Ромчето Марсело в Кеймбридж на държавни разноски

Правителството вдигна и минималната работна заплата
68
Ромчето Марсело в Кеймбридж на държавни разноски
Снимка: БНР

Ромчето Марсело ще учи в колежа в Кеймбридж на държавни разноски. Правителството одобри днес на редовното си заседание изплащането от бюджета на просветното министерство на 4350 британски лири, които представляват втората вноска за настаняване на Марсело Илиев в общежитие на CATS College Cambridge.

Още по темата

15-годишният ученик от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция. Семейството му обаче няма пари да го издържа и да плати таксата за обучението му.

През август Министерският съвет осигури необходимите 4350 британски лири, с които беше обезпечена първата вноска за настаняването на Марсело в общежитие, а днес отпуска втората.

Правителството одобри днес и решението минималната работна заплата да стане 420 лв. от началото на следващата година.

По този начин министрите се надяват да се намали броят на "работещи бедни" и да се увеличи потреблението.

Минималната часова работна заплата става 2,50 лв. при продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
maika преди 8 години
Може ли правителството да отдели същата сума за общежитие и на нашата дъщеря, която е много трудно постижима и за нашето семейство, или преди това трябва да кандидатствам за ромка?
34
0
 
11
 
! Отговори
стоп преди 8 години
С огромно съжаление искам да отбележа, че не става въпрос за престижен университет! Става въпрос за платен частен колеж, който приравнен към българската образователна система е равен на професионална гимназия . Да плащаш с държавни пари 29 000 лири такса и за общежитие е абсурд! Това не е успех, а злоупотреба с българската доброта и толерантност!
33
9
 
3
 
! Отговори
до мразещите преди 8 години
Дано това дете успее и да си изтегли и семейството в Англия, където ще е далече от вашата простотия и омраза и със сигурност ще живее по-добре и по-достойно от вас.
32
12
 
9
 
! Отговори
ни моа преди 8 години
До АнонименКоментарът за омразата и завистта е много правилен, жалко само, че е написан мега неграмотно. Нали ревете, че не ги интегрираме бе! Един добър пример и пак ревете на умряло! Що не били пратили българиан, ми сигурно защото не се е класирал, не е кандидатствал и прочие.
31
3
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 38. НЕ, НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ ВИ ТЪРПИМ ВАС, ДИВА И НЕГРАМОТНА ***, КАКТО И ЧЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ, КОИТО ВИ ТОЛЕРИРАТ ЗА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ. ЕЙ ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ, Т.Е. САМО С ЕДНА ДУМА ЩЕ ГО КАЖА - ВИЕ!! ВИЕ !! СТЕ ПРОБЛЕМА!!!
30
1
 
21
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Дъщеря ми не влезе с изпит в английски университет , защото такива няма, но пък завърши с отличен успех ....... и сега си плаща за това, всеки месец. Казват му студентски заем.
29
4
 
22
 
! Отговори
ogog преди 8 години
Eй ама и аз искам да уча в Кеймбридж на държавни разноски. Баси случката.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво че са го пратили в Англия, само че е трябвало да посочат в договора че ще му платят обучението само ако си остане там и не се връща повече в БГ.
27
6
 
6
 
! Отговори
Фюрера преди 8 години
Защо не се самофинансира чрез джебчийство,много роми в Англия го правят
26
1
 
17
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ромчето 50 мл ли е или 100мл. Щото под думата ром (че) аз разбирам високо алкохолна спиртна напитка и нищо друго.
25
7
 
19
 
! Отговори
факт преди 8 години
На голяма част от университетите в УК ,им викат колежи. Ромчето не прилича на ромче. Похвално е ,че държавата субсидира талантлив български гражданин
24
6
 
21
 
! Отговори
а преди 8 години
Браво на правителството, но, принципно, не съвсем, извинете ме, но, принципно... абе туй не беше ли правителството на България? В смисъл, на нас българите, 80% от населението? Не искам да чета такива новини, искам да чета новина: "Георги (Гинка?) Иванов(а), от гр. (няма значение), българин/българка, получи стипендия. Или Бойко се прави на интернационалист с наши пари пак? Това не е ОК.
23
3
 
22
 
! Отговори
мишо преди 8 години
Не си разбрал приятел. Ромчето не учи в университет а в училище-наречено колеж. Прав си , че и тук има училища за ученици. Цялата работа много мирише. Когато даваха майката на ромчето си личеше , че има пари а не работи.
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се радвам за него, но сега е редно държавата да плати на всички бедни деца приети в Кембридж, сигурен съм, че освен Марсело има и доста други. Иначе ще излезе, че цялата работа е показна.
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дискриминация в най-чист вид! Поне да ви беше стигнал акъла да не го тръбите наляво и надясно, подобие на управници! Пфу
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за мало.умие, това означава ли, че всеки издържал изпита ще бъде финансиран?
19
2
 
24
 
! Отговори
Martin преди 8 години
Тук всички хубаво пишете , обаче ми прави впечатление, че на никой не му идва, че цялата работа е нагласена някакси. Аз когато кандидатствах ме вълнуваше къде колко е семестъра, общежитията, транспорт, храна и т.н. Защото родителите ми знаеха колко ни е бюджета, а не да ми кажат " *** маме пробай у Харвард, Кембридж, Стамфорд па какото стане". Ето сега 20+ години по-късно живея в САЩ и е същата история, имам си дете което в следващите 5 години ще бъде за колидж и пак гледаме кой ни се вписва.
18
3
 
35
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Такаааааа....Мои родственици се скъсаха от работа ,за да издържат детето си,а Марсело -без парииии... Това не е ли расова дискриминация срещу българските деца ???
17
2
 
21
 
! Отговори
чудно: преди 8 години
Няма ли за него стипендия от кембридж,като е" издържал" изпита,та ние ще го издържаме
16
1
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
До АнонименАко не организирате протест няма да ви дадат.