"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година

Те ще са приравнени на всички останали чиновници в страната
Обновена: 23 дек 2015 09:25 | 23 дек 2015 09:07,
67
"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година
Снимка: Bulphoto, архив

Чиновниците в МВР ще загубят привилегиите си на специални служители и ще бъдат приравнени към редовите чиновници, съобщава "24 часа".

Причината за това е, че още в началото на януари правителството ще предложи промени в Закона за МВР, които трябва да разделят т.нар. "чантаджии" от полицаите.

Още по темата

Идеята е чиновниците да нямат право на ранно пенсиониране като полицаите, да не получават обезщетение от 20 заплати при напускане на системата, да не ползват безплатно градски транспорт и пр.

От промяната ще бъдат засегнати около 6000 служители в административните структури на министерството.

Още поне толкова чиновници обаче ще останат да работят по специализирания закон. Те са от т.нар. специализирана администрация на МВР. В нея на щат има над 5000 души според изчисления на бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

Промените в закона за МВР трябва да бъдат одобрени от Народното събрание до края на февруари. Подобни предложения за разделяне на чиновниците от военните по отношение на привилегиите се очакват и от Министерството на отбраната, но засега няма подготвени законови текстове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Ташко преди 8 години
Как ще стане това, дето го мисли горановчето? Нали , за да се назначат по новия закон служителите, трябва да се прекратят по стария, където е казано, че при прекратяване на служебни правоотношения по ЗМВР се изплащат обещетения. Толкова е и компетентен, след като говори недомислици. Няма ли юристи около него. Явно юристите му са завършили право при г-н Воденичаров
55
0
 
3
 
! Отговори
Гиньо преди 8 години
До Анонименс кой ще градиш държавата. Не се прави така, както в приказката за стария родител
54
4
 
17
 
! Отговори
койчо преди 8 години
В тази обрана държава само полицаите имат права и привилегии!!! Затова пък не съм чул един, доволен от тяхната работа! Изглежда, че държавата съществува да обгрижва и храни своите "защитници"! ПЪЛЕН АБСУРДИСТАН!!!
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАХОТНА НОВИНА
52
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР и МО живеят по закони и привилегии от преди 90 година. За народа няма първа категория, 20 заплати, безплатни карти, безплатно медицинско обслужване и.т.н. И това ако не е чист социализъм. Защо не направите за тях тока по 4 стотинки и идилията да е пълна.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--45;Сега работещите в полицията са наследници на бившите милиционери.А в КАТ Паспортна служба и др. работят жените на шефовете в полицията. Който е ходил знае какви са "любезни".
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Без привилегии--43;След ДЕВЕТИ избиха много полицаи ,а на живите не им дадоха пенсии + чистачките.
49
1
 
10
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
До До 33Прав си. Това не е като едно време да гасиш слама. Достатъчно за 27 год. да участваш в гасенето на поне 2 пожара, като в Арома или Нефтохим, и след това трудно ще доживееш до 70г. Затова трябва да си остане 1 кат. Не съм пожарникар.
48
1
 
16
 
! Отговори
Miro преди 8 години
В Кока-кола има 200 човека мениджмънт + ИТ, които управляват по-голямо БВП от България. 12000 тъпанара не могат 1 млрд. лв да оправят
47
2
 
17
 
! Отговори
До 33 преди 8 години
Като е толкова лесно да си пожарникар ти защо не отидеш да станеш един? И при първото сериозно произшествие ще си напълнил гащите и ще се чудиш къде да се скриеш ... много сте велики,ама само на думи и да злобеете по чужд адрес.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLIZAITE KOGA SHTE PLASHTAT DANAK ZA PARITE OT RUSHVETA.
45
8
 
26
 
! Отговори
Некадърни са горе преди 8 години
Много хора пишат тук без изобщо да са прочели закона. И сега чистачките, деловодителките, домакините и ред служители са назначени по трудово правоотношение. Но, някой казал нещо и ние започваме да повтаряме разбрали-неразбрали. А има и такива, които по принцип обичат само да критикуват. Не виждат гредата в собственото си око, но сламката в това на другия не им дава покой. Проблемът идва оттам, че ни управляват некадърници. Не могат да напълнят хазната и само се чудят откъде да режат.
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някои хора дори не разбират или пък нямат капацитета да разберат за кои се отнасят готвените промени - ЧИСТАЧКИТЕ ,склададжии и служителки по гишетата -НИКОГА не са ползвали социалните бонуси ,каквито ползват полицаите -по простата причина, че те не са държавни служители от МВР ,а лица назначени по трудово правни отношения -никога не са се пенсионирали на 40 г. и не са получавали по 20 заплати при пенсия. Но бай *** нали е капацитет по всичко -слага всички в общия кюп !!!!
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз мисля като пост 41, че трябва "рестарт" на държавата!Разтурянве на всички администрации, НС, кабинети, разните там "специални служби", окопали се с поколения съдии, милиционери и какви ли не още ***. Всички останали посткомун.страни забраниха на бившите комунисти да заемат ръководни длъжности и дръпнаха напред, а ние:"със стари ку..ви -нов бардак" Кокала без бой не се дава.
42
18
 
6
 
! Отговори
ВъзМУтен шапкар преди 8 години
Аз като приемчик в столовата на Мвр сега ще вземам ли 20 заплати както досега? Чистачките и те горките, знаете ли колко е опасно да се чисти в полицията-куршуми летят,крошета се раздават и те горките чистят....Недейте така! Леля Кина на гишето за актове,бай Петко от столовата,Мина от паспортното-всичките сме под стрес!
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази с..га н източва повече от половината пари за пенсии в държавата!
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не отстъпвайтеЦелта е да се обезглавят службите за сигурносткакво да им обезглавяват бе, те всичките са без глави там. След стрелбата по А.Петров им трябваха 3 дни, за да намерят колата на съседна улица. Ами ако я баха паркирали на 2 пресечки?Да уволняват наред - най-малко 75% и да почват на чисто.
39
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази система (МВР) ще се оправи само тогава, когато:1. Премахнат се привилегиите на цялата администрация.2. Актуализират се заплатите в цялото министерство3. Има бонуси само за тези, които изпълняват съвестно задълженията си!4. Има сериозни наказания за несвършена работа или действия, в разрез със законите на РБ.С две думи - имаш добри резултати и спазваш законите - има бонуси и привилегии. Ако не ги спазваш - има наказания и уволнения.Простичко е!
38
11
 
36
 
! Отговори
Без привилегии преди 8 години
Е крайно време беше.Не може чистачка да се пенсионира на 40 години и да получава 20 заплати накуп при пенсиониране, само защото е работила в МВР. Едновременно с това всяка друга чистачка се пенсионира на 65г и не взима и лев при пенсионирането си.Така че браво - това е крачка в правилната посока. Чиновниците в МВР не трябва да имат абсолютно никакви привилегии.
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбрах, че имало и специализирани чантаджии. Какво ли още ще измислят за да крадат от бюджета на бедната ни Родина.