Ромчето Марсело в Кеймбридж на държавни разноски

Правителството вдигна и минималната работна заплата
68
Ромчето Марсело в Кеймбридж на държавни разноски
Снимка: БНР

Ромчето Марсело ще учи в колежа в Кеймбридж на държавни разноски. Правителството одобри днес на редовното си заседание изплащането от бюджета на просветното министерство на 4350 британски лири, които представляват втората вноска за настаняване на Марсело Илиев в общежитие на CATS College Cambridge.

Още по темата

15-годишният ученик от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция. Семейството му обаче няма пари да го издържа и да плати таксата за обучението му.

През август Министерският съвет осигури необходимите 4350 британски лири, с които беше обезпечена първата вноска за настаняването на Марсело в общежитие, а днес отпуска втората.

Правителството одобри днес и решението минималната работна заплата да стане 420 лв. от началото на следващата година.

По този начин министрите се надяват да се намали броят на "работещи бедни" и да се увеличи потреблението.

Минималната часова работна заплата става 2,50 лв. при продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
25
 
! Отговори
Извод преди 8 години
Значи и второто ми дете ще се роди в чужбина. За децата на работещите БЪЛГАРИ пари няма, но за разлика от това за кафевите винаги има. Поддържайте си ги. Продавам жилищата си и си оставям само земеделските ниви. Интересно ми е като измрат и изчезнат осъзналите се ,че работим за да издържаме ***,кой ще изработва БВП на България? Кафевите ли?
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога сме давали на българин ? Само за ромите има.
13
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на ромчето Марсело!но дайте и на някое българче възможност да учи на държавни разноски
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ако работи за държавата ти ще плащаш повече данъци за да живеят неговите хора още по-добре и да не плащат нищо.
11
3
 
61
 
! Отговори
Катя Петрова преди 8 години
Баба му да отиде да работи в чужбина, както направих аз за моето внуче и първите две години го издържах да учи в Кеймбридж. Днеска той стъпи на крака работи, плаща си учението и се издържа сам. И ние сме бедни, от село сме, работим цялото семейство за да учат и успеят децата.Пазим оранжериите и посевите от * набези и кражби.Държавата от нас иска данъци и не се интересува как децата ни учат.Да бъде живо и здраво момчето да учи но България е лоша мащеха за своите и майка на чуждите.
10
7
 
25
 
! Отговори
Ови преди 8 години
По темата- българин е- арменец, ром, евреин, виетнамец, ***, на паспорта му , ако има такъв ,пише БГ. Точка. Всеки има право на избор, да се самоопределя като какъвто иска. Само спрете с тези единични случаи , какво пропагандирате- интеграция, толерантност? Всички знаем двете крайности. Има ли топки и желание, всеки може да израстне като нормален човек. Не пискайте, не търкайте скреч-карти всеки ден, ами бачкайте това, което ви приляга и ще е ок.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомоМомо, пращай повече пари защото няма постъпления от ДДС. Тези които го чакат за да му намерят мястото, не знаят как да се увеличи.
8
12
 
28
 
! Отговори
Су преди 8 години
Поредната тъпотия на правителството. След като няма пари , кой го прати на приемен изпит. И в България има университети ,където приемат такива като него дори и без изпит, и са отново на държавна издръжка. Не е необходимо да ходи в Кеймбридж.
7
6
 
39
 
! Отговори
Момо преди 8 години
А дали след като завърши(и ако завърши) ще работи на държавна служба в родината си или ще си бие шута нанякъде?Питам, защото и аз съм студент в чужбина, но се оправям сам и дори пращам пари на майка ми в Бългагия, когато се налага.
6
6
 
56
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Предпочитам държавата да плаща на 5000 такива ромчета, отколкото на 500 000 неграмотника.
5
6
 
37
 
! Отговори
1 преди 8 години
Не е лошо, че са ги дали тези пари. Дай боже за повече деца, но държавата да сключи някакъв договор с него, че като завърши ще работи за България иначе ще духне за някъде и файда няма.
4
14
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми което влезе. Мнозинството учим в обикновен университет в чужбина без какъвто и да е приемен изпит. Радвайте се, че държавата веднъж дала малко пари за нещо смислено, вместо да ги открадне, и че наисина има роми, кото искат да учат и успяват.
3
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе колко българи са приети с отлични оценки в английски университети а? Някой да им е дал пари А?
2
21
 
28
 
! Отговори
KRISD преди 8 години
Nikakva diskreminaciq ne e. Posle se oplakvame, che romite sa neobrazovani i taka natatuk. Momcheto e minalo izpit, koeto ozanachava, che e polojilo trud i za sujelenie ne e vinoven, che maika mu i bashta mu sa nqkoi . USPEH
1
12
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дискримнасия е това. Кое бългаче е с тези привилегии?