Съседка опита да измами психично болни, иска им имота

Тя поискала да подпишат документи, за да вземе къщата им
23 ное 2015 10:05,
8
Съседка опита да измами психично болни, иска им имота
Снимка: Reuters, архив

Виолина и Силвия Димитрови са майка и дъщеря. От години страдат от шизофрения и се лекуват в психиатричната болница "Свети Иван Рилски".

Съпругът на Виолина и баща на Силвия е починал. След смъртта му двете жени наследяват дял от къщата му и част от имот към нея, който се намира в кв. "Филиповци", район "Люлин".

Преди няколко дни, в деня за свиждане, в клиниката ги посещава тяхна съседка и мъж, който те бегло познават.

"По време на свиждането, което за късмет се е осъществило вътре в столовата, дежурната сестра установява, че тези две лица, представили се за техни познати, им подават някакви листа за подписи. Усъмнила се е, извикала е дежурния лекар, който установил, че това са предварителни договори за покупко-продажба на собственото им жилище", обясни пред Нова тв д-р Цветеслава Гълъбова –директор на болница "Свети Иван Рилски".

Жената, която се записва в книгата за свиждане като посетител на Виолина и Силвия, се казва Милена Първанова. Къщата й е съседна до тази, която наследяват двете. Другият посетител не се легитимирал.

Документът, който подписва Силвия, е предварителен договор между нея и Милена, с който продава дял от къщата - /29 квадрата/, и една трета част от парцела към нея за 9 000 лева.

"По този повод е идвала полиция, защото е направен един изключително нагъл и груб опит да  бъдат ощетени психиатрични пациенти по най-гадния начин - чрез имотна измама", заяви д-р Цветеслава Гълъбова.

"Този предварителен договор е много опасен, защото това е опит за много грозна, безскрупулна измама. По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама", обясни адвокат Марин Марковски.

"Случвало се е нотариуси да идват на портала с подставени лица, но толкова нагло и арогантно поведение за първи път - да влезнат вътре и пред очите на персонала да ги накарат да подпишат предварителни договори", коментира д-р Гълъбова.

Коя е Милена Първанова? Съседка на Силвия и Виолина. Двамата със съпруга й са изкупили другите дялове от имота, остава частта на двете жени. Милена е служител в пощата в район "Люлин". Там именно двете жени се запознават с нея, докато взимат пенсиите си. 

"Известно е, че нашите пациенти са много манипулируеми, много лесно може да им се внуши нищо. Така че те първо ги обработват, контактуват с тях", обясни д-р Гълъбова.

"Имат уговорки с нотариусите, които ще извършат сделките  И ако полицията не вземе мерки, има опасност тази най-нагло да доведе докрай тази процедура и да вземат един имот, който никак не е евтин”, обясни адвокат Марковски.

Полицията работи по случая. Има образувана преписка, разпитан е персоналът на болницата, събират се доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съседката дано да изгори жива в къщата си!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДОБЕН ВИД ИЗМАМА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО С ПОМОЩА НА НОТАРИУС ТЪЙ КАТО ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДПИШАТ ЗА ПРОДАЖБАТА НА МЯСТО ИЛИ ДА СЕ ПОДПИШАТ НА ПЪЛНОМОЩНИ ПАК ПРЕД НОТАРИУСА!!!!!!!КУПУВАЧА Е ХИТЪР ПИСАЛИ СА 9 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЩОТО ОТ 10 ХИЛЯДИ НАГОРЕ СА ПО БАНКОВ ПЪТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПРЕВЕЖДАТ!-----------НО ПАК КАЗВАМ ТРЯБВА ИЗМАМЕН НОТАРИУС В СЛУЧАЯ БЕЗ НЕГО НЯМА КАК ДА СТАНЕ!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВОТО ПРАВИШ ТОВА ЩЕ НА МЕЛИШ , РАНО ИЛИ КЪСНО ТОВА СЕМЕЙСТВО ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО , НЕ МОЖЕ С БОЛЕСТА НА ТЕЗИ ЖЕНИ ДА СИ ЩАСЛИВ ФИНАНСОВО ТИ
4
1
 
38
 
! Отговори
Веднага в панделата! преди 8 години
Милена Първанова е за затвора, поне за 10 години, да видим дали друг път ще мисли за лично облагодетелстване за сметка на чуждото страдание и нещастие. Невероятна наглост и безчовечност, притежават някои хора в нашата страна. За такива животни трябва бързи и безкомпромисни присъди, които да са за пример на останалите престъпници и измамници!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина "добра"схема.Кой всъщност е упълномощен да се грижи за имуществото на психично болни ако нямат други живи роднини?Така всеки може да ги измами.Грях е да се краде от такива хора!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nacionalitete kazva vsichko baditska
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв нотариус бих го закачил два конски впряга!