Майката умишлено изоставила бебето в Пловдив, нямала пари

Първоначално твърдяла, че са го отвлекли
Обновена: 18 дек 2015 11:24 | 18 дек 2015 10:42, Веселина Йорданова
65
Майката умишлено изоставила бебето в Пловдив, нямала пари
Кадър: Нова тв

Родителите на бебето, което снощи беше открито само в детска количка в двора на пловдивска кооперация, са установени.

Още по темата

Детето е било изоставено умишлено от майката, защото тя е решила, че няма възможност да се грижи за него.

"Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", заяви Кузман Мартинов от Второ РПУ в Пловдив пред Нова телевизия.

По думите му с бащата са в лоши отношения и той не желаел детето да е в дома му. Майката се обадила в полицията късно снощи, като първоначално твърдяла, че го е загубила, а после, че е отвлечено.

Надя Танева, директор на местната агенция "Социално подпомагане" съобщи, че жената е на 32 години и има още две деца от друг мъж, които гледа майка й.

Изоставеното дете и родителите му са живели в село Житница и ще се изяснява какво е правила майката в Пловдив. Предстои сериозно проучване, от което да стане ясно дали майката може да се грижи за момиченцето, съобщи още Танева.

Детето е на 11 месеца. Момиченцето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. "То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", изтъкна Танева. 

Тя съобщи още, че бащата на детето се свързал със социалната служба и попитал защо детето му го дават по медиите. Това означава, че версията на майката, че е изоставена не е точно така, допълни шефката на "Социално подпомагане" - Пловдив.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дедо ЙовТова, което предлагате е неправилно, защото тогава всички ще бъдат третирани като безотговорни по дефиниция, за да не се допуска реална проява на безотговорност. Все едно да вкараме всички в затвора, за да няма престъпления.Това на какво ви прилича?Всеки случай си има дълга предистория и затова трябва да се преценява по отделно.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Финансовите проблеми не са основание майка да изостави детето си. Ако детето е било нежелано, това е друг въпрос. Майката е с отклонения и явно не знае как да се предпазва от нежелана бременност. Стига с тия глупости Народът това, Народът онова.. Индивидът носи отговорност за поколението си, ако е неспособен има психиатрии за целта, а за децата - осиновяване. Много хора нямат деца и искат да осиновят, защо се отнема този шанс
23
4
 
7
 
! Отговори
художника преди 8 години
До тцЪНарода не е ***, ама виж- за безотговорността си прав, а тя е следствие от държавното управление.
22
4
 
23
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
До художникаГлад и недоимък все е имало... Народът е озверял от простотия и безотговорност!
21
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
spored men roditelite s malki deca trqbva da polzvat predimstvo za namirane na rabota ,ma neznam koq organizaciq trabva da se griji za tova
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има излишно дете и не може да се грижи за него. Ами да направят някаква процедура в тези случаи да се иска съгласие на родителите и детето да се осиновява от други родители. Аз с радост ще взема такова дете. Но да оставиш малко дете на студа с часове. Може да измръзне и да изгуби крайниците си. Бебетата не са добре терморегулирани. Тъжно е, че това се случва в "европейска" България.
19
3
 
35
 
! Отговори
художника преди 8 години
Българийо, родино мила.... Какво стана с теб, че майките да си оставят децата на божията милост??? Народа е озверял от глад и недоимък.Политиците ни озверели от лакомия и охолство.Държавата ни е потънала в корупция и безнравственост.
18
4
 
15
 
! Отговори
до Сашо от 17 преди 8 години
Брат ми въпреки, че кара ТИР успя да си вземе детето. Майката не е алкохоличка или наркоманка, просто го беше зарязала при родителите си. Ама сега какво... Гледам го аз, защото той няма физическа възможност.
17
6
 
8
 
! Отговори
дедо Йов преди 8 години
Айде омръзна ми да чета за подобни ***! Да се спре вече страданието на децата, те не са виновни горките че родителите им са ***, държавата да си влезе в ролята и тотален контрол на раждаемостта, нямаш адресна регистрация, живееш в жилище в което няма да живее и животно, нямаш един ден трудов стаж и т.н. ами няма да отглеждаш и деца! Ще кажат че няма начин да бъдат проследявани всички случай, в недалечното минало навсякъде имаше по едно "ухо" и всичко се знаеше!
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз изобщо не вярвам, че причината е липса на пари, просто това е най - удобното оправдание. А и пише, че досега детето е гледано добре, явно има някаква по- сериозна причина, психически проблеми на майката, проблеми с бащата, с новия й мъж, и какви ли още не сценарии.
15
18
 
11
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Докъде ни докараха... да изоставяме децата си понеже нямаме пари да ги гледаме. Майко Българийо, събуди се вече и да изметем тези дето ни причиниха всичко това за тези 25-26 години. Безсрамници такива - майка да изостави детето си защото няма пари.... срам и позор за управляващите. Горката майка....
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АйшеДа вие направо ги мятате в кладенците, че да е сигурно, че няма да оцелее и да ви го върнат.
13
5
 
30
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
ще ти отговоря защо: защото институцията наричаща се Агенция за закрила на ДЕТЕТО, е Агенция за закрила на майките, защото съдебните състави по семейните дела са ОТВРАТИТЕЛНО КОРУМПИРАНИ и са почти на 100% феминизирани, защото обществото ни е болно от ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ, че априори майките са по- добрият родител, а бащите са банкомати, а като свършат кинтите кучета го яли. По-добре си мълчи и мисли ако можеш ти, БГ-МАМО, понеже си в ГОЛЯМ дълг към децата на БЪЛГАРИЯ и към БГ--БАЩИТЕ!!
12
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, нямала пари, ама не можа ли да го заведе при социалните или в дом за сираци, а не да го оставя на вън посред зима?! Това вече не го проумявам! А иначе всеки може да изпадне в трудно положение, обаче това да си оставиш детето просто така без никаква мисъл дали ще оцелее или не няма как да го приема. Оставила го е в двор! Ами ако никой не го беше намери няколко часа? Щяха да намерят едно вкочанено тяло! Явно жената не е добре с главата, не само финансово.
11
4
 
12
 
! Отговори
Мамчета преди 8 години
До До СашоЗащото майката плющи съдията, примерно.
10
20
 
1
 
! Отговори
надарен извратеняк преди 8 години
Да дойде тая при мен, да й направя близнаци, а си сформира футболен отбор направо! 22 см!
9
14
 
3
 
! Отговори
До Сашо преди 8 години
Щом съдът не ти дава детето, явно има защо...
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради конфликтите на родителите го отнасят децата! Ужасно е, но и цялата ситуация е доста запленена.
7
16
 
4
 
! Отговори
Айше преди 8 години
ний така ни правими, гяурска жина саму можи такува нешту да напрай!
6
6
 
10
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Нека сега да я глобят за постъпката ѝ, да види че не е добре така. Много се разхайти тоя народ, много слободия.