоянова.

Законът дава възможност в случай, че шофьор е болен или се наложи ремонт на колата, да се подаде декларация, че няма да се осъществява дейност за определен период от време. Тогава данъкът ще подлежи на възстановяване, ако е внесен предварително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
krokitotot преди 8 години
Колеги,нека спретнем един ама ХУБАВ ПРОТЕСТ да я видим София за една седмица без таксита.
43
1
 
3
 
! Отговори
АААА преди 8 години
Децата да ви умрат на вас,които измисляте как да отнемете залъка на народа!На внуци с увреждания и на даунчета да се радвате до края на живота си!***!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При полицайте не минадай да видим пи таксиджиитепа после и при некой друг
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крайно време беше
40
0
 
7
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Тя разказа, че имала разговор с таксиметров шофьор, който й казал, че не е възможно да се изкарат толкова пари, че да се внесат по 400 лв. годишно."Смятам, че който работи и не може да изкара минимална работна заплата, е по-добре да си намери друга работа", коментира Стоянова.НАГЛОСТТА И ПРОСТОТИЯТА НА НЯКОИ ХОРА ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ, НАКРАЯ ЩЕ ИМ ДОВЕДЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ВИСОКО КРЪВНО И НУЖДА ОТ НОВИ ПАМПЕРСИ !!!!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувайте пак за гроб , тия погребаха България
38
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
после като резне лимит и на инструкторите ела гледаи брат ненормална даржава ама нее луд тоя де яде баницата а тоя де им я дава баламурковците изгладнели след изборите трябва да избият карибите идва коледа подаи му малко власт и му гледаи сеира
37
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
верно тая е мраднала кво искат толкова от такситата като знаем как дремат в малките градове денем отде да ги земат
36
2
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Тая *** дори не знае колко е минималната работна заплата.
35
0
 
33
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Аз пък смятам,че Менда и подобните, и в НС също трябва да си намерят друга работа, щото от много време са в политиката на "Ползу Роду", пък нищо добро не сме видяли от тях. Наглостта на тия депутати прелива от вожда им.
34
1
 
21
 
! Отговори
Кара Колю преди 8 години
Я предлагам още един данък За сички народни изедници, пардон така наречени избраници.Тъй както сички таксита требе два пъти в годината да одат на преглед същото да важи и за наще дупетати два пъти в годината да ги проверяват у аутосервизите за вредни газове. Мушкат им едно железо у ауспухот и ги карат да пускат газове .Много кифтета маат бе, после са чудим що толкова е замърсен въздуха в България.И на който газовете му са над допустимата норма - солена глоба.Ето от каде ша са напълни хазн.
33
2
 
34
 
! Отговори
ИВОМИР преди 8 години
ТИКВАТА КЛЕКНА ПРЕД УШЕВИТЕ И СЕГА РЕШИ ОТ НАРОДА ДА НАПЪЛНИ БЕЗДЪННАТА КАЦА НА МВР.
32
4
 
14
 
! Отговори
IT EMPL. преди 8 години
Така ми се иска пак да си поръчам UBER ... Дайте ми право на избор, на мен и на много други.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като почнат да возят и по 2-3 лв тогава да се оплакват. Понеже им е много зле под 5 лв не ги харесват на курс. Да не говорим за качеството на обслужването и чистотата на превозните средства. Жалко, че спряха Uber. Ако бяха нормални компании, Uber никога нямаше да прокопса.
30
5
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ПРАВИЛНО...ПЪРВО НА МНОГО ОТ ТЯХ ДОХОДИТЕ СА ОТ ДОСТАВКА НА ДРОГА...***...И КАКВО ЛИ ОЩЕ...НЕ КОМЕНТИРАМ ЧЕ СТО ПЪТИ СЪМ СИ ПУСКАЛ GPS НА ТЕЛЕФОНА ДА ВИДЯ ПРОСТО ЗА ЛЮБОПИТСТВО С КОЛКО СА МЕ ИЗЛЪГАЛИ...ИМА И МНОГО СВЕСТНИ РАЗБИРА СЕ НО СА ДОСТА МАЛКО...
29
2
 
25
 
! Отговори
гарантирано от герб преди 8 години
Данък депозит, данък вредни храни, данък винетка.... Сега и това.Гласувайте и на следващите избори за ГЕРБ. След време нищо чудно и данък "дишане" да въведат.
28
6
 
5
 
! Отговори
а юбер? преди 8 години
А после Юбер не били толерирани и не били с преференции. Виждате ли как се поставят конкуренти в неравнопоставени позиции - едните хем плащат данъци, хем всяка година минават психотестове, хем накрая трябва да плащат и 1000лв друг данък, а Юбер и стотинка не власят в хазната.
27
2
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
януари 2016 Герб ще си замине - явно пак с кръв- този път полицаите няма да бият с желание хората- защото "УТРЕ" те пак ще ревът за скъсаните си ботички и 20-йсте си келяви заплатки, ГЕРБ е една жалка имитация на политическа партия- всъщност е бирническа партия започнала от Дянков и завършена от Горанов- защо ли? ами защото най лесно се обира бедняка в тази абсурдна страна- защото бедният няма права- няма къде да се жалва- той си плаща докато умре от глад-Най жалката партия в историята на БГ
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 000 лв трябва да е данъкът за вас, червени каскети!
25
8
 
41
 
! Отговори
ИВАНОВА преди 8 години
ТАЗИ МЕНДА СТОЯНОВА Е ЗЛА И СТУДЕНА ЖЕНА ЯСНО ЛИ И Е НА НЕЯ ДА СТОИ ЦЯЛ ДЕН НА ЕДНА СТОЯНКА КОЛКО СЕ ИЗКАРВА КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД ЧОВЕК ПОМИСЛЕТЕ ГОСПОЖО МАЛКО НЕ ВИ Е СРАМ