БНР свали предаването на Петър Волгин

Ръководството си пази поста, скочи водещият на "Деконструкция"
Обновена: 21 дек 2015 19:51 | 21 дек 2015 17:37, Камелия Цветанова
477
БНР свали предаването на Петър Волгин
Снимка: Булфото, архив

Предаването "Деконструкция" вече няма да звучи в ефира на БНР. Решението за това е взето от Управителния съвет на общественото радио след акт на СЕМ.

В мотивите е посочено, че водещият Петър Волгин допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата.

"Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура, като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение", уточнява ръководството на БНР.

Според Управителния съвет в предаването няма плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи, а Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на Закона за радиото и телевизията.

Петър Волгин не закъсня с отговора си.

"Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно", написа той в социалната мрежа Facebook.

Според него обаче всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си, а "лакеите на управляващите ги чака същата съдба".

"Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами", твърди Волгин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още по темата: БНРСЕМПетър Волгин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ПО ДОБРЕ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ 9МЛН БЪЛГАРИ,ОТКОЛКОТО 5МЛН И НАДОЛУ ПОД АМЕРИКАНОЕВРОПЕЙСКО ТУРСКО ИГО.
289
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
РУСОФОБИТЕ ИЛИ В ЕС ИЛИ В АНАДОЛА,НЯМАТЕ МЯСТО В СЛАВЯНСКА БЪЛГАРИЯ.ИМАТЕ ПЪЛНА СВОБОДА И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ОСВЕН ДА ПРИВАТИЗИРАТЕ ИЛИ РЕСТИТУИРАТЕ.МАНДРАТА СВЪРШИ ТАКА ,ЧЕ ВЪРВЕТЕ СИ, ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА.
288
3
 
0
 
! Отговори
кърлеж преди 8 години
Баси ... червените пенсии имаха едно предаване по БНР дето да се плюнчат от злоба вместе с тоа *** от снимката и им го отмениха...
287
0
 
2
 
! Отговори
До 406 преди 8 години
До АнонименВ Алфа с Волен Сидеров ще освобождават ли Альоша от наряд ? Опа грешка, волен сидеров освобождаваше Альоша във вестник демокрация, сгреших
286
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен409 обещали са му Волга за това че си е продал душицата грешна
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен411 хем русофили хем рекламират руската таратайко индустрия
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не каза най-важното412 а ти искаш ми България да стане Украйна? Колко руснаци се заселиха в нашата страна по черноморието? Какво ще направиш ако се оплачат че не гледат достатъчно руски телевизии и искат референдум? Не забравяйте че Русия не е гарантирала териториалната цялост на България, Русия гарантира териториалната цялост на Украйна чрез Будапещския договор от 1994 и целя свят видя колко го спази, за това че НАТО са добре дошли в България, украинците късно се сетиха
283
3
 
14
 
! Отговори
Хигиенист преди 8 години
Най после!Агресивно, арогантно предаване, което насажда страх, несигурност в бъдещето, което води до разделение на нацията, което не предлага никаква алтернатива, където има само една гледна точка, където по телефона и скайп се обаждат винаги едни и същи хора, където, ако все-пак се обади някой със смислен въпрос или критика бива веднага срязван като кисела краставица от водещия и линията му се затваря НЯМА МЯСТО В ЕФИРА НА БНР! Да не говорим за качествата на журналистите в предаването. Ето са
282
7
 
4
 
! Отговори
Не каза най-важното преди 8 години
Управляващите козируват директно на Вашингтон, и в случая директно на американския посланник който козирува на Вашингтон. Забележете, не Брюксел, не Европа, а директно на Вашингтон. Честити ви нови американски танкове по черноморието и за много години. За много американски под американски танкови вериги.
281
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе друго сие - Волгин, Чайкин, ЗАЗов, Москвичов, Ладов, ГАЗ 53цов, ЗИлов, Уралов, Тюбетейкин, Ушанков,.....
280
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така !??? Чухте ли бе ? На Петър му смачкали Волгата ???
279
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това име "Волгин" като раболепие към кремълските господари ли го е приел ?
278
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда пълен ръбъл. Така са ***, не са нормални хора...
277
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** не трябваше да се пипа, та да продължава да служи като ясен пример що за вулгарна простотия е крайната русофилщина и болното залитането към комунистическата секта.
276
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волгин, Алфа зовут тебя :)
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анализаторДа, преценихме мненията на хората за и против Петър Волгин!Излиза, че 86 % от нормалните хора подкрепят предаването му, макар и да има някои залитания в позициите му!---------------86% !!!Точно толкова е рейтинга и на кремълския товарищ !
274
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азедно интелигентно предаване имаше - и естествено! - трябва да го спратспоко бе - ще дойде при вас в алфа.
273
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопПП: Този Волгин волга ли кара, откъде му идва прякора?или са го плющяли по партийна линия покрай Волга, или е бил на стаж като бурлак на Волга :)
272
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже заговорихме за Лузъри /загубеняци/ в превод на български, та да кажа и аз нещо което не го знам как е на английски - ЛИЗГАЧ ! Та тези Лизгачите де, те са тия дето никога нищо не са направили в живота си но винаги се хлъзгат на гърба на мама и тате стари комунисти, деца пък на активни и пасивни такива, и винаги са на ръководни постове или пък собственици на фирми !? И е така от как СССР окупира България през 44г. та до днес !!! Всички други сме Лузъри !???
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СелсъветаПомня я, помня я Английската кралица ! Тя беше председател на Селсъвета и ТКЗС-то в нашето село ! Тогава и викахме другарката Елисаветa II, оти имахме и една друга Елисавета, ама тя се занимаваше с други истории ! А иначе тая другарка беше член на Пратията, голям човек беше !