В СУ си знаели за палавия асистент, но си го държали

Имал и поредица изяви, които "оплювали" историческия факултет
18 дек 2015 09:22,
35
В СУ си знаели за палавия асистент, но си го държали
Снимка: Facebook

Щом има грешка, има незабавна реакция. По този начин преподавателят от Юридическия факултет доц. Атанас Семов коментира пред bTV решението на факултетния съвет да отстрани асистента Чавдар Стоянов, който беше обвинен че е карал студенти да правят лицеви опори и им е изпращал съобщения с неприлични намеци.

По думите му, решението е било взето единодушно, в присъствието на учащи. Той поясни, че решението е взето на факултативен съвет с пълно мнозинство - 31 гласа от 31 присъстващи. 

Още по темата

"Много важно е, че студентите излязоха с лицата си – това даде възможност на факултетния съвет да реагира категорично”, посочи Семов, който обаче призна, че до момента не е имало официален сигнал срещу Стоянов.

Семов спомена, че изпитва жал към майката на асистента, която също била тяхна колежка, но пожела да не навлиза в жълти подробности. Каза, че отношенията между майката и сина са по-скоро семейна драма.

"За някои от нещата се знаеше. Това за охраната е известно, това се вижда по коридорите”, посочи доцентът и допълни, че Стоянов е имал и поредица от изяви в медиите, "грубо оплюващи историческия факултет”.

"Самият Чавдар е дете на българската демокрация – той е символ докъде може да стигне усещането за всепозволеност, за липса на мярка”, коментира Семов.

Той подчерта, че това не е лицето на Юридическия факултет, а "неестествено изключение”.

Формално, юридически съдбата на Стоянов все още не е решена, тъй като ректорът взема решенията за уволнение. Едва ли обаче то ще бъде по-различно от това на факултетния съвет, който преди дни уволни публично асистент Чавдар Стоянов.
 
Dnes.bg припомня, че името на асистентът Чавдар Стоянов стана известно след като студенти се оплакаха от практиките му и неприличните му предложения. Над 100 студенти внесоха подписка с искане за дисциплинарно уволнение на асистена в катедра "Конституционноправни науки".

Според студентите той предложил на второкурсник лесна заверка срещу 100 лицеви опори без тениска. Второкурсникът бил получил и съобщение на телефона си да "пие кафе" с асистента. Преподавателят бил обяснил, че е бисексуален, че харесва въпросния студент и желае да излезне с него.

Асистентът обаче отрича да е имал сексуални намерения към студента.

“Поканих го на разговор, разменихме си телефоните и го призовах в удобно за него време, ако реши, да дойде на консултация, защото вероятно има трудности с усвояването на учебното съдържание. Казах му, ако желае, да го направи в присъствието на груповия отговорник, бях готов да му предоставя всички лекции в писмена форма, включително да му подаря три от моите книги. Той възприе този мой подход като някакъв несвойствен интерес към него, като желание за близост, каквото категорично няма”, отговорил в заявление до декана на Юридическия факултет асистентът.

Залата, в която се провело заседанието, на което се разгледала подписката на студентите, се оказала тясна за всички студенти, които искали да присъстват.

Доц. Кристиан Таков се обърнал към младите хора с думите: "Колкото повече казвате, толкова повече доброто ще спечели!".

Окончателното решение за уволнението на асистента обаче е на ректора, който му е работодател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
странник преди 8 години
До Tulskiлично като негов студент, който е бил каран да си купува малоумната му книга със статии по МПП, за да получи заверка, мога да бъда доста сигурен, че всичко това е долна лъжа. Чочо П*дераса лъже и маже, но вече няма да му се размине. И преди сме се оплаквали от него студентите, просто не са били намесвани медии. А явно за да се получи нещо в България, всички трябва да разберат за него.
21
1
 
4
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Упадъкът на стойности и морал е на всички нива в живота. Жалко е , че се окаля и престижния в страната ни СУ.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Чавдат има адски противна мутра и е некадърен. Добре, че го маханаха
19
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
в юридическия било пълно с такива ф димитров йор соколов а ние чакамеправосъдие и реформи смях в залата
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и още никой не му е счупил ръчичките на този?
17
1
 
11
 
! Отговори
Бат Минч преди 8 години
Вместо да пишете колко бил "палав",защо като сте големи ?журналисти" не разследвате на кой от дс е роднина този "палавник" и кой го е уредил на работа в СУ,сигурен съм ,че ще излязат доста любопитни факти.
16
1
 
9
 
! Отговори
АХА преди 8 години
В България няма система за справедливо назначаване никъде!!! Дори и да има някакъв публичен тест, после се правят допълнителни тестове и условия и кадърните хора се игнорират. Системата "наш човек" е толкова силна и непоклатима, пуснала пипала навсякъде. Ако нямаш познат доктор, е просто премеждие, ако нямаш родители да те бутнат - трудна работа. Така беше и преди демокрацията, и по време на демокрацията, въпросът е докога!?
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е значи е имало студентки готови да легнат а Тях какво да ги правим даЕ-емли ?
14
1
 
5
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
и кво последно, колк студетнтки е оправили или си е падал по студенти?
13
2
 
4
 
! Отговори
Гого преди 8 години
В БГ всичко си има цена.Плащаш и си свободен като митничарите,плащащ и управляваш БГ като ББ няма значение че си мутра така че нищо ново за този ***
12
2
 
9
 
! Отговори
Демокрация АД преди 8 години
От *** какво да очакваш? То не знае мъж или жена е, тръгнало право да преподава :)
11
2
 
2
 
! Отговори
Студент преди 8 години
Съгласен съм с коментар #10
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тома неверниВ тази люпилня на юристи е пълно с такива.Прави сметка и какво излюпва тази люпилня.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типична гългарска работа.Докато случая не се разгласи от медиите, никой не прави нищо.Всички са знаели, но са си траели.Изведнъж, когато скандала излезе на яве...оо, ние сме много принципни, ще реагираме незабавно.Българска, балканска работа.
8
2
 
12
 
! Отговори
Студент преди 8 години
Този човек е петно за българското образование.Човек с психично разтройство.Този път справедливостта има последната дума.
7
25
 
6
 
! Отговори
bobi преди 8 години
аре тия студентчета да не се правят на ощипани моми.. със сигурност сами са се предлагали на палавия асистент срещу подпси, заверка или каквото там им трябва.. като ги гледам колко учат и как киснат само по кафенета и чалготеки вечер.. Тоя асистент поне не си е искал пари, за разлика от другите "преподаватели" там
6
2
 
50
 
! Отговори
тома неверни преди 8 години
майката на асистента, която също била тяхна колежка,-ето там е заровено кучето.Един ***..ал некадърник,назначен с връзки,но не в цех за кабърчета,а в люпилнята за юристи
5
5
 
31
 
! Отговори
факт преди 8 години
,,Самият Чавдар е дете на българската демокрация''-ето това изречение казва всичко за толерастията и новите ценности
4
1
 
28
 
! Отговори
независим преди 8 години
Както в държавата,така и в СУ трябва да има страхотна чистка на преподаватели,служители,обслужващ персонал.В ЮФ всички са връзкари,надути пуяци.Там не може да пробие дете,което няма юристи в семейството.Никой не се интересува от преподаване-важна им е личната работа-адвокати,съветници,оценители и пр.Вижте само Ю.Кучев-преподавател,зам.ректор,работи в БФС,дава консултации...Хич не му дреме за подготовката на студентите.Така е за всички преподаватели там.Там всички се мразят и се смятат за велики.
3
1
 
33
 
! Отговори
хаха преди 8 години
"Семов спомена, че изпитва жал към майката на асистента, която също била тяхна колежка" - т.е. "момчето" си имало гръб - ***!