За 12 години: Българската Коледа събра 25 млн. лв. за децата

С тях са подпомогнати 2292 малчугани и е закупена апаратура за 210 болници
Обновена: 26 дек 2015 07:41 | 26 дек 2015 07:41,
14
За 12 години: Българската Коледа събра 25 млн. лв. за децата
Снимка: БТА

За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали 25 660 233 лв. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Това стана ясно по време на благотворителния концерт-спектакъл „Българската Коледа“, който се проведе вчера.

Кампания 2015-2016 г. на благотворителната инициатива е под мотото „Да помогнем на децата в реанимация“.

Участие в благотворителния концерт взеха популярни български изпълнители и групи, сред които ”Фондацията”, Миро, Графа, Поли Генова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Жана Бергендорф, Михаела Филева, Нина Николина, както и изявени спортисти и актьори. Водещ бе актьорът Владимир Пенев.

На спектакъла присъстваха около 700 души. Сред тях бяха президентът Росен Плевнелиев и един от предшествениците му Петър Стоянов. С тях бе и българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Българският патриарх Неофит направи специално видео обръщение.

”Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност и способност да съчувстваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия, да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безнадеждност и ги утешим”, каза той, цитиран от bTV.

„Нека да се поучим от Христа в неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните си дарове и милости”, добави патриарх Неофит.

Той пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете на християните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянскиневинен, Цветанов невинен, Масларованевинна и най Новото и нагло решение Бисеровневинен. Ако се върне откраднатото от тези "хубавци", ето пари за лечение на децата. И кой дава? Бабите със 191 лв пенсия. Когато се каже: депутатите, служителите в министерствата, магистрати, лекари, учители и БАН дадоха еди каква си сума, тогава и аз ще дам. Къде е държавата? Нали има преизпълнение на данъци и такси. Ама трябват да се връщат заемитееее...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 12 години събраха 25 милиона от есемеси от най-бедната част от населението.За три години от първия Герберски кабинет Борисов профука 30 милиона отнезаконни полети на Авиоотряда с фолкаджийки, силиконки и бизнесмени. Няма прокуратура да го вкара в панделата. Мястото на Плевнелиев, Стоянов и Кр.Геаоргиева не е в ложата на мероприятието а също в панделата.Лошо подбрани голяма част от изпълнителите и бездарен водещ като служебен културен министър . Защо водещия не попита колко дава президенството
8
5
 
3
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Хонорарът на Доган за Южен поток.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И КОЛКО ОТИДОХА ЗА БОЛНИ ДЕЦА , ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ВСИЧКО ДА Е НА ШЕС , А ТО ВСЯКА ГОДИНА СЕ ИСКА , МНОГО СЕ КРАДЕ И ТОВА Е СТРАШНОТО , ПИПАСЕ ОТ МЪКАТА НА ХОРАТА
6
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
a kolko ot tiq 25 mil. sa oti6li za decata,kato dori ve4e i po magazinite ima kasi4ki za sabirane na pomo6ti,taka e pri bai To6o decata gi lekuvaxa bezplatno a sega roditelite im prosqt da gi izlekuvat
5
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Лицемерно мероприятие, което богатите провеждат на принципа: "Дайте да дадем !", а основната тежест отново изнасят обикновените хора.Въпреки това политици, *** и друга подобна изме*т не пропускат възможността да си направят PR с него.И да попитам : Защо само по Коледа трябва да подпомагаме болните деца ? Не е ли това целогодишно задължение на държава, която после ще ползва тези свои граждани за свои цели и за поддържане на Системата ?Без мен в такива промивки. Без мен !
4
0
 
11
 
! Отговори
Fena преди 8 години
Организацията на детската Евровизия струваше толкова..... За няколко часа....
3
1
 
21
 
! Отговори
Шарли преди 8 години
Хубаво !!! И докога ще лекуваме децата чрез просия ???
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
1
1
 
20
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Това не е за хвалене ,ако имаше държава това би представлявало смешен разход такива суми политиците ни крадат на закуска,а да не говорим за едни 16 милиарда.