Стига с тези стикери по стъклата, опасни са!

В дигиталната епоха е излишно да облепяме автомобила
9 дек 2015 11:34,
27
Стига с тези стикери по стъклата, опасни са!
Снимка: архив Bulphoto

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка инж. Йонко Иванов е инструктор вече 35 години. Наясно е с всички законови промени за автомобилите.

Още по темата


За него обаче апликацията от различни стикери на предното стъкло е не само безсмислена, но и опасна.

"Те са цяла броеница от стикери. Модерните технологии са такива, че изискват максимално остъкляване на автомобилите или максимално отваряне на стъклата на автомобилите с оглед да има по-голяма видимост... Съответно се създава и по-голяма безопасност за движение на автомобилите", посочва той.

Според инструктора така или иначе информация за застраховките по колата има всеки полицай, който ни спре на пътя.

"В момента, в който ви спрат, на таблета вече има връзка. За мен все още е чудно, след като повече от 2 години полицаите имат таблети, полицията по-точно разполага с електронна система, с която автомобилът може да се види дали той има гражданска отговорност или не - това нещо може да съществува”, обяснява Иванов пред bTV.

Иванов подчерта, че стикерите излишно вдигат цената на застраховката.

"Ако се мине на електронизация, това означава, че ще падне цената на гражданската отговорност. Много по-бързо може данните на автомобила да бъдат вкарани по електронен път към дадения застраховател и оттам вие да си получите полицата на следващата секунда. Не е необходимо да се ходи, да се чака по гишета, да се седи на определени места и да губим време”, коментира инж. Иванов.

Той споделя, че е пътувал наскоро из Великобритания и там не е видял стикери по стъклата. Инструкторът е на мнение, че електронизацията би намалила и рушветите: "Колкото по-малко хора, толкова по-малко корупция. Колкото повече техника, толкова по-малко проблеми по пътищата има”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
28
 
! Отговори
токо преди 8 години
В Румъния от около 5г винетките са електронни.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човекът!